Gdzies tu przeczytalem, ze ET35 nie pasuje do skody. Moze ktos rozwinac ten watek? Dlaczego nie?
Gupoty ktoś pisze.Ja mam takie ET u siebie z 16kami i nic nie obciera nawet przy pełnym załadunku.
Tutaj bym nie generalizował...spotkałem się z opinią, że w zależności od szerokości felgi i opony przy sporym załadowaniu może czasem obetrzeć. Podobnie miałem w poprzednim aucie - utarła się opinia, że przy wsadzeniu felg 16' i 7J z oponami 205/55/16 trzeba klepnąć kielich żeby weszło i może przytrzeć przy większym obciążeniu...a u mnie z kolei weszło bez problemu i nigdy nie przytarło...a to już kwestia opon
Ostatecznie ja zdecydowałem się na ET 45 i zakupiłem felgi MSW 22 (black). Zobaczymy co z tego wyjdzie - w poniedziałek pewnie montaż
Na moim zdjeciu nie bardzo widac ale tez mam et35. Jest szeroko i fajnie wchodzi w zakrety mimo tego, ze mam miekkie chinskie opony i jezdze na niskim cisnieniu bo miasto mam dziurawe.
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Walczę ze sobą...16" vs 17" i nie wiem co począć (tak wiem, setki wątków:P)
EDIT: Troszkę się rozjaśniło, póki co moim faworytem są 17" od superba
Myślicie, że będzie to dobrze wyglądać na OII kombi? Moim zdaniem w miarę dobrze, ponieważ OII przed liftem ma ostre linie...no tak jak te felgi.
225/45 R17 7,0J x 17 ET 54 - ten rozmiar jest dopuszczony przezproducenta, więc tego się powinienem trzymać mniej więcej?
lukasz3112, Musi pasować :!: felga ori - kula, felga nieori stożek :!:
Czasem sie trafiaja nie ori juz z kula, typowo dedykowane do danej marki ,ale 99% przypadkow to stozki, ten sklep co kolega zalinkowal z Rzeszowa polecam, maja dobre zestawy zabezpieczajace do kol.
eaglemirek, nie chodzi mi już tyle o koszty zakupu bo te nie są duże, ale wolę się dopytać kilka razy żeby podczas montażu się nie wqrwiać że coś nie pasuje
Szukasz śrub do felg aluminiowych? Potrzebujesz śrub do kół stalowych lub dystansów do felg? Zwracasz uwagę na jakość i bezpieczeństwo? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś.
Panowie szybkie pytanko,
czy śruba do felgi aluminiowej oryginalnej jest inna niż śruba do felgi aluminiowej uniwersalnej?
Coś doczytałem czy przy ori jest kula a przy uni jest stożek.
Cześć, potrzebuję porady w doborze opon letnich.
Mam standardowe felgi do SO II 1,9tdi kombi rocznik 2009 i potrzebuję kupić letnie opony. Lubię jak auto trzyma się dobrze drogi i "twardo" się prowadzi. Jaki rozmiar i jakie opony byście radzili?
Witam
Jestem na etapie zakupu do mojej O2 Tour felg DEZENT TC 15" szerokość 6 osadzenie ET 47 rozstaw śrub 5x112. Oponiarz doradza abym brał tą sama felgę ale osadzenie ET 43. Podobno lepiej wygląda. Ale jak się będzie sprawowało. Opony standard 195/65/15. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję
Bierz tą samą felge z ET 43. Ma 6 cali szerokosci, z ET 43 będzie lepiej wyglądac niż 47, które gdzies zniknie w nadkolu.....
Witam
Jestem na etapie zakupu do mojej O2 Tour felg DEZENT TC 15" szerokość 6 osadzenie ET 47 rozstaw śrub 5x112. Oponiarz doradza abym brał tą sama felgę ale osadzenie ET 43. Podobno lepiej wygląda. Ale jak się będzie sprawowało. Opony standard 195/65/15. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję
Bierz tą samą felge z ET 43. Ma 6 cali szerokosci, z ET 43 będzie lepiej wyglądac niż 47, które gdzies zniknie w nadkolu.....
Witam
Zostaw komentarz: