Kierownice już ktoś zmienił, podstopnicę dołożył .... :diabelski_usmiech
Octavia 2 - problem z odpalaniem
Zwiń
X
-
Octavia 2 - problem z odpalaniem
Witam,
posiadam Octavię 2 z 2005 roku, na zimnym silniku odpala od razu nawet przy bardzo - temperaturach. Na ciepłym silniku jednak bardzo ciężko, długo kręci po czym odpala i słychać takie "uderzenie" . Postaram się jutro dodać krótki filmik jak to wygląda.Znajomy podpowiedział mi, że może jakiś kabel od temperatury się przerwał lub zapłon w stacyjce jest źle ustawiony.
Będę wdzięczny za podpowiedź i pomoc.
-
-
Podjedz do kumatego czlowieka co poprawi mape startowa i bedzie po problemie (to w kwestii dlugiego krecenia).
Udeza Ci dwumas ... pewnie troche juz zmeczony (to w kwestii halasu).
Mi sie udawalo czasem wyeliminowac to udezenie na parenascie tys km odpowiednio modyfikujac mape.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Tak właśnie zrobiłem, jestem po wgraniu nowej mapy startowej + wymieniłem dwie świece żarowe bo się przepaliły. Autko od razu odpala bez żadnych problemów. Dziękuję wszystkim za podpowiedź w sprawie usterki. Pozdrawiam Filip.Zamieszczone przez rob555Podjedz do kumatego czlowieka co poprawi mape startowa i bedzie po problemie (to w kwestii dlugiego krecenia).
Mi sie udawalo czasem wyeliminowac to udezenie na parenascie tys km odpowiednio modyfikujac mape.
Komentarz
-
-
Wymieniles dobry na nowy :wink:Zamieszczone przez ziolklu_BKSTez dlugo borykalem sie z tym problemem ze auto na cieplym silniku (silnik BKC) ciezko odpalalo. I co sie okazalo wymiana rozrusznika pomogla. Teraz auto pali na dotyk zarowno na cieplym jak i na zimnym silniku.
za pol roku temat powroci...sprawdzonepozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
jaki koszt wgrania mapy??Zamieszczone przez end0reTak właśnie zrobiłem, jestem po wgraniu nowej mapy startowej + wymieniłem dwie świece żarowe bo się przepaliły. Autko od razu odpala bez żadnych problemów. Dziękuję wszystkim za podpowiedź w sprawie usterki. Pozdrawiam Filip.Zamieszczone przez rob555Podjedz do kumatego czlowieka co poprawi mape startowa i bedzie po problemie (to w kwestii dlugiego krecenia).
Mi sie udawalo czasem wyeliminowac to udezenie na parenascie tys km odpowiednio modyfikujac mape.
Komentarz
-
-
Witaj, przepraszam ze dopiero teraz odpisuję ale nie miałem dostępu do sieci przez dłuższy czas, koszt wgrania nowej mapy 400złZamieszczone przez adamzgjaki koszt wgrania mapy??Zamieszczone przez end0reTak właśnie zrobiłem, jestem po wgraniu nowej mapy startowej + wymieniłem dwie świece żarowe bo się przepaliły. Autko od razu odpala bez żadnych problemów. Dziękuję wszystkim za podpowiedź w sprawie usterki. Pozdrawiam Filip.Zamieszczone przez rob555Podjedz do kumatego czlowieka co poprawi mape startowa i bedzie po problemie (to w kwestii dlugiego krecenia).
Komentarz
-

Komentarz