Witam
Panowie jestem posiadaczem octavii II FL 1,2 tsi produkcja czerwiec 2010. przebieg 96 tys.
Ostatnimi czasy niestety zauważyłem że przy odpalaniu czasami na zimnym o zazwyczaj na ciepłym silniku odzywa się charakterystyczny, metaliczny dźwięk rozrządu.
Sprawdzałem w serwisie niestety poprzedni użytkownik nie wymieniał łańcucha (a była akcja serwisowa :shock: ) - stąd też pytanie czy nie znacie może warsztatu w woj. mazowieckim lub lubelskim który podejmie się tematu - wymiana łańcucha+napinacz w sensowych pieniądzach oczywiście 8)
Z góry dzięki za pomoc. Pozdr dla wszystkich
Witam
Panowie jestem posiadaczem octavii II FL 1,2 tsi produkcja czerwiec 2010. przebieg 96 tys.
Ostatnimi czasy niestety zauważyłem że przy odpalaniu czasami na zimnym o zazwyczaj na ciepłym silniku odzywa się charakterystyczny, metaliczny dźwięk rozrządu.
Sprawdzałem w serwisie niestety poprzedni użytkownik nie wymieniał łańcucha (a była akcja serwisowa :shock: ) - stąd też pytanie czy nie znacie może warsztatu w woj. mazowieckim lub lubelskim który podejmie się tematu - wymiana łańcucha+napinacz w sensowych pieniądzach oczywiście 8)
Z góry dzięki za pomoc. Pozdr dla wszystkich
nie ten dział - powinieneś napisać w Octavii 2 a nie Octavii III
luke_b, A ASO go wzywało, czy akcja była, ale dla tych co wyczuli, a reszta niech się pi..... ?? Bo jak wzywało, a nie poszedł to idiota. A jak nie, bo przeoczyli, to powinni teraz się poczuć do tego.
Sprawdzałem w serwisie niestety poprzedni użytkownik nie wymieniał łańcucha (a była akcja serwisowa :shock: )
'akcja serwisowa' to była jak 'rozrząd' trafił Ci się na gwarancji i byłeś bardzo konsekwentny w stosunku ASO/SAP
generalnie łańcuch/napinacz do wymiany na 100%
Zamieszczone przez luke_b
stąd też pytanie czy nie znacie może warsztatu w woj. mazowieckim
a to ma być ASO :?:
serwisujesz od początku w ASO czy teraz u Pana Miecia w osiedlowym garażu :?:
jak masz ciągłość serwisową, to masz szanse na wyciągnięcie dobrej woli z SAP 70% na części i 30% na robociznę
jak masz ciągłość serwisową to mam ASO w Warszawie gdzie mógłbyś coś ugrać w SAP
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Panowie Wielkie Dzięki za pomoc
Sorrki że sie troche nie odnalazłem w działach forum, ale jest tu tyle tego że cieżko to wszystko ogrnąć :P
Auto chce naprawić poza ASO - wiec lokalizacja Minska Maz. jest jak najbardziej w"po drodze".
W kwestii rozrzadu i poprzednigo właściela nie wnikam zbytno co i jak, poporstu jak dla mnie gość musiał nie zabardzo sie orientować i pewnie przegapił sprawe (niestety nie mam rówież ciągłości serwisowej )
Teraz ja musze sie z tym wszystkim zmierzyć, gdyż autkiem chce jeszcze troche pojeżdzić 8)
Pozdrowienia.
[ Dodano: Nie 28 Cze, 15 20:00 ]
Czołem wszystkim
No i sie stało wymieniłem rozrzad w polecanym warsztacie K-mot 7 tys km temu i co, od paru dni jak silink jest zimy przy odpalaniu ponownie słychać chrakterystyczne dzwonienie......
i co teraz - sprzedawać, rozbić o drzewo.... nie mam pojęcia......jakieś pomysły...
Komentarz