Zamieszczone przez Agamek12
[O2] Drżenie samochodu 2005/1.9 tdi/105KM/148k km
Zwiń
X
-
[O2] Drżenie samochodu 2005/1.9 tdi/105KM/148k km
Siema.
Ostatnio zakupiłam w/w samochodzik i mam lekki problem z nim, a mianowicie - drży lekko na biegu jałowym jak stoje np. na swiatlach. Przy lekkim dodaniu gazu przestaje drżec. Wiecie co to moze byc i czy mozna z tym jezdzic?
Nie znam sie na samochodach zabardzo, a nie chce, zebym w przyszlosci musiala wydawac jakies horendalne sumy na remont silnika :P
Dzieki za info.
Pozdr
-
-
raczej nie buda, po prostu czuje lekkie drgania .. nie sa to jakies mocne odczucia, ani obroty sie nie zmieniaja, ani nic takiego .. po prostu sobie lekko "drga"
sprzeglo nie jest wcisniete ... jak wrzuce jedynke i rusze, to wszystko mija ..
nie wiem czy to ma cos wspolnego z tematem, ale jak odpalam go na zimnym - to odpala po 3 sekundach, raz mialam sytuacje, ze na goracym silniku - w trasie - stanelam na stacji, wrocilam po 10 min - odpalilam i czekalam az odpali z 10-15 sek, ciagle nie mogl zalapac silnik ...
w sumie, mam czeszke dopiero tydzien i ciagle ja "badam" i nasluchuje nie zauwazylam nic niepokojacego oprocz w/w rzeczy
Komentarz
-
-
Re: Drżenie samochodu 2005/1.9 tdi/105KM/148k km
Zamieszczone przez KorzosSiema.
Ostatnio zakupiłam w/w samochodzik i mam lekki problem z nim, a mianowicie - drży lekko na biegu jałowym jak stoje np. na swiatlach. Przy lekkim dodaniu gazu przestaje drżec. Wiecie co to moze byc i czy mozna z tym jezdzic?
Nie znam sie na samochodach zabardzo, a nie chce, zebym w przyszlosci musiala wydawac jakies horendalne sumy na remont silnika :P
Dzieki za info.
PozdrILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Drgania na pewno to nie "uroda" 1.9 TDI. Jak jest wszystko w porządku to nie drga. Moim zdaniem koło zamachowe wymieniałbym jako ostatnie. Trzeba przede wszystkim sprawdzić pompowtryskiwacze. Bardzo często bywa że pod wpływem zanieczyszczeń pompowtryskiwacze nie dawkują równomiernie i najbardziej odczuwalne to jest na wolnych obrotach. W serwisach mają dostęp do środków firmy BG. Stosowałem i niejednokrotnie zreanimowałem ledwo dyszące pompki. Polecam zastosowanie zanim pogłębi się problem. Na pewno wyjdzie taniej niż wymiana koła zamachowego.
[ Dodano: Sob 29 Sty, 11 18:31 ]
Drgania na pewno to nie "uroda" 1.9 TDI. Jak jest wszystko w porządku to nie drga. Moim zdaniem koło zamachowe wymieniałbym jako ostatnie. Trzeba przede wszystkim sprawdzić pompowtryskiwacze. Bardzo często bywa że pod wpływem zanieczyszczeń pompowtryskiwacze nie dawkują równomiernie i najbardziej odczuwalne to jest na wolnych obrotach. W serwisach mają dostęp do środków firmy BG. Stosowałem i niejednokrotnie zreanimowałem ledwo dyszące pompki. Polecam zastosowanie zanim pogłębi się problem. Na pewno wyjdzie taniej niż wymiana koła zamachowego.
Komentarz
-
-
nic tam nie grzeb i nie lam sie te drgania sa zawsze w tdi,teraz mam identyczny sprzet jak Ty i tez\ drga a jezdze tylko w Holandii,wiec nie paliwo,jak mialem poprzednio golfa4 2003 tdi 74kW tez drgalo choc troszku mniej,a ze nie pali jak cieply to trzeba zeby Ci ktos mape rozruchu poprawil i bedzie git...pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Korzosczekalam az odpali z 10-15 sek, ciagle nie mogl zalapac silnik ..->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Korzos, jeżeli piszesz że Ci drży to na pewno nie dwumasa przy której telepie samochodem a Tobie chodzi pewnie o drgania auta od silnika jakby.
powody - poduszki , jak ktoś pisał .
powypadkowe auto źle złożone.
jakiś kąt na pompie może jeżeli masz problemy z odpalaniem , może ktoś nie ustawił po rozrządzie.jeżlei drżenie jest regularne/rytmiczne to wtrysk raczej nie.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
wiecie co, mialam teraz troche czasu na przejazdki i wsluchanie sie w silnik ..
drga, ale to nic, mam wiekszy problem ..
jak zmieniam bieg, wciskam sprzeglo i jest taki odglos, nawet niewiem jak go opisac,ale cos w stylu "zarzucania lassem" .. na kazdym biegu tak jest .. moze to jest polaczone jakos?
Komentarz
-
-
Korzos, jak schodzą obroty? odgłos podobny do sowy połączonej z gwizdem?
Bo ja mam podobnie, zwłaszcza na zimnym silniku i jak staram się szybko przyśpieszać ale ciągnąc do max 2500 i tylko przy zmianie z 2-3 i z 3-4
Do tego standardowo jest karetka. Mi to się kojarzy z jakaś nieszczelnością w układzie
Komentarz
-
Komentarz