[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• antun007
    odpowiedział(a)
    To jest właśnie fabryczna felga VW od Golfa/Tourana 1T4 071 496 C
    Znalazłem że sygnowany rozmiar o 205/55R16 w Caddy

Pytanie: czy będą pasowały śruby ze stalówek? Bo słyszałem że muszą być dłuższe. Jak to sprawdzić czy będą dobre lub jakie należy kupić??

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Ronal 6Jx16H2 ET50 5x112
    Fabrycznie na oponke 205 sa 6,5x16 a ja mam teraz 7x16 i jeszcze lepiej lezy, miejmy nadzieje na 6x16 tez bedzie znosnie, ronal ok, nieraz robili fele dla skody i vw na pierwszy montaz.

Zostaw komentarz:

• antun007
    odpowiedział(a)
    Kupiłem właśnie aluski do O2FL
    Ronal 6Jx16H2 ET50 5x112
    Powinny pasować nie? I co sądzicie o Ronalach??

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    Wszystko będzie git. Przód równo z nadkolem, lub dosłownie 1mm sie schowa . Tył ładnie wejdzie.

Zostaw komentarz:

• leonZawodowiec
    odpowiedział(a)
    Sorry
    Z rozpędu nie napisałem, są to 16" nie 17"

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leonZawodowiec
    Ja kupiłem do swojej O2FL felgi w takim rozmiarze:
    ale że niby w jakim rozmiarze :?:

Zamieszczone przez leonZawodowiec
    7J, 5x112 ET 37
    domyślam się, że siedemnastki

przód może być na styk z nadkolem, tył bez problemu

Zostaw komentarz:

• leonZawodowiec
    odpowiedział(a)
    Witam
    Ja kupiłem do swojej O2FL felgi w takim rozmiarze:
    7J, 5x112 ET 37
    Będą pasowały?
    Taki sam rozmiar jest w superbie. Te co kupiłem są od passata b6

Zostaw komentarz:

• antun007
    odpowiedział(a)
    Do niebieskiej RSki pasują białe )

A ja za godzinke jade obejrzeć takie : http://olx.pl/oferta/alufelgi-5x112-...tml#e0132b3827
    Co o nich myślicie ??

Zostaw komentarz:

• grzes8888
    odpowiedział(a)
    wielkie dzięki

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez grzes8888
    witam mam pytanie czy alufelgi 7jx17 et54 z oponami 225/45/r17 beda pasowały do O2 nie fl?
    Tak to fabryczny rozmiar 17 felgi i opony do o2 i o2fl , o ile felga ma rozstaw 5x112.

Zostaw komentarz:

• grzes8888
    odpowiedział(a)
    witam mam pytanie czy alufelgi 7jx17 et54 z oponami 225/45/r17 beda pasowały do O2 nie fl?

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Co do mocy to nie jest aż tak dużo, po programie jest 260, wydaje mi się, że auto będzie lepiej wyglądać na 18stkach
    To smialo bierz cos z ATS , bo sprawdzona marka i latwo dostepne, do tego streetrace w rozmiarze 18 powinny byc kozak,

jdl to tez firma godna zaufania a team dynamics to spradzona fela.
    Przy takiej śmocy to nie poczujesz bardzo tych kolek, a trakcje poprawisz :P
    W tej kategorii wagowej co Td jest jeszcze spraco asetto gara 8x18 wazy 9kg, mam 16ki, 18ki powinny wygladac rewelacyjnie, 16ka juz jest znosna. Ogolnie to piekna fela, u nas dostepna tylko czarna, a w rozmiarze 18 czarna lub gunmetal, w USA do wyboru kolorow chyba 10 :/

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    Tippo, wielkie dzięki!

Dzwoniłem po Advany, oferta niestety nieaktualna nie mają już tych felg w ofercie, szkoda.

Co do mocy to nie jest aż tak dużo, po programie jest 260, wydaje mi się, że auto będzie lepiej wyglądać na 18stkach :wink:

Zostaw komentarz:

• Nexus6
    odpowiedział(a)
    Nowy zestaw pod zimówki:

link

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kras
    Na stronie producenta waga około 9,4 kg

Kolorystycznie do niebieskiej RSki pasowałaby srebrna felga ale może szara też nie będzie źle wyglądać.
    Nie jest zle tyle nieraz wazy fabryczna 16ka do skody, a 17ka potrafi wazyc 11kg

Autec jako marke polecam z czystym sumieniem, mam 16ki w alu w dostawczym , brak zastrzezen co do jakosci i wywazenia, potem pogrzebie to cos podpowiem jeszcze.

