[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
a szerokośćnie ma znaczenia? ja będę szukał koła szerokiego max 8cali. ewentualnie jakiś nacią dekatny. :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
omega2010, skodowska 18 waży ponad 12kg, mój tomason tn1 18x8.5 waży 11.1kg
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BritosZamieszczone przez omega2010A ktoś może z użytkowników ma felgi 18" w 1.6 TDI i by się mógł podzielić wrażeniami z jazdy ???
Na 17" octavka bardzo ładnie wygląda, ale 18" to już czad. Ciekawe ile ważą orginalne 15 a ile waży orginalna od rs 18
Zostaw komentarz:
-
-
a gdzie te Craterisy można kupić?
tylko w Skodzie (drogie) i na allegro (używane) widzę...
Zostaw komentarz:
-
-
tylko się nie obraź napisze ci po mojemu
synek niemieckie wszystko jest dobre , a tak poważnie bardzo dobre , ja chcesz na lato
polecam Crateris 16" fajnie się prezentują do naszego kolorku - autka
Zostaw komentarz:
-
-
możesz , ja śmiga w lato na 16 ( zmieniłem posta powyżej czytaj )
ja myślę na lato nawet 18 - 19 wrzucić ale ja nie jezdze ja się lansuje autkiem , do jeżdżenia mam służbowe
Zostaw komentarz:
-
-
to co? do Toura nie można 16 założyć?
myślałem o jakichś 16" do opon 205/55/16
Zostaw komentarz:
-
-
do naszych autek są tylko te 3 modele - jedyne 16" do naszych to Crateris ma je na lato i w awarcie
ma katalogi skody z felgami do wszystkich modeli
16" są do FL z mocniejszymi silnikami ,
6 ramienne tylko 15" te pierwsze co pisałem powyżej
Zostaw komentarz:
-
-
a są 16 z tych felg Orion?
mi się najbardziej podobają 6-ramienne, mało ich jest
Zostaw komentarz:
-
-
================================================== ========
skipper.u,
wszystkie felgi dedykowane do naszego modelu
felga aluminiowa 15 " DEIMOS 6Jx15 ET47 do opon 195/65 R15 nr kat 1Z0071492
a jeżeli chodzi Ci o te :
to felga aluminiowa 15 " ORION 6Jx15 ET47 do opon 195/65 R15 nr kat CCA600003
PS ja kupiłem na zimę i obecnie śmigam na tych , mi się najbardziej podobają
felga aluminiowa 15 " PYXIS 6,5 Jx15 ET50 do opon 205/60 R15 nr kat 1Z0071492A
================================================== ========
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, jakie to felgi na Tourze i czy są dostępne? Podobają mi się chyba najbardziej i chciałbym do swojego na wiosnę takie kupić...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez omega2010A ktoś może z użytkowników ma felgi 18" w 1.6 TDI i by się mógł podzielić wrażeniami z jazdy ???
Na 17" octavka bardzo ładnie wygląda, ale 18" to już czad
Zostaw komentarz:
-
-
A ktoś może z użytkowników ma felgi 18" w 1.6 TDI i by się mógł podzielić wrażeniami z jazdy ???
Zostaw komentarz:
-
-
do felg Crateris jakie nowe kapsle wchodzą ? Wiem, że wchodzą 5JA601151 tylko jakie FOD czy ULM, bo są dwa rodzaje?
Zostaw komentarz:
-
-
omega2010, a przeczytałeś chociaż kilka stron tego tematu...
Zamieszczone przez omega20101. Czy jest sens zakładania takich felg w octavi combi 1.6 TDI 105 km ?
Zamieszczone przez omega20102. Jeśli jest sens to jakie opony założyć 205x40x18 czy 215x40x18 lub 225x40x18?
3. Jak bardzo dostaje zawieszenie na naszych drogach od użytkowania takich felg ?
Zamieszczone przez omega20104. Czy z takimi felgami rusze z miejsca ? Mocno spadają osiągi ?
osiągi delikatnie spadną, ale tym bym się nie przejmował
Zostaw komentarz:
-
-
Zakupiłem dzisiaj okazyjnie felgi od octavi 2 rs 18" w związku z tym mam parę pytań.
1. Czy jest sens zakładania takich felg w octavi combi 1.6 TDI 105 km ? .
2. Jeśli jest sens to jakie opony założyć 205x40x18 czy 215x40x18 lub 225x40x18?
3. Jak bardzo dostaje zawieszenie na naszych drogach od użytkowania takich felg ?
4. Czy z takimi felgami rusze z miejsca ? Mocno spadają osiągi ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Edisone89guma pójdzie 225/45/....
Zostaw komentarz:
-
-
Witam. mam problem. jakie 17 czy 18 ? guma pójdzie 225/45/....
1.http://olx.pl/oferta/felgi-audi-vw-m...tml#108606b516 17 czy 18
2.http://olx.pl/oferta/sprzedam-zamien...tml#108606b516 17 czy 18
Ja bym był za opcja numer 1. 8)
Ewentualnie poroszę jakies propozycje. A dalby ktos rade zrobi mi virtual tuning opcji 1 octavia II kombi czarna ? bede bardzo wdzieczny
Zostaw komentarz:
-
-
ee tam, kupiłem te koła po dosyc okazyjnej cenie razem z oponami, więc mocno po portfelu nie poszło, a auto ładnie wygląda. Zmienie oponki na 205/50 i będe smigałJesli miałbym do czegos wrócic to bym nie wrócił a conajwyzej szukał innych 17"
Zostaw komentarz:
-
-
gusiak11, z ET też trzeba uważać - taka anegdotka -
jakiś czas temu mój kolega miał trzy komplety felg, wszystkie takie same parametry, ale dwa komplety były OEM AUDI, a trzeci jakiś shit
i właśnie ten shit nie trzymał podanego ET
generalnie można 'wyczytać w internetach' o podobnych akcjach
Britos, moim zdaniem bez sensu ruszałeś/zmieniałeś felgi
moja rada
wróć do kartofli w piętnastu calach, albo wrzuć max szesnaście cali z oponą 205/55/16
Zostaw komentarz:
-
-
Britos,
mam jak juz pisałem ET 35 opona 205 bez rantu... i nic mi nie wystaje poza obrys nadwozia.... co do spalania wydaje mi się że to jest wypadkowa tylu zdarzeń i czynników zewnętrznych że... ciężko powiedzieć
Może ja na to inaczej patrze bo diesel+wirus dużo lepiej radzi sobie z takimi zmianami ale zmiana z 195 na 205 nie wpływa na spalanie a możę mi sie wydaje... pod dystrybutorem kalkulator pokazuje podobnie
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: