Zamieszczone przez piotrek_gdy
[O2] Odpowietrzenie baku
Zwiń
X
-
[O2] Odpowietrzenie baku
Czy ktoś wie może czy da sie jakoś przerobic odpowietrzenie baku w OII zeby bylo troche bardziej wydajne.
Moze ono u mnie sie przytkalo :?:
Przy tankowaniu zwyklym pistoletem to jeszcze jakos to idzie, chociaz czasem w polowie tez wybije i trzeba chwile poczekac zeby dolac do pelna.
Kompletna katastrofa jest jak dopadne na stacji ten duzy pistolet. OI mozna bylo spokojnie nim zatankowac, a tu jest jakas totalna porazka. Moze z 10-15l wejdzie, a potem co chwile wybija.
Jakieś pomysły, niby to nie jest jakiś poważny problem, ale chyba niekoniecznie tak musi być.
P.S. Czemu w OII nie ma baku jak w A6, tak 20l więcej mogli dać.
-
-
Maicroft, nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie, bo Tobie chodzi chyba o odpowietrzenie samoczynne podczas tankowania? W tym temacie nie mam nic do powiedzenia, bo nigdy mi się nie przytykało. Natomiast w O1 zaraz za korkiem po lewej jest cypelek do ręcznego odpowietrzania, wystarczy go nacisnąć i chwilkę przytrzymać. Czasem jak mi się chce, to tak robię i tym sposobem mogę dolać jeszcze kilka litrów więcej do baku - praktycznie pod korek.
ps. sorry za offtopicowanie, ale czyżby w tym temacie tylko triflexowcy mieli coś do powiedzenia?
Komentarz
-
-
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, a mam chyba podobny problem. Zatankowałem przedwczoraj do pełna na shellu 46L weszło + rezerwa. Od wczoraj zauważyłem / usłyszałem chlupanie paliwa w baku, podczas gwałtownych hamowań lub delikatnych na kostce.
Czy to oznacza że bak jest zapowietrzony ? Raczej to nie jest normalne bo wcześniej tego nie słyszałem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzy tankowaniu zwyklym pistoletem to jeszcze jakos to idzie, chociaz czasem w polowie tez wybije i trzeba chwile poczekac zeby dolac do pelna.
oczywiście mówię o normalnym pistolecie osobowym.
od dziecka leje do pełna i również niem miałem nigdy żadnych problemów.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Dwukrotnie próbowałem zatankować ON do O I z tego "dużego" pistoletu (nawet na 1-szym biegu dozowania) i tak jak pisze Maicroft, wchodziło kilkanaście litrów i wybijało. Nawet naciskając odpowietrzenie. Za duży przepływ i ciśnienie tankowanego paliwa i tworzy się "korek" gazowy i długo się utrzymuje.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz