damy rade :szeroki_usmiech
[O2] Oryginalny alarm - jak to dziala u Was?
Zwiń
X
-
[O2] Oryginalny alarm - jak to dziala u Was?
Witam
Od pewnego czasu pojawil mi sie problem z oryginalnym alarmem w Skodzie Octavia 2 z 2005 roku. Czasem alarm zalacza sie bez wyraznej przyczyny. Prawdopodobnie jakis wstrzas od jadacego obok auta albo silny wiatr. Po kilku(kilkunastu) sekundach syrena sie wylacza ale swiatla dalej migaja. I tu mam do Was pytania:
Czy to jest to normalne zachowanie ze swiatla dalej migaja czy powinny sie wylaczyc razem z syrena?
Jak ewentualnie mozna to skonfigurowac?
Pozdrawiam i dzieki za wszelka pomoc
-
-
Na 200%
Chyba, że tak Ci w ASO powiedzieli :P
Albo wg Ciebie to co montuje ASO to jest fabryczne :P
Meta ma zewnętrzną diodę, wyłącznik awaryjny alarmu i zewnętrzne czujniki ruchu (dokładane), a fabryczny alarm jest częścią modułu komfortu, wyłącznik czujników ruchu ukryty jest na bocznym słupku, a czujniki ruchu wbudowane są koło schowka na okulary.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNa 200%
Chyba, że tak Ci w ASO powiedzieli :P
Albo wg Ciebie to co montuje ASO to jest fabryczne :P
Meta ma zewnętrzną diodę, wyłącznik awaryjny alarmu i zewnętrzne czujniki ruchu (dokładane), a fabryczny alarm jest częścią modułu komfortu, wyłącznik czujników ruchu ukryty jest na bocznym słupku, a czujniki ruchu wbudowane są koło schowka na okulary."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Biszczu, Meta jest dokładana przez dealerów
to nie jest moduł fabryczny
to czy masz alarm fabryczny najlepiej sprawdzic patrząc na lewy słupek na dole- masz tam przycisk- fabryczny alarm :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
ziolklu_BKS, no Ty masz fabryczny.
Zamieszczone przez BiszczuNie sugeruję się tym co ASO mówi, bo tam nie chodzę :P nie mam potrzeby :P pytam się czy jesteś pewien :twisted:
Tu masz dyskusję o fabrycznym:
Komentarz
-
-
Tzn podobno Meta ma akurat dobre opinie wśród speców i robi dobre alarmy, ale jakoś moja autopsja mówi coś innego. Poza tym było już na forum kilka wątków o zepsutych Meta więc chyba nie jestem odosobniony. Ostatni raz kupiłem auto z niefabrycznym alarmem.
Ale koniec OT.
ziolklu_BKS, poproś kogoś o podpięcie się kompem do auta. Być może jest tam jakaś regulacja czułości.
Komentarz
-
-
Biszczu, nie ma co wklejac zdjęć
na słupku B w rzucie pokrętła regulacji pozycji oparcia masz przycisk
jeśli tam jest to masz alarm fabryczny
jeśli nie masz przycisku na plastikach słupka B to znaczy że masz dokładany alarmprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Mówię o alarmie niefabrycznym, dokładanym przez dealera, tzw. bezpilotowym, czyli włączanym i wyłączanym przez oryginalny kluczyk, wyposażonym w czujniki na słupkach oraz diodę z awaryjnym wyłączaniem "z palca". IMHO może jest to taki patent jak tzw. fabryczna instalacja gazowa, czyli produkt opracowany przez firmę trzecią dla Skody. Większość problemów wynikać więc może z "fachowego" montażu w ASO.
Komentarz
-
-
Kolego mam alarm fabryczny i rzeczywiście czasem sam się włącza i wyje sobie.
Potem przestaje wyć, a kierunki dalej mrygają.
Powiem Ci szczerze , że specjalnie w to nie wnikam po prostu ten typ tak ma.
Może wiatr za duży, może powietrze mu się nie podoba , albo inne samochody
Nie ma co się tym przejmować w końcu to tylko skodzianka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziolklu_BKSCzy naprawde nikt nie ma fabrycznego alarmu zeby zrobic krotki test z alarmemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
U mnie to samo, czasem wyje a później migacze i to raczej standard, raz wyl jak zostawiłem telefon, innym razem wyskoczył błąd czynnika bodajże monitorowania wnętrza ale po usunięciu już się nie pojawił. Także jak się często włącza bez przyczyny to podepnij pod vaga. A swoją droga pytanie czy np jakiś owad pozostawiony w aucie może uruchomić alarm?
Komentarz
-
-
Dzieki za odpowiedz panowie. U mnie problem jest taki ze te migacze juz 2 razy akumulator mi rozladowaly. Wyjechalem na 2 tygodnie. Wracam a tu niespodzianka
Rzeczywiscie musze podlaczyc pod kompa i sprawdzic. Moze jakis czujnik wariuje. Swoja droga skoro syrena sie odlacza to migacze tez powinny bo to troche bezsens jest. Wyglada jakby auto na awaryjnych zostalo wiec czemu to ma sluzyc.
piotrek_gdy sorry ale nie znalazlem wyzej info od Ciebie ze tak moze byc.
Komentarz
-
Komentarz