[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• maciekGD
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lu5asz
    Zamieszczone przez mirekm71
    Gdzies tu przeczytalem, ze ET35 nie pasuje do skody. Moze ktos rozwinac ten watek? Dlaczego nie?
    Gupoty ktoś pisze.Ja mam takie ET u siebie z 16kami i nic nie obciera nawet przy pełnym załadunku.
    Tutaj bym nie generalizował...spotkałem się z opinią, że w zależności od szerokości felgi i opony przy sporym załadowaniu może czasem obetrzeć. Podobnie miałem w poprzednim aucie - utarła się opinia, że przy wsadzeniu felg 16' i 7J z oponami 205/55/16 trzeba klepnąć kielich żeby weszło i może przytrzeć przy większym obciążeniu...a u mnie z kolei weszło bez problemu i nigdy nie przytarło...a to już kwestia opon

Ostatecznie ja zdecydowałem się na ET 45 i zakupiłem felgi MSW 22 (black). Zobaczymy co z tego wyjdzie - w poniedziałek pewnie montaż

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    greg505, wiesz jak to jest... zero konkretów ale posta muszę napisać

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)
    Podanie samego ET nie da odpowiedzi czy pasuje czy nie, dopiero szerokosc felgi + ET da pelny obraz

Zostaw komentarz:

• mirekm71
    odpowiedział(a)
    Na moim zdjeciu nie bardzo widac ale tez mam et35. Jest szeroko i fajnie wchodzi w zakrety mimo tego, ze mam miekkie chinskie opony i jezdze na niskim cisnieniu bo miasto mam dziurawe.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mirekm71
    Gdzies tu przeczytalem, ze ET35 nie pasuje do skody. Moze ktos rozwinac ten watek? Dlaczego nie?
    Gupoty ktoś pisze.Ja mam takie ET u siebie z 16kami i nic nie obciera nawet przy pełnym załadunku.

Zostaw komentarz:

• mirekm71
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• maciekGD
    odpowiedział(a)
    A pokażesz jakie to dezenty? (bo nie śledziłem tematu :P)

I pytanko - co sądzicie o takich?

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Walczę ze sobą...16" vs 17" i nie wiem co począć (tak wiem, setki wątków:P)

EDIT: Troszkę się rozjaśniło, póki co moim faworytem są 17" od superba

Myślicie, że będzie to dobrze wyglądać na OII kombi? Moim zdaniem w miarę dobrze, ponieważ OII przed liftem ma ostre linie...no tak jak te felgi.

225/45 R17 7,0J x 17 ET 54 - ten rozmiar jest dopuszczony przezproducenta, więc tego się powinienem trzymać mniej więcej?

No ale takie 16" też widzę na mojej OII

No i taki wzór mnie zastanawia jeszcze - tylko pytanie czy od A4 wchodzą plug&play czy trzeba jakieś pierścienie?

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    dobra ori 17" zakupione
    ktoś reflektuje 16" dezenty V z nowymi oponkami?

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez eaglemirek
    lukasz3112, Musi pasować :!: felga ori - kula, felga nieori stożek :!:
    Czasem sie trafiaja nie ori juz z kula, typowo dedykowane do danej marki ,ale 99% przypadkow to stozki, ten sklep co kolega zalinkowal z Rzeszowa polecam, maja dobre zestawy zabezpieczajace do kol.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    lukasz3112, Musi pasować :!: felga ori - kula, felga nieori stożek :!:

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    eaglemirek, nie chodzi mi już tyle o koszty zakupu bo te nie są duże, ale wolę się dopytać kilka razy żeby podczas montażu się nie wqrwiać że coś nie pasuje

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    lukasz3112, Też mam 2 komplety śrub + śruby zabezp. (kula i stożek )

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    eaglemirek, czyli jak dojdzie do zakupu to muszę jeszcze w śruby zainwestować.
    Czyli dokładnie coś takiego powinno być?
    Szukasz śrub do felg aluminiowych? Potrzebujesz śrub do kół stalowych lub dystansów do felg? Zwracasz uwagę na jakość i bezpieczeństwo? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukasz3112
    Coś doczytałem czy przy ori jest kula a przy uni jest stożek.
    Tak jest :!:

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    Panowie szybkie pytanko,
    czy śruba do felgi aluminiowej oryginalnej jest inna niż śruba do felgi aluminiowej uniwersalnej?
    Coś doczytałem czy przy ori jest kula a przy uni jest stożek.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    robdawid, SZUKANIE NIE BOLI

Zostaw komentarz:

• same_oktany
    odpowiedział(a)
    poszukaj DUNLOPów :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• robdawid
    odpowiedział(a)
    Cześć, potrzebuję porady w doborze opon letnich.
    Mam standardowe felgi do SO II 1,9tdi kombi rocznik 2009 i potrzebuję kupić letnie opony. Lubię jak auto trzyma się dobrze drogi i "twardo" się prowadzi. Jaki rozmiar i jakie opony byście radzili?

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    bastek1080, przy kartoflach w piętnastu calach nie ma co wymyślać...

Zostaw komentarz:

• bastek1080
    odpowiedział(a)
    A może jakies propozycje felg pod oponki 195/65/15??

[ Dodano: Sob 02 Maj, 15 18:22 ]
    jakie minimalne bezpieczne ET?

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Britos
    Zamieszczone przez bastek1080
    Witam
    Jestem na etapie zakupu do mojej O2 Tour felg DEZENT TC 15" szerokość 6 osadzenie ET 47 rozstaw śrub 5x112. Oponiarz doradza abym brał tą sama felgę ale osadzenie ET 43. Podobno lepiej wygląda. Ale jak się będzie sprawowało. Opony standard 195/65/15. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję

Bierz tą samą felge z ET 43. Ma 6 cali szerokosci, z ET 43 będzie lepiej wyglądac niż 47, które gdzies zniknie w nadkolu.....
    taak zwłaszcza przy 4mm różnicy

ale tak jak napisał Britos weź ET43

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bastek1080
    Witam
    Jestem na etapie zakupu do mojej O2 Tour felg DEZENT TC 15" szerokość 6 osadzenie ET 47 rozstaw śrub 5x112. Oponiarz doradza abym brał tą sama felgę ale osadzenie ET 43. Podobno lepiej wygląda. Ale jak się będzie sprawowało. Opony standard 195/65/15. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję

Bierz tą samą felge z ET 43. Ma 6 cali szerokosci, z ET 43 będzie lepiej wyglądac niż 47, które gdzies zniknie w nadkolu.....

Zostaw komentarz:

• bastek1080
    odpowiedział(a)
    Witam

Zostaw komentarz:

• Britos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kras
    Autec Wizard 18" na niebieskiej

Obrazek

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    Autec Wizard 18" na niebieskiej

Zostaw komentarz:

Pracuję...