[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
wiem że niby nie powinny przy 16 nie miał bym takich wątpliwości...ale 18 przy dobrym załadowaniu...a oponki są 225/40 R 18 więc chyba takie jakie powinny być?
-
-
wiem że ori VRS chodzi mi o ich nazwę, wiem ze dobrze wyglądają(chodź jakoś muszę się jeszcze do nich przekonać bo jakoś tak średnio mi się widzą) tylko jak się chowają w nadkola przy załadunku czy opierają się ładnie na odbojach i nie trą o nadkole np.
Zostaw komentarz:
-
-
To sa oryginalne felgi Skody RS18 cali.Jak wyglądają na aucie?Bardzo dobrze
Zostaw komentarz:
-
-
-
Witam,
Mam pytanko odnośnie felgi i opon potem do tego?
Mianowicie O2 FL
Co lepsze:
17x7j et40
czy
17x8j et35
Proszę podpowiedzcie co lepiej założyć i jakie potem na to oponki naciągnąć.
Z góry dzięki za pomoc
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy czy do octavi ii będą pasować felgi Moon 16" 7Jx16 ET45 ?
Dedykowane są rzekomo do yeti i suberba.
Zostaw komentarz:
-
-
Do czarnucha ładne:-) Szukam czegoś takiego do swojej, tylko czy w 4x4 będzie ok??Zamieszczone przez Sebekwwl Zobacz wpisfelgi 18x8 et 50 opony 225x40x18
Zostaw komentarz:
-
-
witam chce kopić do kombiaka przedlifta felgi 18x8j et 50 opony 225x40x18 czy podejdą i nie będą tarły
Zostaw komentarz:
-
-
witam,chce zmienić felgi na 17 cali i podoba mi się wzór z audi a3, podejdą do octavi 2 fl? są dwie wersje, 8V0601025BK 7,5JX17H2 ET51 lub 8V0601025P 7,5JX17H2 ET43 które będą lepsze? Wydaje mi się, że te z et51 będą idealne na przód - nie lubie jak niektórym wystają za mocno- a na tył można dorzucić jakieś dystanse małe najwyżej, ma to sens w ogóle?
EDIT:
Po przymiarce jednak te z ET43 wziąłem:
19478710_1885097128424196_774334603_o.jpg
Ostatnio edytowany przez Bartosz Donajski; 44019.
Zostaw komentarz:
-
-
Wiecie gdzie można kupić nowe , oryginalne felgi 16stki do oII ? ciekawe czy w ASO mają i ile kosztują
Zostaw komentarz:
-
-
Witam. Czy felgi aluminiowe o wymiarach 15x6,5j et 38 będą pasowały do Octavii 2?. Chodzi przedewszystkim o et, czy nie będą za bardzo wystawały. Wychodzi że będą na +15 mm od stalowych piętnastek.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Długi czas miałem dylemat jakie felgi i opony założyć do O2.
Po przeczytaniu forum wybrałem taką konfigurację. Początkowo myślałem że przesadzam z rozmiarem opon, ale ostatecznie jest ok. Przełożenie licznika +1,3%.
Felgi Borbet RE SI 7Jx16 ET 48. Otwór centrujący 57,1.
Felgi bez zestawu montażowego ( pasują oryginalne śruby ).
Dokupiłem tylko zabezpieczenia, śruba kula 14M / 1,5 / 27 mm na kl. 17.
Opony Kleber Quadraxer 2 215/55/16 97V XL.
Kółka się mieszczą ( nie wychodzą poza obrys ) i nie ocierają.
Zastanawiałem się nad 17, ale w sumie dobrze że 16 wybrałem.
Po przesiadce ze 195/65/15 - wrażenia pozytywne.
Nie jest sztywno ( pomimo wzmocnionego zawieszenia z tyłu ).
Po Krakowskich dziurach można jeździć komfortowo, pomimo że w bagażniku mam 150 kg sprzętu i materiałów z pracy.
Poprawiło się prowadzenie, jest bardziej precyzyjne i lepiej czuć auto.
Pierwsze foto po zamontowaniu.
PozdrawiamZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
ja chetnie nabede jakies felgi do swojej o2, jezeli macie jakies oferty to bardzo prosze mi ja wyslac
Zostaw komentarz:
-
-
Posiadam felgi oryginalne tak myślę według cennika: CRATERIS 6.5J x 16
Szukam nowych i z powyższych informacji wiem tylko że szerokość 6,5 oraz średnica.
Jakie ta felga ma ET oraz rozstaw śrub.
Jakie inne ET mogę zastosować?
Im więcej przeglądam tym bardziej nie wiem co powinienem kupić ze względu na mnogość wymiarów.
Zostaw komentarz:
-
-
A może takie???
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Zostaw komentarz:
-
-
Potrzebuje waszej pomocy, poniewaz przerasta mnie wybor aluminiowych felg do Octavii 2.
Znalazlem alu felgi na olx'ie z takim opisem : 7jx16 5x112, nie ma informacji o ET, ale jest napisane ze do Octavi i Superba pasuja.
https://www.olx.pl/oferta/skoda-7jx1...Htj.html#login
W necie znalazlem ze do Octavii II pasuje 6,5Jx16 i co w zwiazku z tym? Czy moge zalozyc te 7jz16? Czy bedzie mi cos obcierac?
Prosze o szybka pomoc
Ostatnio edytowany przez emmjot; 43500.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam kolegow,
Mamy pytanie, czy wie ktos jaki to model felg:
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Obaj sprzedajacy twierdza ze sa to oryginalne modele skody.
Chcialbym je "wirtualnie przymierzyc do mojego auta" no chyba, ze ktos dysponuje zdjeciem jak to wyglada na zywo?
Zostaw komentarz:
-
-
semi1, faktycznie tak to wygląda. przód jakby wystawał, ale obcierek nie widzę.
dlatego też śmiało można takie montować, ale przy szerokości felgi 8' to lepiej szukać et 37, albo 38... tak mnie to się widzi.
ale tak jak pisałem wyżej, trza lubić co się ma
lukas u mnie i z przodu i z tyłu jest to samo: 17x8j et35Ostatnio edytowany przez TomekvRS; 42425.
Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: