Od kilku tygodni bardzo ciężko chodzą pokrętła od nawiewu/klimatyzacji - tzn. tylko dwa pierwsze czyli od regulacji temperatury i dmuchawy. Bardzo trudno jest je przekręcić, trzeba lekko pociągnąć do siebie i wtedy idzie łatwiej. Trzecie pokrętło czyli wybór kierunku nawiewu działa prawidłowo. Początkowo myślałem, że może coś zawilgło i przymarzło, ale przy dodatnich temp. jest to samo. Co ew. może tam być uszkodzone? Czy da się to naprawiać czy trzeba wymieniać cały panel z pokrętłami? Samochód to Octavia II Tour, więc wnętrze chyba takie jak O II FL z manualną klimatyzacją. Dzięki za wszelkie sugestie
Ciężko działające pokrętła klimatyzacji
Zwiń
X
-
Numer sterownika klimy czyli tego panelu z pokrętłami. Sprawdzisz VCDSem lub musisz go wyjąć.
Zrób zdjęcie i wstaw tu do tematu lub wyślij na numer poniżej.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pzeb Zobacz wpisJak jesteś zainteresowany, to mam taki sprawny panel w bdb stanie zdemontowany z mojego O II tour 2012 po zamianie na climatic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smajler Zobacz wpisteż miałbym z 2013 panel zwykly
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisNie chce słuchać.Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisNie chce słuchać.
Jest gdzieś w necie jakiś manual jak zamienić na climatic? Jak szukałem na szybko to są tylko tematy jak zrobić z climatica climatronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacholl Zobacz wpis
Nigdzie nie napisałem, że nie chcę słuchać - na razie się zastanawiam, co z tym problemem zrobić. Nie wyciągałem tego panelu jeszcze, chcę poczekać aż trochę cieplej się zrobi żeby nie połamać plastików na mrozie.
Jest gdzieś w necie jakiś manual jak zamienić na climatic? Jak szukałem na szybko to są tylko tematy jak zrobić z climatica climatronic.Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
[O2] FL>2010 Climatic dołożenie czujnika temperatury - Octavia Club Polska[/QUOTE]
Dzięki, przeglądnę
Komentarz
-
Komentarz