Zamieszczone przez dawcio
"octavia IIFL 1.2 tsi"
Zwiń
X
-
"octavia IIFL 1.2 tsi"
Witam
Panowie jestem posiadaczem octavii II FL 1,2 tsi produkcja czerwiec 2010. przebieg 96 tys.
Ostatnimi czasy niestety zauważyłem że przy odpalaniu czasami na zimnym o zazwyczaj na ciepłym silniku odzywa się charakterystyczny, metaliczny dźwięk rozrządu.
Sprawdzałem w serwisie niestety poprzedni użytkownik nie wymieniał łańcucha (a była akcja serwisowa :shock: ) - stąd też pytanie czy nie znacie może warsztatu w woj. mazowieckim lub lubelskim który podejmie się tematu - wymiana łańcucha+napinacz w sensowych pieniądzach oczywiście 8)
Z góry dzięki za pomoc. Pozdr dla wszystkich
-
-
Re: "octavia IIFL 1.2 tsi"
Zamieszczone przez luke_bWitam
Panowie jestem posiadaczem octavii II FL 1,2 tsi produkcja czerwiec 2010. przebieg 96 tys.
Ostatnimi czasy niestety zauważyłem że przy odpalaniu czasami na zimnym o zazwyczaj na ciepłym silniku odzywa się charakterystyczny, metaliczny dźwięk rozrządu.
Sprawdzałem w serwisie niestety poprzedni użytkownik nie wymieniał łańcucha (a była akcja serwisowa :shock: ) - stąd też pytanie czy nie znacie może warsztatu w woj. mazowieckim lub lubelskim który podejmie się tematu - wymiana łańcucha+napinacz w sensowych pieniądzach oczywiście 8)
Z góry dzięki za pomoc. Pozdr dla wszystkichJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luke_bSprawdzałem w serwisie niestety poprzedni użytkownik nie wymieniał łańcucha (a była akcja serwisowa :shock: )
generalnie łańcuch/napinacz do wymiany na 100%
Zamieszczone przez luke_bstąd też pytanie czy nie znacie może warsztatu w woj. mazowieckim
serwisujesz od początku w ASO czy teraz u Pana Miecia w osiedlowym garażu :?:
jak masz ciągłość serwisową, to masz szanse na wyciągnięcie dobrej woli z SAP 70% na części i 30% na robociznę
jak masz ciągłość serwisową to mam ASO w Warszawie gdzie mógłbyś coś ugrać w SAPkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Panowie Wielkie Dzięki za pomoc
Sorrki że sie troche nie odnalazłem w działach forum, ale jest tu tyle tego że cieżko to wszystko ogrnąć :P
Auto chce naprawić poza ASO - wiec lokalizacja Minska Maz. jest jak najbardziej w"po drodze".
W kwestii rozrzadu i poprzednigo właściela nie wnikam zbytno co i jak, poporstu jak dla mnie gość musiał nie zabardzo sie orientować i pewnie przegapił sprawe (niestety nie mam rówież ciągłości serwisowej )
Teraz ja musze sie z tym wszystkim zmierzyć, gdyż autkiem chce jeszcze troche pojeżdzić 8)
Pozdrowienia.
[ Dodano: Nie 28 Cze, 15 20:00 ]
Czołem wszystkim
No i sie stało wymieniłem rozrzad w polecanym warsztacie K-mot 7 tys km temu i co, od paru dni jak silink jest zimy przy odpalaniu ponownie słychać chrakterystyczne dzwonienie......
i co teraz - sprzedawać, rozbić o drzewo.... nie mam pojęcia......jakieś pomysły...
Pozdr.
Komentarz
-
Komentarz