Ale to właśnie wszystko powinno być pod maską jedynie sygnał od ręcznego w środku auta więc i tak chyba montaż w środku pozostaje.Ogólnie fajne urządzenie też kiedyś o podobnym myślałem ale w starym aucie miałem ledy i byłem zadowolony, do Skody póki co nie znalazłem odpowiednich by jakoś to sensownie wyglądało więc myślę o wykorzystaniu halogenów jako dziennych ale to może przez zwykły przekaźnik bez modułu chociaż tu fajnie że dopiero po ładowaniu świecą zawsze to mniejszy pobór przy rozruchu (szczególnie ważne zimą) i tam dodatkowe bajery typu cominghome, gaśnięcie po zaciągnięciu ręcznego i zmiana mocy świecenia.Mam nadzieje że po udanym montażu wrzucisz jakieś fotki bądź filmik jak to wygląda to może się też skuszę
[O2] wycieraczki-docisk
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BiszczuBADYL, spokojnie zrobisz to samemu
[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 10:55 ]
jeżeli stwierdzę, że śruba nie wymaga dokręcenia i nie ma luzu to nie tykam....generalnie na 99% znam przyczynę podskakiwania pióra podczas deszczu, ale chcialbym wyeliminować aspekt samego ramienia czy nie ma jakiegoś luzu i czy ramie dobrze dociska pióro do szyby :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44A kiedy same wycieraczki były wymieniane, jeżeli samo ramię stawia opół przy odginaniu i ramię chodzi płynnie to jest odpowiedni docisk, ja bym stawiał na zużyte pióra wycieraczek.
[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 11:23 ]
tak ja wcześniej wspomniałem na 99% znam przyczynę podskakiwania pióra, ale chciałem dla własnego spokoju sprawdzić czy sam docisk jest ok
Komentarz
-
-
BADYL, to ja mam chyba to samo, wycieraczka od strony pasazera przeskakuje i nie zbiera tak dokladnie ja ta od kierowcy, pioro wymienione i nic..
Jak podnosze to ramie to czuc ze docisk jest slaby, sprezyna jest prawdopodobnie juz rozciagnieta. Co najgorsze nie mozna wymienic samej sprezyny tylko cale ramie a to juz cena okolo 170 zl w ASO. Trzeba poszukac zamiennika..
A moze ktos wymienial same sprezyny??
Komentarz
-
-
Koledzy ja stawiam,że macie skręcone ramię wycieraczki tzn. ten płaskownik między śrubą a wycieraczką. Wycieraczka będzie podskakiwać jeśli ma zły kąt natarcia,jeśli będzie stawać kontrę to podskakuje.
BADYL, zenekk, spróbujcie zaobserwować czy ,,ostrze'' wycieraczki w momencie skakania jest ustawione dobrze tzn.pochylone w dobrym kierunku.Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
Komentarz
-
Komentarz