Ta w 8x18 wazy 9kg

Ta jest ladna i ta druga tez i nie powinny byc ciezkie.
    ta wazy ponoc 9,4 ale nie wiem czy z opakowaniem czy bez.
    Sklep z felgami aluminiowymi. Zobacz nowości i promocje. Skorzystaj z porad naszych ekspertów. Przymierz felgi na swoim pojeździe. Dostawa zawsze Gratis.

ta ponoc tez, ale nie jestem na 100 pewien, moze byc mniej.
    Felgi aluminiowe ATS StreetRallye 5x112.00 18". Zobacz atrakcyjną ofertę w naszym sklepie. Kup Teraz ATS StreetRallye 5x112.00 18" – Dostawa Gratis!

zrodlo

Ta tez ciekawa
    Felgi aluminiowe Speedline SL2 Marmora Racing 5x112.00 18". Zobacz atrakcyjną ofertę w naszym sklepie. Kup Teraz Speedline SL2 Marmora Racing 5x112.00 18" – Dostawa Gratis!

"Gewicht der Speedline Marmora kann ich Dir weiterhelfen: in 8x18 wiegt diese (dank Flow-Forming) ca. 9,8Kg."

Troche ciezka, ale za to od rozmiaru 18 jest rolowana a nie odlewana, przez co bedzie bardzo trwala!

Generalnie to bym cie namawial w tym budzecie na kupno 17ki z dobra guma, mozesz wtedy zaszalec z marka felgi i opony, 18ki chyba ze masz fest mocna ta oske, lub chcesz rwac laski :P Bo jak chcesz na orawde lekkie to zostaje OZ, ADVAN, Volk , rays :P

Kolorystycznie do niebieskiej RSki pasowałaby srebrna felga ale może szara też nie będzie źle wyglądać.
    Szare , czarne i biale to do wszystkiego pasuja :P

ps. tutaj dziwnie tanie advany wiec upewnij sie czy nie podrobki i pytaj o wage tych 18ek.

pytaj, bo warto

Ten model,

Wedlug tej strony

Wazy 18,4 lb czy wg tego co przeliczylem jakies 8,3kg!!
    Felgi do tego popularne w grupie vw.

Zapytaj jeszcze o te, sklep sprawdzony ,wiec kupuj smialo, bralem tu juz 2 komplety
    Z tym, ze waza 9,9kg wedlug tego co w necie.

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    Tippo, masz rację nie pisałeś o OZ

budżet do 3 tys zł, felga 18"

Wstępnie poza tymi MAK XLR znalazłem jeszcze w miarę lekkie niemieckie AUTEC WIZARD

Na stronie producenta waga około 9,4 kg :roll:

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kras
    Tippo, dzięki za opinię, ale budżet nie pozwala mi na OZty, które też mi się podobają, z lekkich do 3 tys zł znalazłem jedynie MAK

Nie wiem tylko jak by wyglądały na niebieskim RS
    Ja nigdzie nie podalem oztow jaki masz budzet i jaki rozmiar felgi potrzebujesz, napisz.

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    Tippo, dzięki za opinię, ale budżet nie pozwala mi na OZty, które też mi się podobają, z lekkich do 3 tys zł znalazłem jedynie MAK :roll:
    Nie wiem tylko jak by wyglądały na niebieskim RS

Zostaw komentarz:

• antun007
    odpowiedział(a)
    To samo słyszałem o Alessio (nie produkowanych już)...
    Ja mam Alessio już jakieś 13 lat i dopiero rok temu zaczęła odłazić oryginalna farba. Ale to może dlatego że już swoje przeżyły ......

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kras
    Czy ktoś miał do czynienia z felgami MAK -XLR?
    Producent podaje niską wagę np 18stka waży około 8,7kg :shock:
    Tez je rozwazalem jak szukalem lekkich felg do 02, ostatecznie wygraly sparco assetto gara, ze wzgledu na pewniejszybrand, aczkolwiek te mak raczej nie sa zle, jak szukasz lekkich i w miare niedrogich felg sprawdz: assetto gara od sparco, team dynamics pro race 1.2 , sparco rtt.

Dodatkowo zajrzyj tutaj bo nie bedei sie rozpisywal drugi raz :

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    ja miałem do czynienia z 16 i to gówno jest a nie felgi (nawet lakier schodził po jakimś czasie)
    To samo słyszałem o Alessio (nie produkowanych już)...

mam te felgi od 2006 najpierw były w Passacie B5Fl teraz mam jej w Skodzie i nie mam powodu do narzekania, może przy większych rozmiarach.... ale 16` są OK

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kras

ja miałem do czynienia z 16 i to gówno jest a nie felgi (nawet lakier schodził po jakimś czasie)

jedyny MAK jaki mogę polecić to taki

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    Producent podaje niską wagę np 18stka waży około 8,7kg :shock:

Jak to wygląda z trwałością?

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukaszek022
    ET 56, 7,5 szerokość x 17 średnica, h 2
    Zamieszczone przez lukaszek022
    i taki
    Rozstaw śrub 5x112 7,5Jx16H2 ET56
    masz świadomość, że w jednym to 17 a drugim 16 cali :?:

oczywiście oba podejdą pod O2