[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• british
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukas Zobacz wpis
    Czesc mam pytanko chce upchnac do O2FL felgi 19 lub 18 aktualny setup zawiasu to eibach pro kit - 30 mm + kayaba ultra SR pytanie dotyczy szerokosci felgi i et jakie mozna upchnac zeby nie tarly o blotnik
    z tego co się orientuję to 19 cali spokojnie możesz włożyć 8,5j z et 38. Koła będziesz miał wtedy równo z nadkolem

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    TomekvRS tył fajnie ale przod troche wystaje za obrys chyba co?

Zostaw komentarz:

• lukas
    odpowiedział(a)
    Ale jakie et masz ? Bo z tego co sie orietowalem to powinny wejsc 8,5 et 37 przob i 9,5 et 42 na 19" tylko ciezko cos z uzywek w 2 et dorwac.

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    A tak to wygląda z boku... na brudasie

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Proszę fotki :
    Przód

Tył

Nie zauwazylem żeby ocieralo.
    Osobiście to lepiej by mi wyglądalo et40, alo ze felgi zostaly mi z poprzedniego auta, to nie wybrzydzalem

Zostaw komentarz:

• lukas
    odpowiedział(a)
    Czesc mam pytanko chce upchnac do O2FL felgi 19 lub 18 aktualny setup zawiasu to eibach pro kit - 30 mm + kayaba ultra SR pytanie dotyczy szerokosci felgi i et jakie mozna upchnac zeby nie tarly o blotnik

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    mam u siebie teraz (zimowy setup) założone felgi właśnie jak piszesz, 17x8 et35
    dzisiaj to już jest ciemno, ale jak mnie skleroza nie złapie to jutro pstrykne fote jak to siedzi na aucie

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Koledzy dla 17 i 18 w octavi standardowo jest:
    7,0J x 17", ET 54, opona 225/45 R17
    7,5J x 18", ET 51, opona 225/40 R18
    na jakie J" i ET" dla 17 i 18 można sobie pozwolić aby były na równo z obrysem auta ew minimalnie schowane?
    Zastanawiam sie na jakie felgi w ogóle patrzeć.
    Obecnie mam Craterisy 16" 6.5J ET50
    na razie znalazlem na FB takie odpowiedzi:
    "17x7 et 37 tył wchodzi idealnie, a przód równo lub leciuuutko wystaje" +19mm
    "17x8 i et35... Tył jest na równo, przód lekko wystaje" +34mm - tu wydaje mi sie dosyc sporo...
    ale przód jakoś mi nie pasuje za bardzo wystaje jaki byłby złoty środek?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    lu5asz,

w lecie latam na 16/7,5 ET 35 na oponie 205 i nic nie wystaje nic nie ociera nawet jak było w bagażniku 10m2 terakoty i zaprawa do tego więc i u Ciebie nie powinno być problemu

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Moje 16x7 z ET 42 byly na styk z blotnikami. Tu bedzie 2mm dalej Tak wiec powinno pasowac.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Szukałem zawsze tych felg,poprostu mi sie podobają .

Beda pasowały?
    koła zimowe aluminiowe 5x112 Rial 215/50/17 jak Nowe Audi vw Skoda
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Piotrekb96
    Upatrzyłem sobie ładne nowo pomalowane felgi od Golfa 6 GTD, 18" ET 52, szerokość 7,5 cala. Do tego oponki 225/40/18.
    oem ET w felgach GTD to 51

Zamieszczone przez Piotrekb96
    Moje pytanie jest następujące, czy nowe felgi nie będą przycierać bo w sumie ET duże, ewentualnie czy po założeniu dystansu coś pomoże? Ma ktoś własne doświadczenia z zakładaniem 18 cali?
    nic nie będzie przycierać/ocierać/wystawać

będziesz zadowolony

Zostaw komentarz:

• zibi6891
    odpowiedział(a)
    hej w temacie dotyczącego obuwia do O2 fl 1.6 mpi zastanawiam się bo naczytałem się różnych postów o felgach 17' do tegoż auta że strasznie zmieniają dynamikę i spalanie . Właśnie mam 15' z oponami 195/65 a muszę zmienić opony i myślę żeby kupić jakieś 17" et35 z oponami 205/50. Co o tym koledzy myślą ??

