[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• slawciol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kusnier
    czy felgi 16 z et 45 lub 42 będą pasowały do o2 fl ?
    Spokojnie wejdą i będą pasowały. Jeszcze jaka szerokość felg. Jak już to bierz et45. Ja mam 17 j7 et 45 i są ok.

Zostaw komentarz:

• kusnier
    odpowiedział(a)
    czy felgi 16 z et 45 lub 42 będą pasowały do o2 fl ?

Zostaw komentarz:

• Bartasek
    odpowiedział(a)
    Hej, jak myślicie do O2fl kombi granat będą pasować?
    szukać czegoś innego, może gdzieś taniej takie znajdę, co myślicie? : )
    Felgi Link

Zostaw komentarz:

• Nexus6
    odpowiedział(a)
    Trigger, po sezonie zimowym moje 17" Zenithy bedą do opchnięcia.

Zostaw komentarz:

• Trigger
    odpowiedział(a)
    No właśnie na olx się widziałem właśnie zenith za 900 z gumami ale były podejrzane, na pewno do renowacji. Nie miałem z kim ich sprawdzić czy nie były też gdzieś klejone. No szkoda poczekamy zobaczymy.

[ Dodano: Czw 19 Lut, 15 11:16 ]
    Generalnie jak by ktoś widział to niech krzyczy albo chociaż pisze na forum

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Trigger
    Czy w ogóle ktoś widział gdzieś Zenith'y w rozmiarze 17? Ja tylko coś takiego...

Wolał bym jednak oryginalne nawet używane.
    Podaruj sobie te felgi, bo to typowa konstrukcja na bazie ryżu i smażonych warzyw z dalekiego wschodu. Moim zdanie lepiej szukać używek i to w miarę blisko, aby można było podjechać i je obejrzeć. Nie wiem gdzie szukasz, ale tutaj masz pierwsze z brzegu:

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    co to za cena hehe, kiedys na naszym forum ktos sprzedawał Trifidy z oponami (5mm) za 1200zł jak dla użytkowników forum ocp. Za 2k to kupisz używke co chcesz do tego dobre opony dorzucą Szczerze to nie wiem kto kupi "oryginalne" felgi do O2 za ponad 2k, do tego używki... Ja swoje, co prawda zacofane troche bo z S1, żadnej rysy nawet nie ma jak nowe, proste itp itd z oponami(dwie 6,5mm, dwie 2mm) dałem 900zł, czy 800 nie pamietam juz

Trzeba tylko wyhaczyc dobrą oferte, bo widziałem Solidy za 1600zł bez opon, to jakbym wyjebał 700zł w błoto albo i wiecej ....bo jesli jeszcze 50-100zł to pół biedy, ale prawie 1000zł to juz nie żarty

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Trigger,

Te pierwsze zapomnij ze widziałeś... chiński szajs nie warty uwagi byla o tych felgach juz mowa na forum

Drugie tez podejrzanie tanie jak na 17` dla mnie podejrzane ...

Tu oryginały http://allegro.pl/skoda-superb-felgi...081884153.html
    Tu używki http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-1...097983872.html

jedne i drugie sporo ponad 2000zl

Zostaw komentarz:

• Trigger
    odpowiedział(a)
    Czy w ogóle ktoś widział gdzieś Zenith'y w rozmiarze 17? Ja tylko coś takiego...

Wolał bym jednak oryginalne nawet używane.

Zostaw komentarz:

• kusnier
    odpowiedział(a)
    pytam tak , bo chętnie bym zwiększył szerokość opony a profil wysoki też chce mieć

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    kusnier, no tak

Zostaw komentarz:

• kusnier
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    kusnier, jak stalówki to rozumiem szesnaście cali

oem parametry to

6.5x16 ET50
    opona 205 55 16

tak 16 cali

a czy na tą felgę podejdzie np 215 55 16 ?

dzięki

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    kusnier, jak stalówki to rozumiem szesnaście cali

oem parametry to

6.5x16 ET50
    opona 205 55 16

Zostaw komentarz:

• kusnier
    odpowiedział(a)
    a jakie musi mieć parametry felga do o2 fl ?
    tzn jakie et ? (stalówki)

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    DJ MŁODY, spokojnie wejdzie

Zostaw komentarz:

• DJ MŁODY
    odpowiedział(a)
    pytanie do fachowców czy do mojej O II Tour II wejdzie

16" profil 55 szerokości 205 osadzenie ET 45 ( 7Jx16H2 ET 45 )

- właśnie te ET 45 czy da rade do tarcz przód i tył

tym bardziej ze opona zimowa

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    kris0, wejdzie

Zostaw komentarz:

• kris0
    odpowiedział(a)
    czy felgi 3T0 601 025D (superb) 17 7,5j et 49 wejdzie do octavi II??
    wrzucilem do kalkulatora i wyskoczylo mi -32mm od wewnatrz i +6mm od zewnatrz wzgledem zimowek…
    i teraz juz nie wiem czy bedzie ok czy nie.
    dzieki za pomoc

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    ja osobiscie bym wolał zostac przy 18, zmiana na 17 praktycznie nic nie da. 16 cali już by było bardziej komfortowo, ale i wygląd zupełnie inny, byłbys nie usytasy przechodząc z 18 na 16 patrzac na auto . Pozatym na 18 to już chyba inny profil opony idzie w Octavii 35-40,nie 45.

Tak btw. To napewno 18? Mi to wygląda na 17 8)

Zostaw komentarz:

• lukaszek022
    odpowiedział(a)
    panowie szukam jakiejś alternatywy. miałem 18 cali 225/45/18 opona nexen. było twardo. opony i felgi sprzedane. szukam teraz 17/16. czy zostać przy 18. Chciałbym je dać w czarny mat.

moje byłe felgi

Zostaw komentarz:

• G33
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez obrus
    Na wiosnę zagoszczą u mnie nowe Iliasy 16' z O3 i Dunlopy sp sport blueresponse. A tak wogóle, czy ori śruby od stalówek będą pasować?
    TAK. Śruby od stalówek pasują do oryginalnych fel.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Na wiosnę zagoszczą u mnie nowe Iliasy 16' z O3 i Dunlopy sp sport blueresponse. A tak wogóle, czy ori śruby od stalówek będą pasować?

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Edisone89
    marcin607, co to za felgi w a4 w podpisie twoja ? ile cali ?
    To moje Kochane 1.8T w quattro a koło jest (było) ori z rs6 c5 19/9 guma 235/35 - tarło w uj ale jak one pieknie się prezenowały- bardzo bym chciał takie w szkodniku upchać ale .............

[ Dodano: Czw 22 Sty, 15 07:47 ]
    omega2010 daj foto jak się auto teraz prezenci? obniżałeś coś?

Zostaw komentarz:

• omega2010
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    omega2010, a przeczytałeś chociaż kilka stron tego tematu...

Zamieszczone przez omega2010
    1. Czy jest sens zakładania takich felg w octavi combi 1.6 TDI 105 km ?
    jest sens

2. Jeśli jest sens to jakie opony założyć 205x40x18 czy 215x40x18 lub 225x40x18?
    oem 225/40/18

3. Jak bardzo dostaje zawieszenie na naszych drogach od użytkowania takich felg ?
    nie dostaje (wiem z doświadczenia a nie z forum.pierdolenie.onet.pl)

4. Czy z takimi felgami rusze z miejsca ? Mocno spadają osiągi ?
    oczywiście, że ruszysz

osiągi delikatnie spadną, ale tym bym się nie przejmował

Nie ma to jak porada mądrego człowieka Zrobiłem moda w M-Tronic założyłem 18 rs i opony 225x40x18 i czuje ze samochód żyje nigdy już nie założę wezszych opon luksusowe prowadzenie ubytków w komforcie jakoś zbytnio nie zauważyłem. Dzięki za bardzo dobrą podpowiedź .

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    To mi teraz dałeś zagadkę . Ciekawe ile ważą orginalne 15 a ile waży orginalna od rs 18
    Ja mam aluski od superba I to ciężkie są cholery. Całe koło waży 23,5kg. Sporo winy pewnie jest w oponach które są wzmocnione i z rantem Zle ci powiedziałem z tą wielkoscią koła, przecież srednica sie nie zmienia(+- kilka mm), ale masywnosc koła juz tak bo co innego kapec 195 a co innego 235 i więcej

Zostaw komentarz:

Pracuję...