Wymiana silnika BXE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Kurtyny to nie takie proste.

Generalnie inny modul poduszek, co wiaze sie z kilkoma kabelkami do samych kurtyn jak i wymiana pasow z tylu na takie z napinaczami oraz boczne sensory z tylu. Sama wtyczka jest tez inna, wiec trzeba przelozyc istniejace piny, ale to nie jest takie trudne :twisted:

Ja wkladalem wiazke od dawcy z kurtynami do auta w ktorym kurtyn nie ma i nie bedzie.

Da sie to wykonac, ale nie wiem czy ma to sens. To nie jest to co dolozenie bocznych poduszek w fotelach.

Teraz kwestia plastikow, sa troche inne w obu wersjach. :diabelski_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

gomar, ustaw kąt wałka rozrządu na 0. Dźwięk może się trochę zmienić na plus przy dobrym ustawieniu kąta, no i sama praca silnika też się odrobinkę zmieni

I pamiętaj ustawiać kąt na rozgrzanym silniku!
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• gomar
        Rider
        • 2012
        • 480

W czwartek będę kombinował dzięki za rady! Co do kurtyn to myślałem sobie, że to prostsza sprawa;p. Nie chce zakładać nowego tematu, szukałem i nie znalazłem nic ciekawego więc zapytam, jak dobrze kupić tylną lampę do mojego combi z 2008 roku? Tzn czy na przestrzeni lat produkcji Octavi II zmieniały się odcienie tylnych lamp? Bo wiem że w uno tak było i później gorzej to wygląda niż przed zmianą. Czy lepiej kupić dwie z jednego auta? Pozdrawiam
        SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Przed i po lifcie sa inne.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

gomar różnią się tylko że po lifcie po środku lampy biały pasek (przed fl - czerwony). Jak jesteś zainteresowany --> PW
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• wow
              Ambiente
              • 2011
              • 227

śledze twoj watek, dzis przytrafilo mi sie cos podobnego , moj mechanik stwierdzil ze trzbea chyba wymienic silnik .jestem ciekaw ile cie wyszla ta przyjemnosc ? jesli mozna wiedziec ??
              wow wr............

Komentarz

• gomar
                Rider
                • 2012
                • 480

Hej, silnik (kompletny, brakowało tylko sprężarki klimy) z 2010 roku niby po około 40 tyś km kosztował z wysyłką 4100 zł. Wymieniałem sobie sam. Sporo jeszcze wydałem na sprzęt (klucze itp) bo standardowy zestaw nie wystarczy. Na klucze wydałem około 1000 zł. Napisz coś więcej o swojej awarii...
                SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• wow
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 227

po otwarciu silnika , panewki sa ok , szklanki tez tłoki tez jedynie głowica nie trzyma na 3 cylindrze
                  . glowica wymieniona trwa , montaż rozrządu i pompy wody , jesze nie odpalili

[ Dodano: Pon 13 Maj, 13 15:04 ]
                  doszedł dodatkowo wymina szklanek , te brzecza za mocno i nie napełniaja sie oliwa!
                  wow wr............

Komentarz

Pracuję...