zwiększanie obrotów na biegu jałowym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Trzeba zmienić dane prądowe w pliku w centralce. Poczytaj o tym w temacie "wymiana Medów na barracudy".
    AC W02 po takiej wymianie są widziane w omegasie jako medy. I jest cisza i spokój.

Zostaw komentarz:

• *specu*
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
    Jak zmieniałem medy na AC W02 to tylko wężyki skróciłem, świece mam DENSO IK20TT irydowe. Uszczelek nie ruszałem ale chyba się za to wezmę w lecie, kupię te zielone z elringa co idą na pierwszy montaż. Z pojedynczymi wtryskami nie ma co się bawić bo Ci miejsca na węże braknie. Listwa AC tam wchodzi jak ulał i jest cicha więc nie ma sensu dawać 120 pln więcej za Barracudy.
    na jaką długość i co dokładnie musiałeś ustawić,pozmieniać po rezygnacji z medów.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    To warto je kupić, tym bardziej, że wymiana świec w Skodzie to udręka.
    A nie obserwujesz na nich jakiś niefajnych objawów (typu szarpanie itp)?

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    W O1 ponad 10 000km w O2 6600km.

W firmie w toyocie yaris z fabrycznym Lpg wytrzymały 90 000 km.
    Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    A ile na nich już zrobiłeś kilometrów w jednym i w drugim aucie?

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    W obu skodach mam te same świece i póki co wszystko ok i modlę się żeby tak zostało jak najdłużej.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Mam Barracudy ze stosunkowo niewielkim przebiegiem z poprzedniego auta więc je wykorzystam. Wolę pojedyncze, jak się któryś spiepszy to jest stosunkowo łatwa wymiana no i można je zamontować na wlocie do kolektora. Miałem tak w Nissanie i było ok.
    A jak Ci się zachowuje silnik na świecach irydowych? Różnie ludzie o nich piszą, nie zawsze to jest takie halo.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Jak zmieniałem medy na AC W02 to tylko wężyki skróciłem, świece mam DENSO IK20TT irydowe. Uszczelek nie ruszałem ale chyba się za to wezmę w lecie, kupię te zielone z elringa co idą na pierwszy montaż. Z pojedynczymi wtryskami nie ma co się bawić bo Ci miejsca na węże braknie. Listwa AC tam wchodzi jak ulał i jest cicha więc nie ma sensu dawać 120 pln więcej za Barracudy.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Cenę jaką podano mi za uszczelki to ok 10zł/szt przy kolektorze dolotowym czyli łącznie ok 80zł + te uszczelki (uszczelka? nie wiem ile jest) przepustnicy. Myślę, że koszt ok. 100zł.
    Czyli przy zmianie wtrysków na AC 02 nie zmieniałeś uszczelek? Czy w ogóle nie ściągałeś kolektora?
    Jak mi padną Medy to planuję zdjąć kolektor i wsadzić pojedyncze barracudy, zmienię pewnie też od razu kable WN (i oczywiście świece). Póki co jeżdżę na tym co mam bo w sumie nie jest źle. Nie mam też co sobie humoru poprawiać za kilkaset złotych i zmieniać części na zaś, skoro obecne graty służą. Na lpg trzeba oszczędzać a nie wydawać
    Specu jak chcesz plik to podaj jakiegoś majla, tu faktycznie nie przyjmuje plików, nawet rar.
    Ostatnio edytowany przez Dolce; 45225.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Czyli czeka mnie wymiana uszczelek - ale to w lecie, bo teraz zimno i ciemno. Koszty pewnie do przeżycia.

Zostaw komentarz:

• Wolga85
    odpowiedział(a)
    Sam miałem problem z kulturą pracy na biegu jałowym w BSE. Pomogła dopiero kompletna wymiana wszystkich uszczelek na kolektorze dolotowym (przepustnicy, czterech uszczelek łączenia kolektora i na kanałach w głowicy). Niestety po demontażu kolektora w celu zamontowania LPG już były wygniecione i nie uszczelniały prawidłowo.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Na tym forum nie da się załączyć tego pliku

Zostaw komentarz:

• *specu*
    odpowiedział(a)
    Ja też bym prosił na porównanie do ustawienia LR

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Dzięki, doszło.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Poszło.
    Nie mam teraz dostępu do kompa z LPG więc wysłałem ostatni dobry konfig zapisany na forum.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Dzięki.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Wyślę CI plik u Pawła na forum.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Niestety
    Mam do Ciebie prośbę, z innej beczki. Czy mógłbyś sprawdzić kilka ustawień u siebie w omegasie:
    1) Jaki masz wybrany Typ sygnału obrotów (zakładka F1): Słaby czy Standardowy?
    2) Jaki masz wybrany zakres dla Rodzaju sondy lambda? 0-1V? (zakładka F2)
    3) Jakie masz wybrane parametry w zakładce F3 Emisje (2 okienka)
    4) Czy masz zaznaczone ("ptaszek") Odcięcie dodatkowego wtrysku w zakładce F8?
    5) Czy masz zaznaczone ("ptaszek") Automatyczny udział benzyny przy wysokiej prędkości obrotowej (zakładka F9)?
    6) Czy masz uaktywnioną Adaptacyjność OBD (F10)?
    Będę wdzięczny za sprawdzenie lub po prostu podesłanie Twojego pliku konfiguracyjnego.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    No to u nas nie działa :-((((

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Chodziło o to:

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    To tylko zrzut z bloków pomiarowych. Obroty chyba sie zmienia w adaptacjach.

Zostaw komentarz:

• Dolce
    odpowiedział(a)
    Nie wiem czy chodzi dokładnie o tą sztuczkę:

U mnie nie zdała egzaminu, kod jest błędy.
    Ostatnio edytowany przez Dolce; 45225.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Jeszcze takie coś znalazłem

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez chrisol Zobacz wpis
    U mnie chodzi bez loginów.
    Jakim cudem???

Zrób screeny i wstaw na forum.

Zostaw komentarz:

• chrisol
    odpowiedział(a)
    Podniesienie obrotów biegu jałowego nic nie daje. Próbowałem i poszarpuje praktycznie tak samo jak przy nominalnych. Swoją drogą nie wiem czemu nie dajecie rady tego edytować. U mnie chodzi bez loginów.

Zostaw komentarz:

Pracuję...