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    mackowski, dzięki

Zostaw komentarz:

• Piotrekb96
    odpowiedział(a)
    Witam,

Mam takie pytanie odnośnie zmiany felg w mojej O2 1.9 Tdi 105KM kombi. Aktualnie jeździ na orginalnych 16"/205/55 ET50, szerokość 6,5 cala. Upatrzyłem sobie ładne nowo pomalowane felgi od Golfa 6 GTD, 18" ET 52, szerokość 7,5 cala. Do tego oponki 225/40/18.

Moje pytanie jest następujące, czy nowe felgi nie będą przycierać bo w sumie ET duże, ewentualnie czy po założeniu dystansu coś pomoże? Ma ktoś własne doświadczenia z zakładaniem 18 cali?

Pozdrawiam,
    Piotrek

edit:

Według http://uniwers.vot.pl/et/ felga będzie bardziej do środka o 15mm od obecnej.

Zostaw komentarz:

• mackowski
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lu5asz
    Dla pewności Felgi z Superba 3 pasują do Octavii?
    Tak, koła z S3 będą pasowały.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Dla pewności Felgi z Superba 3 pasują do Octavii?

Zostaw komentarz:

• blade232
    odpowiedział(a)
    zakupiłem jednak w dobrej cenie felgi vw oem, tylko czekam na dekielki skodowskie bo zamówiłem i tak to wygląda póki co:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Piszpan
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez omega2010
    Warto kupci te felgi
    mnie się podobają , tylko w innej kolorystyce

Zostaw komentarz:

• blade232
    odpowiedział(a)
    No a te co podałem

to nie właśnie PYXIS 15'' ? Właśnie te mi się najbardziej podobają z używek co podałem a z nowych w zasięgu cenowym te democar.

Tylko tak jak pisałem jedna felga ma odprysk tak jak na zdjęciu co podałem i nie wiem czy przejmować się tym czy brać je ?
    Z przesyłką 8 paczek będzie.

[ Dodano: Nie 11 Wrz, 16 11:54 ]
    Jeszcze takie mogę w dobrym stanie kupić od ręki

i mam możliwość taniej w dobrym stanie kupić takie:
    Felgi Aluminiowe w 24H. Dostawa Gratis! Sprawdź aktualne promocje i nowości. Skorzystaj z porad doświadczonych ekspertów. Dobierz śruby/nakrętki do swojego auta.

co myślicie ?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    mam podobne nówki 16tki na aledrogo za 1400 wyrwałem

Zostaw komentarz:

• DJ MŁODY
    odpowiedział(a)
    blade232, za 8 paczek idzie wyrwać w miarę fajne

alumy oryginały PYXIS 6,5J 15"

u mnie z oponami 195/60/R15

tak wygląda

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    blade232, nie wolisz ORI :roll: :?:

Zostaw komentarz:

• blade232
    odpowiedział(a)
    Krótkie pytanie mam. Jakie alufelgi 15'' polecacie i które wyglądają względnie dobrze na oponach 195/65/15. Póki co mam kapsle takie:

i opony letnie i zimowe prawie nowe po 7mm a funduszy mało koło 800pln, więc zostaje przy 15.

Wstępnie wybrałem takie:

oraz używane:

przy tych:

jedna felga wygląda tak reszta ok:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Kombo
    odpowiedział(a)
    Panowie, szybkie pytanie, bo na 131 stronach ciężko znaleźć odpowiedź.
    Ostatnio przyjąłem pod swoje skrzydła O2. Nic nie.zmienia auta jak koła, więc zacząłem poszukiwania. Mam okazję kupić w dobrej kasie 18x8 et50 i właśnie o et mi chodzi. Koło będzie bardzo schowane?

Zostaw komentarz:

Pracuję...