Wkleiłem zły odnośnik. Chłopaki dzięki za info. Mówiłem o tych: http://www.oponeo.pl/felga-stalowa/a...-9915#18777104
Więc jest ok. Dzięki za info.
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
mr.suchy, no jak opony 16" to felgi raczej też 16" a nie 15", reszta parametrów ok
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć,
Nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Dopiero kupiłem O2 i poprzedni właściciel dał mi opony 205/55/R16, 91H. Chce kupić felgi stalowe tylko nie wiem jakie parametry powinny spełniać ? Czy takie opony na zimę będą ok ?
Pozdrawiam
---edycja
Ten produkt będzie ok ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RauxelCo sadzicie o stalowych na zime ? Lakierowane nawet na srebrny mat, pasowalyby do lakieru
Zostaw komentarz:
-
-
Nic sie nie zmienia, to sa normalne zamienniki opon dla O2. Mozna jeszcze isc w opone 205/60/15 ktora tez wystepowala w O2
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, czy po montazu zimowek 195/65/15 na stalowkach zamiast letnich 205/55/16 na alusach, trzeba cos zmieniac w komputerze, by nie oszukiwal na predkosci ? Warto inwestowac w takie zimowe ? Komplet opon Yokohama na stalowych 15" wyszedlby mnie okolo 1000 PLN, wiec cena dosc sympatyczna...
Co sadzicie o stalowych na zime ? Lakierowane nawet na srebrny mat, pasowalyby do lakieru
Zostaw komentarz:
-
-
Mam i ja trifidy na pokładzie + Dunlopy sportmaxx rt :
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez pietpodrzuć kolego zdjęcia jak wygląda na -30
[ Dodano: Wto 11 Sie, 15 11:25 ]
Obiecywałem ze pokaże jak będą wyglądały felgi o które pytałem jakiś czas temu
szersza relacja z metamorfozy w dziale car detailing lub na blogu
Zostaw komentarz:
-
-
podrzuć kolego zdjęcia jak wygląda na -30 bo od dłuższego czasu zastanawiam się na obniżeniem kozy
jakie koszta jeśli to nie tajemnica?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Coffeynono dzięki Luki za odpowiedz.
Tak btw. Ma ktos może zdjęcie O2 ze sprężynami z RS?pozdro
[ Dodano: Sro 05 Sie, 15 18:05 ]
nie wiem czy ktoś to wrzucał ale dam link, stronka pokazuje jaka bedzie różnica pomiedzy szerokościa felgi jaki i różnica w ET, mi bardzo to pomogło http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi
Zostaw komentarz:
-
-
nono dzięki Luki za odpowiedz.
Tak btw. Ma ktos może zdjęcie O2 ze sprężynami z RS?
Zostaw komentarz:
-
-
mirek010, jak na moje to będzie na styk - nie chodzi o wysokość zawieszenia - tylko o wystawanie felgi poza obrys (przód) bo tył będzie ok
Coffey, szczerze sprężynami z RS dupy nie zawracaj sobie (będzie dalej wysoko...)
oczywiście zejdzie te 15mm
btw
tutaj masz temat
Obniżenie zawieszenia Octavia II
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, temat niby o felgach ale mam pytanie też poniekąd z tym związane. Felgi już są. Teraz chodzi mi o zawieszenie. Chcę je troche obniżyc, ale nie za mocno. Teraz jest wszystko seryjne a planuje zakup najpierw sprężyn z octavii II RS a pózniej amorki. Ile te sprężyny z rsa obnizają zawieszenie w stosunku do serii z octavii II FL ? 15-20mm? Ktos tak robił? Widac różnice? Mam okazje kupic takie sprężyny za komplet 250zł od znajomego po przelocie 15tys km. Czy auto zejdzie niżej mimo seryjnych amorków?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez pajakleonWg Autocentrum Skoda Octavia Kombi ma zalecane opony 225/45/R17, zas skoda Octavia Kombi Scout ma 225/50/R17. Moja Octavia z 4x4 jeśli chodzi o podwyższenie zawieszenia(24mm podwyższone). jest dokładnie w połowie między zwykłym Combi, a Scout (40mm podwyższone). Nie ma więc zagrożenia, że źle dopasuje oponę dając 225/50/R17?
[ Dodano: Sob 01 Sie, 15 14:29 ]
Zamieszczone przez mirek010jest ktoś w stanie powiedzieć czy wybrane przezemnie felgi będą ok?
Ori felga z rski 18 ma 7,5JX18H2 ET51 5X112 ty chcesz wsadzic 8J 50ET , ale nie wiem na jakiej oponie, wpisz sobie tutaj ori flege i ta co chesz kupic i wszystko bedziesz wiedzial :
Zostaw komentarz:
-
-
jest ktoś w stanie powiedzieć czy wybrane przezemnie felgi będą ok?
Zostaw komentarz:
-
-
Tippo, dzięki za info.
Jeszcze takie mam pytania:
Dopasowanie opony wg zaleceń Skody
Wg Autocentrum Skoda Octavia Kombi ma zalecane opony 225/45/R17, zas skoda Octavia Kombi Scout ma 225/50/R17. Moja Octavia z 4x4 jeśli chodzi o podwyższenie zawieszenia(24mm podwyższone). jest dokładnie w połowie między zwykłym Combi, a Scout (40mm podwyższone). Nie ma więc zagrożenia, że źle dopasuje oponę dając 225/50/R17?
Dopasowanie opony do mojej felgi
Jedne co wiem, o moich felgach, to że są na nich teraz zamontowane opony 225/45/R17. Czy jeśli kupię 225/50/R17 to może pojawić się jakikolwiek problem z kompatybilnością?
Zostaw komentarz:
-
-
8J 50ET czyli szersza od fabrycznej dodatkowo mam założone springi eibacha -30mm o ile ma to znaczenie
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie mam pytanie chce kupić fele 18" do mojej octy mam już jedne nagrane jednak maja one ET50 (fabryczne mam et54) nie będą wystawać poza obrys? jakie maks ET można założyć tak by wszystko mieściło się w normie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez pajakleonTippo, czy jak masz jakieś doświadczenia czy szerokie 225 opony spokojnie będą dawać radę w zimie czy może żeby w pełni wykorzystać 4x4 lepiej wziąć węższe?
Zostaw komentarz:
-
-
pajakleon, ja na zimę mam balona 215x60x16 i jeździ się cacy
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: