Kowal dzieki za pomoc a czy w kombi jest podobna poprzeczka przy slupkach C?? Bo mam kombiaka i zapiecie dziecka w szelki po ciemku to troche ciezka sprawa
[O2] Problemy z odpalaniem na zimnym O2 RS BMN
Zwiń
X
-
[O2] Problemy z odpalaniem na zimnym O2 RS BMN
Witam.Szukałem na formum,ale nie natknąłem się na info.Od jakiegoś czasu (około roku)mam problem z zapalaniem na zimnym w O2 silnik BMN przebiego 189 tyś.Wtryski wymienione,rozrusznik sprawdzony.Myślełem żeby tego nie robić,ale ostatnio problem coraz bardziej się nasila.Trzeba pokręcić rano z 3-4 sekundy aby silnik odpalił.Chętnie kręci,ale wygląda jakby nie dostawał dość paliwa...Jeśli ktoś miał podobny problem będę wdzięczny za info.
-
-
Zamieszczone przez kecajJak może to niech z loguje np 007 z zestawu wskaźników informacje jakie czujnik podaje
Na zimnym i na max.nagrzanym silniku.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez amigooo2010Witam.Szukałem na formum,ale nie natknąłem się na info.Od jakiegoś czasu (około roku)mam problem z zapalaniem na zimnym w O2 silnik BMN przebiego 189 tyś.Wtryski wymienione,rozrusznik sprawdzony.Myślełem żeby tego nie robić,ale ostatnio problem coraz bardziej się nasila.Trzeba pokręcić rano z 3-4 sekundy aby silnik odpalił.Chętnie kręci,ale wygląda jakby nie dostawał dość paliwa...Jeśli ktoś miał podobny problem będę wdzięczny za info.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Sytuacja się klaruje,a raczej pogarsza...Mechanik wysle mi te logi i inne dane które polecaliście mailem to zamieszcze tutaj,ale co gorsza 4 wtrysk jest na +2 .Do tego na biegu jałowym strasznie śmierdzi z rury,mechanik mówi że to znak że dostaje za duzo paliwa...I teraz najlepsze-jak napisałem w pierwszym poście ten wóz miał 3 miesiące temu wymieniane 4 wtryski na nowe w ramach akcji serwisowej.Zaczynam łączyć teraz pewne rzeczy np. częściej pojawiająca się kontrolka wypalania DPF-u(wcześniej raz w miesiacu-teraz raz na 5 dni).Nie mam pomysłu co teraz z tym zrobić.
Komentarz
-
Komentarz