[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez omega2010
    po mojemu to kupa z włosem...
    odpuść

Zostaw komentarz:

• Tomi
    odpowiedział(a)
    Gbyby ktoś akurat poszukiwał to mam komplet nowych oryginalnych felg 17 + opony -całość bez przebiegu

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Zostaw komentarz:

• omega2010
    odpowiedział(a)
    Warto kupci te felgi http://allegro.pl/791-mg-felgi-18-5x...935479675.html ?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    kolega z Superbclub chce się pozbyć takich kółek (samych felg) - cena 3500 - może komuś podpasują?

Zostaw komentarz:

• marr1usz
    odpowiedział(a)
    Zastanawiam się nad kupnem felg do O2 1.6 FSI. Myślę nad rozmiarem 16". Jakie powinienem szukać ET itp?

[ Dodano: Czw 12 Maj, 16 22:18 ]
    Zastanawiam się nad kupnem felg do O2 1.6 FSI. Myślę nad rozmiarem 16". Jakie powinienem szukać ET itp?

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    Znalazłem chyba ostatecznie 8j/18 et 47 i na to 205/40/18 tylko właśnie jeszcze nad opona myślę. Mała podpowiedź.

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marcin607
    9j et 35 18 205/40 jest szansa żeby to upchnąć ?
    mam 7,5x16 et 35 z oponą 205/55 i jest na styk, przy max obciążeniu nic nie ociera jest OK, natomiast ty chcesz wstawić po prawie 2cm na stronę wg wejść wejdzie ale będzie wystawać, pomijając już fakt ze opona 205 będzie miała potworny odwrotny naciąg

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    9j et 35 18 205/40 jest szansa żeby to upchnąć ?? Jeszcze na serri ale docelowo gwint lub pro-kit.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maly745
    Panowie jakieś opinie na temat felg 5x112 ET47 Deimos
    no do oryginałów to raczej nie można mieć uwag

jedyna to taka że trochę małe

Zostaw komentarz:

• wojtekwojtek
    odpowiedział(a)
    Z tego co wyczytałem w szesnastkach orginalne ET to 46

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Panowie jakieś opinie na temat felg 5x112 ET47 Deimos

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, dzięki, o to mi właśnie chodziło. Chociaż ja kupiłem na allegro kapsle, więc ori nie mam, ale tak myślałem, że trzeba będzie pomyśleć o tym, żeby jakoś to zamocować, bo inaczej odleci w pizdu

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    7x16 z ET 42 wchodza bez problemu

Zostaw komentarz:

• wojtekwojtek
    odpowiedział(a)
    Panowie pytanko Kupilem alufelgi Dezent 16 cali 6,5J ET 46 5x112 czy do octavii 2 to podejdzie czy nie beda sie chowac za bardzo jakie ET maja orginalne 16 tki ?

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    naver, no niestety średnice są różne.
    zabezp. ori - 21mm
    mcgard - 20,3mm

Kapsel spada z mcgard ale wystarczy 1-2 warstwy izolacyjnej i wciśniesz ori kapsel, nie spadnie.

Kapsel ma wypustki od środka, nie ma gładkich ścianek - nr: 1Z0 601 173A
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Mialem Dezenty Rk i montowalo sie je na normalne sruby ori.

Dezent w katalogu nie mial zadnej wzmianki ani o pierscieniu dystansowym, ani o innych srubach.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    dezent stożek
    oem kula
    Potwierdzam

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez naver
    Mam Dezenty i u mnie wchodzą stożkowe śrubu, w ori ponoć łeb jest kulisty.
    dezent stożek
    oem kula

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    naver, aso.
    średnica śruby zabezpieczającej mcgarda powinna być raczej taka jak ori. Jak nie zapomnę to wieczorem zmierzę wew. średnicę zaślepki i napiszę.
    Chyba gdzieś mam śruby mcgarda w garażu to jak je znajdę to zobaczę czy te ori zaślepki pasują na nie.

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Mam Dezenty i u mnie wchodzą stożkowe śrubu, w ori ponoć łeb jest kulisty. W moim przypadku odpadają więc ori śruby zabezpieczające dlatego myślałem o tym, żeby zakupić McGarda albo Królaka, przy czym śruby te, tak samo jak ori są okrągłe a nie w kształcie klucza - mógłbym podrzucić jakiś namiar na zaślepki do tego typu śrub?

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    naver, jak nie ma jak są Mam ori śruby i ori zaślepki na tym. Taśma wytrzyma raczej do pierwszego deszczu

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    A myślicie, że podklejenie taśmą dwustronną takiej zaślepki na śrubę zabezpieczającą wytrzyma czy zaślepka odleci? Bo chyba nie ma dedykowanych nakładek na śruby zabezpieczające czy to ori, czy mcgard, czy królak.

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez F0rest
    7J x 16H2 ET59 czy waszym zdaniem jest możliwość ich montażu i prawidłowego użytkowania?
    Zamontować się to da ale przy tak wysokim et będzie dziwnie wyglądało bo felga sie chowa bardzo mocno we wnękę koła, trzeba by założyć i sprawdzić czy przy max skręcie nie ociera o nadkole, czym mniejsze et tym koło jest bardziej na zewnątrz

Zamieszczone przez F0rest
    Przymierzałem dziś felge do auta i wnioskuje, że na pewno śruby są do wymiany gdyż oryginały są za krótkie, dodatkowo byłem u wulkanizatora i stwierdził, że może to być gra nie warta świeczki gdyż spalanie może mi wzrosnąć nawet o 1 L + po montażu tych felg bo są za szerokie i za cieżkie do mojej O2...
    Śruby mogą być za krótkie bo felga z busa ma masywniejszy środek zapewne, co do spalania i tak i nie bo to nie kwestia felgi a opony która stawia opór toczenia, w porównaniu z 195 lato a 205 lato bo nie sądzę że będziesz zakładał cos szerszego może kilka % więcej będzie ale zima 195 a lato 205 to i jak piszą koledzy i jak sam widzę różnicy nie ma. Może trochę zmulić auto jak masz słabą elektorwnię i zwiększasz masę tzw. nie resorowana co ma wpływ na komfort

poza tymi mankamentami felgi powinny pasować

Zostaw komentarz:

• F0rest
    odpowiedział(a)
    Witam koledzy mam takie pytanko mam możliwość zamontowania alufelg do mojej O2 FL od T4 rozstaw śrub 5x 112 dokładne symbole tych alufelg od T4 to 7J x 16H2 ET59 czy waszym zdaniem jest możliwość ich montażu i prawidłowego użytkowania?

Przymierzałem dziś felge do auta i wnioskuje, że na pewno śruby są do wymiany gdyż oryginały są za krótkie, dodatkowo byłem u wulkanizatora i stwierdził, że może to być gra nie warta świeczki gdyż spalanie może mi wzrosnąć nawet o 1 L + po montażu tych felg bo są za szerokie i za cieżkie do mojej O2...

może ktoś doradzić?
    tu link do felg: http://fotowrzut.pl/30H99EA9CB

Zostaw komentarz:

• samogon
    odpowiedział(a)
    Tippo, dzięki za info w takim razie będę wciągał

Zostaw komentarz:

Pracuję...