Zamieszczone przez greg44
wyciek z klimatyzacji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mk.ostrowskikorek da sie odkrecic. trzeba troche cierpliwosci i stukania oraz rozruszania zapieczonego. nastepnie oczyscic gwint z zasniedzialego aluminium, przesmarowac i dokrecic bardziej niz pierwotnie wraz z zalaniem pod koniec dokrecania klejem lub lakierem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturro33 Zobacz wpisciekawi mnie jak po wycięciu tego korka wyczyścił to co wpadło do środka?
wystarczy aby jeden wiór aluminim dostał się do kompresora klimy i po nim
to spoidło nie rozpuściło się lub zerwało bez przyczyny, albo coś się dzieje ze sprężarką albo z układem
błąd czujnika nie zawsze oznacza usterkę czujnika, może nie ma czynnika
ja uważam że usunięcie korka osuszacza bez uszkodzenia skraplacza jest praktycznie nie możliwe, skorodowane gniazdo w jaki sposób uszczelnić metalowym korkiem?
w jaki sposób pozbyć się syfów które wpadły do skraplacza podczas usuwania korka-jest to nie możliwe
jedynym sensownym rozwiązaniem jest wymiana skraplacza razem z osuszaczem na nowyOstatnio edytowany przez pawel_m8110; 34116.
Komentarz
-
-
witam u mnie sie powtórzył temat z zeszłego roku, z układu uciekł prawie cały czynnik, kompresor zaczoł dziwnie rzęzić. myślałem że to koniec kompresora. Gosc od klimy sprawdził szczelność jest dobił rok temu działała teraz zrobiło sie troszeczke cieplej znów kompresor zaczyna dziwnie pracować. CHłodnica niby szczelnac cisnienie trzymała, coprawda na korku nie była sprawdzana. Pytanie czy jest jakiś model pasujący do O2 Bez tego plastikowego badziewia bo i tak chciałem zmienić bo od dolnej kratki jest bardzo zbita kamieniami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpiswitam u mnie sie powtórzył temat z zeszłego roku, z układu uciekł prawie cały czynnik, kompresor zaczoł dziwnie rzęzić. myślałem że to koniec kompresora. Gosc od klimy sprawdził szczelność jest dobił rok temu działała teraz zrobiło sie troszeczke cieplej znów kompresor zaczyna dziwnie pracować. CHłodnica niby szczelnac cisnienie trzymała, coprawda na korku nie była sprawdzana. Pytanie czy jest jakiś model pasujący do O2 Bez tego plastikowego badziewia bo i tak chciałem zmienić bo od dolnej kratki jest bardzo zbita kamieniami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpisZmienilem chlodnice klimy i juz miesiac jezdze, klima dalej slabo chlodzi. Odplyw udrozniony. Jakies pomysly na to
ale klima dalej słabo chłodzi jak włącze klime to spalanie wzrasata o jakieś 0,5L znaczy sie chyba kompresor działa co sprawdzać jeszcze, zauważyłem że drugi wentylator nie pracuje
Komentarz
-
Komentarz