cześć chłopaki
dzisiaj żonsia mi doniosła, że skodzina na zimnym silniku szarpała. sprawdziłem - błędów brak. dziwne - czy macie może jakieś przypuszczenia ??
A dopytaj lubą, czy Skoda poszarpywała na postoju, czy podczas jazdy. Czasami czuć u mnie wyraźne podrygiwania podczas postoju np. na światłach - może to miała na myśli. Ten typ chyba tak ma, bo w 3 autach z silnikiem BSE zauważyłem identyczne objawy. (2x Octavia, 1x Leon II).
_Tomek, proponuję przejechać się autem samemu (kobiety inaczej opisują pewne rzeczy :szeroki_usmiech) i wtedy może coś więcej będziesz mógł napisać. Teraz to tak jakby wróżyć z fusów. Jeżeli chwilowe podrygiwania występują na postoju tak jak pisze Kerner to TTTM.
Jechałem - faktycznie jak jest zimny to ma "turbo dziurę". Po rozgrzaniu problem ustępuje.
Przychodzą mi do głowy dwie rzeczy - paliwo - bo dzieje się tak na benzynie lub kable, których jeszcze nie wymieniałem - ale to pewnie siałoby jakimiś błędami.
Sprawdź świece w Feli też tak miałem ale na świecach jeździłem 80kkm i to był problem.Wymieniłem i szarpanie na zimnym ustąpiło, zmieniałem CPN i nic nie dawało.
Z własnych obserwacji, to po naładowaniu/doładowaniu akumulatora albo po długiej trasie silnik równo pracuje na obrotach luzem 650rh/min na LPG. Na niedoładowanym waha obrotami. Na Pb nie ma większego znaczenia.
Prąd ma znaczenie na LPG)
to jest ciekawe co napisałeś , jesli prąd ma znaczenie na LPG ( cokolwiek to znaczy ) to czy może być tak, że czuje różnicę działania wspomagania na Pb i na LPG ? nie jestem biegły z mechaniki ale z tego co wiem serwo jest elektryczne , więc czy mniejsze obroty na LPG mogą mieć wpływ na działanie serwa elektrycznego ?
To jest druga rzecz w tym aucie co mnie irytuje , zaraz po sprężynach tylnych które już wymieniłem i jestem happy. Zbyt niskie obroty na jałowym z tego co widze mogą mieć wpływ na żarówki ( częste przepalanie się ) , serwo , wypadanie zapłonów ...
ciekawe co jeszcze ...
czy ktoś z was podnosił wolne obroty w swoim BSE ?? Próbowałem VAGiem jak w instrukcji ale coś nie bardzo mi wychodziło - pod pozycją 06 jest coś czego nie jestem w stanie zmodyfikować.
Pogorszyło się - traci moc na ciepłym silniku zaraz po odpaleniu - zero błędów. Jakieś pomysły ??
Kable, świece ??
[ Dodano: Sro 11 Lut, 15 20:52 ]
Witam Panowie
Sprawa się nieco rozwiązała. Zakupiłem kable WN i zabrałem się za zmianę. Przy pierwszym kablu zastanowił mnie syf - biały nalot na kablu od strony cewki - masakra - oczyściłem - spryskałem WD, oczyściłem i tak jeszcze kilka razy - na koniec kompresor i założyłem stare kable - auto jeździ bez zarzutu, a kable jeszcze w oryginale z 2008. Już nie szarpie. Niby pierdoła, ale jakie ma znaczenie.
Komentarz