Kowal dzieki za pomoc a czy w kombi jest podobna poprzeczka przy slupkach C?? Bo mam kombiaka i zapiecie dziecka w szelki po ciemku to troche ciezka sprawa
[O2] Problemy z odpalaniem na zimnym O2 RS BMN
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Problemy z odpalaniem na zimnym O2 RS BMN
Witam.Szukałem na formum,ale nie natknąłem się na info.Od jakiegoś czasu (około roku)mam problem z zapalaniem na zimnym w O2 silnik BMN przebiego 189 tyś.Wtryski wymienione,rozrusznik sprawdzony.Myślełem żeby tego nie robić,ale ostatnio problem coraz bardziej się nasila.Trzeba pokręcić rano z 3-4 sekundy aby silnik odpalił.Chętnie kręci,ale wygląda jakby nie dostawał dość paliwa...Jeśli ktoś miał podobny problem będę wdzięczny za info.
-
Do sprawdzenia :
- kąt synchronizacji - logi grupa statyczna zwykla 004
oraz
odczytaj błędy..Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
dziekuje za szybka odpowiedź,czy znacie kogoś w KUJ-POM lub ościennych kto mi to rzetelnie zrobi?
Komentarz
-
No też coś takiego mam w BKD, też czasami muszę kręcić ok. 2 - 3 sek. i zaskakuje tak od 400 - 500 obr. i idzie do góry, lub jak za krótko trzymam na rozruszniku to gaśnie. Nie zawsze się to dzieje, ale czasami zdarza się.
Komentarz
-
to jest troche inna sytuacja mam wrażenie,bo mi zdarza się ten problem tylko na zimnym silniku,przy odpaleniu rano,pozniej jak zlapie temperature jest juz ok
Komentarz
-
amigooo2010, czujnik temperatury silnika do sprawdzenia.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz
-
dziękiZamieszczone przez kecajamigooo2010, czujnik temperatury silnika do sprawdzenia.
mam w sumie to samo w BKD i zastanawiałem się WTF? ale przypomniało się, że jak podpinałem auto w lutym do kompa to wyskoczył właśnie błąd tego czujnika
Komentarz
-
czujnik sprawdzony-jest ok.w poniedziałek jestem umówiony na sprawdzenie reszty.jesli do tego czasu przyjdzie Wam coś jeszcze do głowy to proszę wpisujcie co trzeba sprawdzić to w poniedziałek już bede mógł więcej działać.
Komentarz
-
amigooo2010, możesz opisać jak to sprawdziłeś? jaka temperaturę podaje czujnik na zimnym silniku?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
zostawiłem skode u elektronika który miał to zrobić,otrzymałem informacje od niego że czujnik jest sprawny.jeśli to ważne to go może zapytam o tą temperature?
Komentarz
-
Jak może to niech z loguje np 007 z zestawu wskaźników informacje jakie czujnik podaje. Najlepiej silnika zimnego.
Dodatkowo zrób podstawowe logi statyczne.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
007 logujemy z modułu "Silnik", z "Instruments" logujemy 003Zamieszczone przez kecajJak może to niech z loguje np 007 z zestawu wskaźników informacje jakie czujnik podaje
Na zimnym i na max.nagrzanym silniku.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
ok,to zobacze juz z tym mechanikiem z ktorym jestem umówiony na poniedziałek.Panowie dziekuje za sugestie.bede dawał znać o efektach prac.
Komentarz
-
Komentarz
-
świec nie sprawdzałem ale komputer nic niby nie pokazuje,a z rana grzeją i gasną w miare szybko.czy to możliwe aby one nie pokazywały błędu a były zepsute?
ja tych świec nigdy nie wymieniałem...
Komentarz
-
pokazywalby sie błąd... ten silnik z wszystkimi spalonymi swiecami powienien odpalic od strzała... secundo... w tych temperaturach swiece są praktycznie bezuzyteczne...Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Miałem kiedyś identyczne objawy, ale problem znikł po wymianie wadliwego pompowtrysku.Zamieszczone przez amigooo2010Witam.Szukałem na formum,ale nie natknąłem się na info.Od jakiegoś czasu (około roku)mam problem z zapalaniem na zimnym w O2 silnik BMN przebiego 189 tyś.Wtryski wymienione,rozrusznik sprawdzony.Myślełem żeby tego nie robić,ale ostatnio problem coraz bardziej się nasila.Trzeba pokręcić rano z 3-4 sekundy aby silnik odpalił.Chętnie kręci,ale wygląda jakby nie dostawał dość paliwa...Jeśli ktoś miał podobny problem będę wdzięczny za info.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Sytuacja się klaruje,a raczej pogarsza...Mechanik wysle mi te logi i inne dane które polecaliście mailem to zamieszcze tutaj,ale co gorsza 4 wtrysk jest na +2 .Do tego na biegu jałowym strasznie śmierdzi z rury,mechanik mówi że to znak że dostaje za duzo paliwa...I teraz najlepsze-jak napisałem w pierwszym poście ten wóz miał 3 miesiące temu wymieniane 4 wtryski na nowe w ramach akcji serwisowej.Zaczynam łączyć teraz pewne rzeczy np. częściej pojawiająca się kontrolka wypalania DPF-u(wcześniej raz w miesiacu-teraz raz na 5 dni).Nie mam pomysłu co teraz z tym zrobić.
Komentarz
-
Pewnie kolejny wadliwy PD...Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
myślisz że zupełnie nowy i już by był wadliwy?
sam nie jestem pewien...już zastanawiam się czy jakaś inna część w samochodzie nie mogła go popsuć...
Komentarz
-
trudno cos powiedziec.... nie widzielismy logow tego samochodu wiec opieramy sie tylko na Twoim opisie i domysłach :wink:Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
amigooo2010, i popraw profil- jak masz RSa to nie masz 8 zaworów ani nie masz BMMa :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
Komentarz