[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Britos
    odpowiedział(a)
    6.5j et max 35?
    7j et max (40-42) ?, chociaz ja mam 37 i nie narzekam jest wporządku wszystko.
    7,5j et max chyba 42-44 żeby to jakos wyglądało.

Niższego et juz nie trzeba żeby to jakos wyglądało. Wyższe może byc, poprostu et jest podane w mm, jesli ja mam 7jx17 et 37 i ty wezmiesz np to samo o et 47 to poprostu każde koło u ciebie wejdzie 10mm do środka, a w drugą strone np et 27 wyjdzie 10mm na zewnątrz od mojego ustawienia.

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lezak13
    jakich granicach szukać otworu centrującego i ET, żeby nie trzeba było niczego zakładać? Szerokość, żeby nie wystawała i nie przycierała 6,5 -7 ?
    Ja mam aktualnie 7x16 et48 5x112 i jest ladnie ,ale zapas jeszcze jest, szczegolnie jak masz zawias nie obnizany, wiec et40 bedzie ladnie poszerzac o 8mm na strone w stosunku do mojej felgi, lepiej szukaj 7x16 bo opona ladniej sie uklada (205na55)
    otwor fabryczny jest 57.1 .

Tu masz pierscienie centrujace , a nie siakies "adaptery" :P, to normalne, bo praktycznie tylko ori felgi obywaja sie bez pierscieni, ja osobiscie polecam marki tpi - wytrzymuja wiecej niz 1 seozn

Zostaw komentarz:

• lezak13
    odpowiedział(a)
    W jakich granicach szukać otworu centrującego i ET, żeby nie trzeba było niczego zakładać? Szerokość, żeby nie wystawała i nie przycierała 6,5 -7 ?

Czy te felgi by pasowały?
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    otwór centrujący mają za duży - być może trzeba będzie jakiegoś adpatera

Zostaw komentarz:

• lezak13
    odpowiedział(a)
    Witam

Czy felgi z linku poniżej będą pasowały do Octavi 2 FL Combi? Czy będą do niej potrzebne jakieś specjalne śruby, dystanse etc.? Czy będą przycierały lub wystawały?

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Z góry dziękuję za pomoc/Thank you from the Mountian.

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukaszek022
    witam czy takie felgi będą pasować do octavi II przed fl i nić nie będzie wystawać ani obcierać

8Jx17H2 ET43
    T27B

pozdrawiam
    Z przodu mogą troche wystawac, bądź na styk. Ja mam 7j et 37 i przód mam na styk z błotnikiem. U ciebie napewno nie będzie lepiej.

Zostaw komentarz:

• Mr0czny
    odpowiedział(a)
    nic nie będzie obcierać

Zostaw komentarz:

• lukaszek022
    odpowiedział(a)
    witam czy takie felgi będą pasować do octavi II przed fl i nić nie będzie wystawać ani obcierać

8Jx17H2 ET43
    T27B

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Iliasy na moim Tourze
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Darkice,

tu masz zdjecia jak wyglada na Skodzie felga

16`x 7,5` ET35 z oponą bez rantu 205/55/16

Witam Tym razem na warsztat trafił mój samochód, co by nie było że ''szewc...itd'' :) Projekt obejmował usunięcie kilku małych (wiel...

Zamieszczone przez LUKI
    gusiak11 good choice
    fajnie ale niestety nawet na allegro.... nie mój budżet

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    gusiak11 good choice

Zamieszczone przez gusiak11
    Britos napisał/a:
    To alusy od Audi s6/s7?

w a5/s5 chyba też były ....
    generalnie prawie do każdej OOOO mogłeś mieć te felgi (oczywiście w odpowiednich rozmiarach)

Zamieszczone przez Darkice
    Przymierzam się do zakupu nowych alu i zastanawiam się nad tymi:

Rozmiar: 7.00x16
    Rozstaw: 5x112
    ET: 40.00
    Nic nie będzie wystawać, obcierać itp. ? Opona 205.
    będzie ok

Zostaw komentarz:

• Darkice
    odpowiedział(a)
    Witam wszystkich.

Przymierzam się do zakupu nowych alu i zastanawiam się nad tymi:

Rozmiar: 7.00x16
    Rozstaw: 5x112
    ET: 40.00
    Nic nie będzie wystawać, obcierać itp. ? Opona 205.

Nosić będą O2 Combi BKD przed FL. Teraz mam oryginalne 16" z salonu, ale już mi się znudziły. Poza tym muszę je oddać do prostowania bo po 9 latach jest już problem z wyważeniem

Zostaw komentarz:

• Nexus6
    odpowiedział(a)
    piramida, na moich 8" ET41 jakos nie miota po drodze :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mr0czny
    pamiętam że piramida narzekał że niby 18" a wygląda jak 16" :P
    ch.j z wyglądem, mi sie na nich dziwnie jeździło, ET48 i fela 8 cali jakoś tak miotało po jezdni, po za tym za delikatne jak na moją jazdę, mam nadzieję że u mihaua sprawują się bez zarzutu :szeroki_usmiech

Załozyłem z powrotem moje tomasony 8.5 cala et45 i od razu inne auto :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Britos
    To alusy od Audi s6/s7?
    w a5/s5 chyba też były ....

Zamieszczone przez Enriquez
    wyglądają świetnie, ale opony do nich kosztują majątek
    noo wyglądają... a co do opon.. ja wiem kwestia oczywiście rozmiaru bo sa takie po 2400zl ale za 500-600zl szt do ogarnięcia wiem wiem ... 195... kosztuje 180zl ale ..........to jest 19`

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    wyglądają świetnie, ale opony do nich kosztują majątek

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gusiak11
    dziś mierzyłem te felgi

Obrazek
    wymiar 19x9 cala
    tak wyglądają na skodzie bez opon
    Obrazek
    To alusy od Audi s6/s7? Wyglądają bosko

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    dziś mierzyłem te felgi

wymiar 19x9 cala
    tak wyglądają na skodzie bez opon

chyba by nie weszła

poza tym bardzo fajne

et52 jak by ktoś pytał

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mr0czny
    pamiętam że piramida narzekał że niby 18" a wygląda jak 16"
    Niestety taka prawda. :|

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Britos
    Alu 7x17 et37 z oponą
    ja mam u siebie, dziś po raz kolejny założone 7,5x16 et 35 i daje redę opona na tym to 205/55/16 jak by miała rant by wyglądała lepiej ale...

na blogu sa foty jak to wygląda

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mihau
    siemi1, ja do pegasusów miałem założone 4x13mm dystanse. Wygląd na plus i mniej wpadał w koleiny na trasie.
    Dzięki, będe szukał okazji na taki zestaw.

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    Ktos niedawno pytał o alufelgi od superba I(chodziło o ET i wystawanie z nadkoli), to wrzucam moją O2 z takimi aluskami.

Alu 7x17 et37 z oponą 205/50/17 wygląda tak, i moim zdaniem jest fantastisz(na żywo wygląda lepiej tutaj wyglądaja jak 16" :P), ale to tylko moje zdanie

Zostaw komentarz:

• Mr0czny
    odpowiedział(a)
    pamiętam że piramida narzekał że niby 18" a wygląda jak 16" :P

Zostaw komentarz:

• Nexus6
    odpowiedział(a)
    Mihau, strasznie mikre te fele ... :P

Zostaw komentarz:

• Mr0czny
    odpowiedział(a)
    OZ Chrono... gdzies już widziałem