Zamieszczone przez Angrekoo
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
Mozliwe, ja robilem plasti lakiem i uczucia mieszane, pogrzeb w moich postach, znajdziesz fotki moich spraco i wrazenia. Generalnie bez zabezpieczenia klarem , moga sezonu nie wytrzymac.
-
-
W Lublinie, a w zasadzie pod... tez... ale jak zawiozłem 4x16` to sie okazało ze wszystkie do prostowania, dwa usługa ma kilka wariantów i wyszło jak wyszło 720zlZamieszczone przez antun007U mnie w Olsztynie jak sie dowiadywałem to można pomalować proszkowo za jakieś 400-450zł tylko że to były felgi 14 calow
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie w Olsztynie jak sie dowiadywałem to można pomalować proszkowo za jakieś 400-450zł tylko że to były felgi 14 calowe.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja pomalowalem felgi Plastidipem, naklada sie bajecznie latwo, moze plastilak jest jednak gorszy. O trwalosci powloki bede sie mogl wypowiadac za jakis czas bo jezdze dopiero tydzien. Przy okazji jakiego srodka do mycia felg uzywac?
Zostaw komentarz:
-
-
Angrekoo,
Jak chcesz sprawdzić jak to będzie w kolorze X czy Y to i plasti lack wytrzyma
nie spływa z porannym deszczem
co do malowania też te 400zl mi się wydawało troche tanio ( ja za 4 felgi 16` zapłaciłem ponad 700zl) ale nie chciałem wkładać kija w....
Felgi mam wymalowane 3 warstwowo, baza i 2x bezbarwny i jest super ... ale nie za 400zl
za taka kasę to malują akrylem co nie ma większego sensu w przypadku felg
Zostaw komentarz:
-
-
Właśnie czytałem że plasti dip jest droższy od plasti laka i trwalszy. Na youtubie filmiki pokazują ze jest całkiem trwały.
Dla mnie trwały oznacza ze wytrzymał by do roku czasu.
PS. Jeśli bym we Wrocławiu znalazł kompletne malowanie felg za 400zł to nie było by tematu, natomiast ceny jakie otrzymałem to średnio 800zł wiec spora różnica jak na chwilowa fanaberie typu " a może felgi na czarno machnąć". Z tym plasti dipem to jest dobre, że jak mi się nie spodoba to w jeden dzień sam zerwe i po sprawie a z lakierem niestety tak łatwo nie bedzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Plasti dipem sie nie bawiłem, mam pomalowane Plasti Lakiem listwy w kolo, relingi... wygląd fajny ale trwałość.... szkoda gadać.Zamieszczone przez AngrekooPanowie a bawił się ktoś plasti dipem na felgach
Oklejanie zajęło pół dnia, bardzo łatwo robią się zacieki które potem widać więc nie jest to proste.
Co do felg nie malowałem ale trwałość materiału nie wróży żeby się to utrzymało więcej jak kilka tyg. a słyszałem od kilku osób ze jak się zapiecze/zawulkanizuje na feldze od temperatury to dopiero są problemy
z usunięciem
Zostaw komentarz:
-
-
Angrekoo, słyszałem (nie sprawdzałem) że to lipa jest i że robią się odpryski od kamieni tak więc może sezonu nie wytrzymać. Poza tym 200zł to trochę sporo, za 400zł to można oddać komuś kto Ci wypiaskuje i pomaluje proszkowo więc przynajmniej będzie to trwałe.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie a bawił się ktoś plasti dipem na felgach. Tak myśle czy felg na czarno na sezon nie machnąć?
przykład
za ok 200zl całkiem nie głupio to wygląda !!
Zostaw komentarz:
-
-
Ja brałbym mat lub półmat. Miałem czarne w połysku i nie podobały mi się. No ale wszystko jest kwestią gustu.Zamieszczone przez lukaszek022tylko mat czy połysk
Zostaw komentarz:
-
-
felgi ILIAS - to sa ori od Skody?
takie jak tu:
Kod:http://allegro.pl/nowe-5e0-felgi-octavia-skoda-5x112-ilias-superb-16-i5117010919.html
Zostaw komentarz:
-
-
-
Luk_as2, katalogi do skody daj e-maila na pw to Ci wyśle
teraz już tylko O III na stronie skody wisi
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie czy gdzies moge znalezc liste oryginalnych 16" alu od skody/vw pasujacych do Octavii II?
jakis sklep w necie czy cos?
Zostaw komentarz:
-
-
Siema.
Chce kupić felgi 16 do Octavii. Znalazłem coś takiego:
http://olx.pl/oferta/alufelgi-5x112-...tml#7c33634c82 oraz
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
doradzi ktoś które lepsze?
Co do ET to jak dobrze patrzyłem to powinno być 50? (jak się mylę to niech ktoś poprawi)
I jakie lepsze opony na takie felgi? : 205/55/r16 czy 195/60/r16?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie jestem pewnien na 100 ale takie duze pierscionki mam chyba do moich sparco, napisz do alusy.pl i moze beda miec.A teraz z innej beczki. Poszukuję pierścieni centrujących do OZ superturismo GT. Strasznie ciężko je dostać bo to 75mm - 57.1mm z dodatkowym rantem. Wie ktoś może z Was może coś na ten temat? Bo już do połowy allegro pisałem i tylko na zamówienie toczą...
Zostaw komentarz:
-
-
Mi też niewiele zabrakło, żeby kupić tam felgi, ale jak poszukałem ile na necie kosztują prawdziwe ADVANy to wiedziałem, że nie mogą być oryginalne. Można oryginały sprowadzić z USA, ale to koszt ~500$ sztuka + cło, więc od 6k PLN wzwyż... Poza tym ADVAN nie robi bodajże mniejszych felg niż 17"
A teraz z innej beczki. Poszukuję pierścieni centrujących do OZ superturismo GT. Strasznie ciężko je dostać bo to 75mm - 57.1mm z dodatkowym rantem. Wie ktoś może z Was może coś na ten temat? Bo już do połowy allegro pisałem i tylko na zamówienie toczą...
Zostaw komentarz:
-
-
Tippo,
Takie wypowiedzi powinny być ''podwieszone'' zeby każdy następny zadający pytanie a`propos tych felg miał odpowiedź od razu pod ręką
Zostaw komentarz:
-
-
Tak przypuszczalem, na zapytanie w jakim kraju sa produkowane odpisali, ze "producentem jest austraslisjak frima PDW" a nie gdzie sa odlewane.
2 klikniecia i voila !!
"PDW Australia (Aust.) was formed in 2007 after signing a joint venture partnership with Zhejiang Shuguang Industrial Co. Ltd (China), a 20 year old enterprise that focuses in the manufacturing of automobile wheels an accessories. Shuguang manufacturers over 90,000 motor vehicle alloy wheels and over 100,000 motorcycle alloy and steel wheels every month."
Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: