To jest właśnie fabryczna felga VW od Golfa/Tourana 1T4 071 496 C
Znalazłem że sygnowany rozmiar o 205/55R16 w Caddy
Pytanie: czy będą pasowały śruby ze stalówek? Bo słyszałem że muszą być dłuższe. Jak to sprawdzić czy będą dobre lub jakie należy kupić??
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
Ronal 6Jx16H2 ET50 5x112
Zostaw komentarz:
-
-
Kupiłem właśnie aluski do O2FL
Ronal 6Jx16H2 ET50 5x112
Powinny pasować nie? I co sądzicie o Ronalach??
Zostaw komentarz:
-
-
Wszystko będzie git. Przód równo z nadkolem, lub dosłownie 1mm sie schowa. Tył ładnie wejdzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leonZawodowiecJa kupiłem do swojej O2FL felgi w takim rozmiarze:
Zamieszczone przez leonZawodowiec7J, 5x112 ET 37
przód może być na styk z nadkolem, tył bez problemu
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Ja kupiłem do swojej O2FL felgi w takim rozmiarze:
7J, 5x112 ET 37
Będą pasowały?
Taki sam rozmiar jest w superbie. Te co kupiłem są od passata b6
Zostaw komentarz:
-
-
Do niebieskiej RSki pasują białe)
A ja za godzinke jade obejrzeć takie : http://olx.pl/oferta/alufelgi-5x112-...tml#e0132b3827
Co o nich myślicie ??
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez grzes8888witam mam pytanie czy alufelgi 7jx17 et54 z oponami 225/45/r17 beda pasowały do O2 nie fl?
Zostaw komentarz:
-
-
witam mam pytanie czy alufelgi 7jx17 et54 z oponami 225/45/r17 beda pasowały do O2 nie fl?
Zostaw komentarz:
-
-
Co do mocy to nie jest aż tak dużo, po programie jest 260, wydaje mi się, że auto będzie lepiej wyglądać na 18stkach
jdl to tez firma godna zaufania a team dynamics to spradzona fela.
Przy takiej śmocy to nie poczujesz bardzo tych kolek, a trakcje poprawisz :P
W tej kategorii wagowej co Td jest jeszcze spraco asetto gara 8x18 wazy 9kg, mam 16ki, 18ki powinny wygladac rewelacyjnie, 16ka juz jest znosna. Ogolnie to piekna fela, u nas dostepna tylko czarna, a w rozmiarze 18 czarna lub gunmetal, w USA do wyboru kolorow chyba 10 :/
Zostaw komentarz:
-
-
Tippo, wielkie dzięki!
Dzwoniłem po Advany, oferta niestety nieaktualna nie mają już tych felg w ofercie, szkoda.
Co do mocy to nie jest aż tak dużo, po programie jest 260, wydaje mi się, że auto będzie lepiej wyglądać na 18stkach :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krasNa stronie producenta waga około 9,4 kg
Kolorystycznie do niebieskiej RSki pasowałaby srebrna felga ale może szara też nie będzie źle wyglądać.
Autec jako marke polecam z czystym sumieniem, mam 16ki w alu w dostawczym , brak zastrzezen co do jakosci i wywazenia, potem pogrzebie to cos podpowiem jeszcze.
Ta w 8x18 wazy 9kg
Ta jest ladna i ta druga tez i nie powinny byc ciezkie.
ta wazy ponoc 9,4 ale nie wiem czy z opakowaniem czy bez.
Sklep z felgami aluminiowymi. Zobacz nowości i promocje. Skorzystaj z porad naszych ekspertów. Przymierz felgi na swoim pojeździe. Dostawa zawsze Gratis.
ta ponoc tez, ale nie jestem na 100 pewien, moze byc mniej.
