Na obecną chwilę mam wpłaty fizycznie na koncie od 16tu osób Jeszcze tylko 8
1.6tdi 2009 szarpie delikatnie na postuju
Zwiń
X
-
1.6tdi 2009 szarpie delikatnie na postuju
Panowie pomóżcie
co tomoże być?
1.6tdi rok 2009 polift przebieg 53kkm- od wczoraj szarpie silnikiem na postoju.
latam tylko po trasie-turbo przed drogę i po lekko chłodzone i rozgrzewane.
moje jest od 3kkm.
[ Dodano: Sro 28 Maj, 14 17:34 ]
Dodam że autko ciągnięte max do 3tyś obrotów regularnie lan casrtol egg
[ Dodano: Sro 28 Maj, 14 17:44 ]
a i lana zwykła ON. może lać verve?MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
-
-
od wczoraj i po trasie 60km.
[ Dodano: Sro 28 Maj, 14 18:11 ]
tak chodzi przód tył.MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuale jak auto po trasie lata to nie powinno byc problemu z dpf-em
poza tym jeśli to nawet dpf, to takie wypalanie nie oznacza problemów, to normalne zachowanieKodiaq 1.5 DSG Style
Komentarz
-
-
właśnie też tak mi się wadaje- ale w niej jak miał teść i latał do holandii też się zapychał.
obroty. 0.9
i ani głośniej nie chodzi ani nic- o 16 zgasiłem czekam aż wystygnie i idę go odpalić zobaczę czy też tak szaleje.
dodam że szarpie tak że całe auto drga.
z autem postępuje mega delikatnie-jak każe zmienić bieg zmieniam itp. może za delikatnie?MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin607właśnie też tak mi się wadaje- ale w niej jak miał teść i latał do holandii też się zapychał.
obroty. 0.9
i ani głośniej nie chodzi ani nic- o 16 zgasiłem czekam aż wystygnie i idę go odpalić zobaczę czy też tak szaleje.
dodam że szarpie tak że całe auto drga.
z autem postępuje mega delikatnie-jak każe zmienić bieg zmieniam itp. może za delikatnie?
jeśli obroty 0.9 to na 99% jest to kwestia DPF, pojeździsz i minie, do następnego razu
hmm chyba za delikatnie auto traktujesz...Kodiaq 1.5 DSG Style
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek000zdecydowanie się nie zgadzam, dpf dopala się co ileś km i jak trafi po trasie to sie wypali i ni będzie pytał czy to trasa czy nie.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Nie musi byc DPF moze byc alternator ktory doladowuje akumulator.
Jedno i drugie ma 1000obr/min. Przy DPF u mnie jest szuranie pod maska przy schodzeniu z obrotow.
Zawsze mozna przejechac sie kilka kilometrow z predkoscia wyzsza niz 60km/h na 4-5 biegu z obrotrami w zakresie 1800-2500 i zobaczyc czy po 4-5km obroty na postoju sie ustabilizuja.
DPF wcale sie nie wypali jak nie bedziemy spelniac tego kryterium, tak samo jak bedziemy mieli ciagle ponizej 1/4 w zbiorniku paliwa.
DPF potrafi takze uruchomic wlasna awaryjna procedure i bedzie wypalal sie nawet podczas jazdy w korku w miescie przy obojetnie jakich obrotach.
Paliwo lac zwykle, zadne cuda, temu autu nie jest to potrzebne.
Jak auto ciagnie do 3tys to jest jakis problem, trzeba odczytac ewentualne bledy, a nie szukac na slepo :idea:
Rownie dobrze po trasie mogl jakis zwierzak wejsc pod maske i zrobic z czyms porzadek :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
zle się wyraziłęm-więcej niż 3k obrotów ja go nie ciągnębo nie lubię tak. silnik prócz tego szrpania na postoju jedzie normalnie.
a jak będzie szarpało na zimnym to co to może oznaczać? też dpf?
bak lejędo pełna co 950 km czyli 2tygodnie, a odnośnie tego 4-5km to dzisiaj zrobiłem 2trasy po 60km spokojnie ok 2000-2100orb i dalej tarpie.
vcds jutro będzie podpięty jak się uda. jeszcze będę leciał na w-wkę we wtorek może się poprawi. zmienię olej też na wszelki wypadek.
a i teraz mam 2kreseczki nad rezerwą.MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin607zle się wyraziłęm-więcej niż 3k obrotów ja go nie ciągnębo nie lubię tak. silnik prócz tego szrpania na postoju jedzie normalnie.
Zamieszczone przez marcin607a jak będzie szarpało na zimnym to co to może oznaczać? też dpf?
Zamieszczone przez marcin607bak lejędo pełna co 950 km czyli 2tygodnie, a odnośnie tego 4-5km to dzisiaj zrobiłem 2trasy po 60km spokojnie ok 2000-2100orb i dalej tarpie.
Zamieszczone przez marcin607vcds jutro będzie podpięty jak się uda. jeszcze będę leciał na w-wkę we wtorek może się poprawi. zmienię olej też na wszelki wypadek.
a i teraz mam 2kreseczki nad rezerwą.Kodiaq 1.5 DSG Style
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek000na zimnym proces dopalanie dpf nie uruchamia się, musi się trochę rozgrzać
Zamieszczone przez Tomek000u mnie proces dopalania trwa około 20km nie przerwanej jazdy, i występuje co 450-600km w zależności gdzie i jak jeżdże
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Tomek000na zimnym proces dopalanie dpf nie uruchamia się, musi się trochę rozgrzać
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Tomek000u mnie proces dopalania trwa około 20km nie przerwanej jazdy, i występuje co 450-600km w zależności gdzie i jak jeżdżeKodiaq 1.5 DSG Style
Komentarz
-
-
temat wyjaśniony-winny dpf.
przejechałem swoją trasę i wedle wskazać. ponad 10km z obrowami 2000-2500 i wsio wróciło do normy. Zaraz będę leciał na W-wkę to dla pewności kawałek przejadę spokojnie jw. a dalej w pizdę zobaczę na co go stać :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech chociaż na seryjnej zawieszcze i kole 15 nie poszaleję. ops:
Dzięki za wskazówki PanowieMaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
Komentarz
-
Komentarz