Felgi aluminiowe ATS StreetRallye 5x112.00 18". Zobacz atrakcyjną ofertę w naszym sklepie. Kup Teraz ATS StreetRallye 5x112.00 18" – Dostawa Gratis!
zrodlo
Ta tez ciekawa
Felgi aluminiowe Speedline SL2 Marmora Racing 5x112.00 18". Zobacz atrakcyjną ofertę w naszym sklepie. Kup Teraz Speedline SL2 Marmora Racing 5x112.00 18" – Dostawa Gratis!
"Gewicht der Speedline Marmora kann ich Dir weiterhelfen: in 8x18 wiegt diese (dank Flow-Forming) ca. 9,8Kg."
Troche ciezka, ale za to od rozmiaru 18 jest rolowana a nie odlewana, przez co bedzie bardzo trwala!
Generalnie to bym cie namawial w tym budzecie na kupno 17ki z dobra guma, mozesz wtedy zaszalec z marka felgi i opony, 18ki chyba ze masz fest mocna ta oske, lub chcesz rwac laski :P Bo jak chcesz na orawde lekkie to zostaje OZ, ADVAN, Volk , rays :P
Kolorystycznie do niebieskiej RSki pasowałaby srebrna felga ale może szara też nie będzie źle wyglądać.
ps. tutaj dziwnie tanie advany wiec upewnij sie czy nie podrobki i pytaj o wage tych 18ek.
pytaj, bo warto
Ten model,
Wedlug tej strony
Wazy 18,4 lb czy wg tego co przeliczylem jakies 8,3kg!!
Felgi do tego popularne w grupie vw.
Zapytaj jeszcze o te, sklep sprawdzony ,wiec kupuj smialo, bralem tu juz 2 komplety
Z tym, ze waza 9,9kg wedlug tego co w necie.
Zostaw komentarz:
-
-
Tippo, masz rację nie pisałeś o OZ
budżet do 3 tys zł, felga 18"
Wstępnie poza tymi MAK XLR znalazłem jeszcze w miarę lekkie niemieckie AUTEC WIZARD
Na stronie producenta waga około 9,4 kg :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krasTippo, dzięki za opinię, ale budżet nie pozwala mi na OZty, które też mi się podobają, z lekkich do 3 tys zł znalazłem jedynie MAK
Nie wiem tylko jak by wyglądały na niebieskim RSjaki masz budzet i jaki rozmiar felgi potrzebujesz, napisz.
Zostaw komentarz:
-
-
Tippo, dzięki za opinię, ale budżet nie pozwala mi na OZty, które też mi się podobają, z lekkich do 3 tys zł znalazłem jedynie MAK :roll:
Nie wiem tylko jak by wyglądały na niebieskim RS
Zostaw komentarz:
-
-
To samo słyszałem o Alessio (nie produkowanych już)...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krasCzy ktoś miał do czynienia z felgami MAK -XLR?
Producent podaje niską wagę np 18stka waży około 8,7kg :shock:
Dodatkowo zajrzyj tutaj bo nie bedei sie rozpisywal drugi raz :
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez LUKIja miałem do czynienia z 16 i to gówno jest a nie felgi (nawet lakier schodził po jakimś czasie)
mam te felgi od 2006 najpierw były w Passacie B5Fl teraz mam jej w Skodzie i nie mam powodu do narzekania, może przy większych rozmiarach.... ale 16` są OK
Zostaw komentarz:
-
-
-
Czy ktoś miał do czynienia z felgami MAK -XLR?
Producent podaje niską wagę np 18stka waży około 8,7kg :shock:
Jak to wygląda z trwałością?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lukaszek022ET 56, 7,5 szerokość x 17 średnica, h 2Zamieszczone przez lukaszek022i takiRozstaw śrub 5x112 7,5Jx16H2 ET56
oczywiście oba podejdą pod O2
Zostaw komentarz:
-
-
panowie taki rozstaw będzie bezpieczny dla szkodnika octavi II przed fl
- ET 56, 7,5 szerokość x 17 średnica, h 2
i taki
Rozstaw śrub 5x112 7,5Jx16H2 ET56
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: