[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

To byc autostrada ?? Te dwa pasy z ograniczeniem do 50km/h, a potem Cieszynska przez zakorkowana Wapienice lub jak ktos woli S1 i potem po Jaworzu. No to ja mieszkam nad autostrada w takim razie :szeroki_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• pisałem o obwodnicy bielska

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Nowa to sie zgodze, ale stara to droga przez miasto z ograniczeniem 50(70) i tyle Za dwa lata to bedziesz smigal odcinkiem o 20km dluzszym S-ki

15-tek nie udalo mi sie pogiac, 16-tki to juz lecialy, na 17 jezdze malo, na 18 nie jezdze.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• No, na leśniance będę miał wjazd na obwodnice Żywca i tam będę wskakiwał w stronę bielska i do jaworza non stop dwupasem. Kurcze, trzeba na RS-ke nazbierać do tego czasu :-)

Komentarz

• gundam02
            Ambiente
            • 2011
            • 117
            • Octavia II (1Z3)
            • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Witam, podepnę się pod temat Przymierzam się do zakupu alu felg na zimę znalazłem 15" 6JX15H2 ET45
            sprzedawca nie podał mi średnicy otworu centrującego - wyczytałem, że nie jest on aż tak istotny w przypadku felg aluminiowych. Wiem Ze do O2 powinien być otwór 57 mm.
            Fele są od Audi 100 podrapane ale nie pogięte i spawane, zresztą i tak będą pomalowane proszkowo na inny kolor. Dla pewności chciałbym wiedzieć czy podejdą one do mojej O2 ?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

Komentarz

• gundam02, oryginalne Audi czy tylko były założone na Audi? Jaki producent?

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Felga z Octavii pasuje na A6 w budzie 100 , wiec pewnie w druga strone tez bedzie pasowac
                Spritmonitor.de

Komentarz

• gundam02
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 117
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

namo, Oryginalne Audi rocznik 86 producent VW/Audi Made in Germany

Maicroft, właśnie ze względu na ten otwór mam jedynie obawy co do kupna, ale raczej w 98% mnie przekonujesz, że to podejdzie

Komentarz

• bilakilla1
                    Classic
                    • 2012
                    • 8

Otwór nie powinien stanowić problemu, jeśli będzie za duży zastosujesz pierścień centrujący i po kłopocie. Jeśli będzie zbyt mały to jest kłopot wtedy... Poproś sprzedawcę żeby ci zmierzył średnicę otworu w feldze i wszystko będzie jasne.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

gundam02, Pytanie jest takie czy Audi 100 mialo 5x112 bo wiem ze niektore Audi 80 mialy jakis dziki rozstaw 5x114 albo 116. W A6 na budzie 100 jest juz 5x112, a bywaly jeszcze Audi 100 z rozstawem 4x cos
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• gundam02
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 117
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft, rozstaw jest bankowo 5x112 poszperałęm w necie i otwór centrujący też udało mi się znaleźć choć było ciężko 57.1mm katalogowo więc moje sumienie w 100% uspokojone, dzisiaj zakup

Dzięki wielkie

Komentarz

• Kejup
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 533

Co powiecie o czymś takim?
                          Załączone pliki
                          Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
                          Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Eidos71
                            RS
                            • 2011
                            • 2050
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To są Twoje stare felgi (te z fotki pod podpisem) po malowaniu ? Wyglądają zajefajnie - zwłaszcza do czarnego lakieru, ale również do pomarańczowego i białego...
                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Kejup
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 533

Nie tylko te wyczaiłem i zastanawiam się nad takim malowaniem.
                              Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
                              Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• gundam02
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 117
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Eidos71, to nie moje tylko kolegi fele od Audi , znalazłem dość tanio 2 sztuki tego modelu na alledrogo ost.

Ja szukałem felg na zimę 15" i będę miał takie od Audi 100 86r :twisted: felgi narazie są jeszcze srebrne później zmienią kolor prawdopodobnie na biały ->

Komentarz

• duchpl
                                  Drive
                                  • 2012
                                  • 64

Kejup rewelacyjne felgi. Świetnie przemalowany Zenith. Ciekawe czy na dolnym śląsku ktoś tak potrafi umalować koło...

Komentarz

• KrisSz
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 14

Przymierzam się do zmiany felg na 17-ki i opony 225/45 R17.

Jedyne zaakceptowane przez kierowniczkę auta to Dezent RE Dark i tu mam zagwozdkę. Dostępne są trzy wersje:

7 x 17 ET 38 http://www.aez-wheels.com/certificat...6/44526555.pdf
                                    7,5 x 17 ET 35 http://www.aez-wheels.com/certificat...7/43627530.pdf
                                    7 x 17 ET 45 http://www.aez-wheels.com/certificat...6/44526562.pdf

Wacham się pomiędzy felgami 7,5 x 17 z ET35 a 7x17 z ET45. Oponki mają się normalnie mieścić w nadkolach, gumy nie powinny być ponaciągane na feldze i dawać jakąś przynajmniej iluzoryczną ochronę rantów.

Felga z ET35 ze względu na większą szerokość wystaje na zewnątrz 10 mm vs ta z ET45.

Które brać ???

Komentarz

• mirek_p11
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 6630
                                      • Volkswagen
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Wszystkie fele pasują, ale jak chcesz aby ładnie się schowały to bierz ET 45 i kup opony z rantem ochronnym ( oznaczenia FR, RFP lub MFS ). Ja mam ET 36 i szerokość 7,5 ( oponki jak na razie troszkę wystają z przodu, ale po obniżeniu zawiasu koła ładnie się schowają ).

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                      Fotki

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

KrisSz, można felgi kupować parami, ja na przód wziąłbym ET 45, na tył ET 38. Jeśli nie obniżasz auta. Jeśli obniżasz, na przód ET 38, na tył ET 35.

Komentarz

• KrisSz
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 14

Hmmm - dzięki z info. Wezmę w takim razie 4x 7,5 R17 z ET35. Zakładam że przód nie będzie ocierał ???

Auta nie mam zamiaru obniżać ani kombinować z innym et i szorokością przodu i tyłu - bo to jest dzieciowóz i 'utility car'. Z felg 15-ek uciekam, bo kończą się i przy szerokości 195 i mocy powyżej 170 quniów przyczepność jest słaba. Oponki oczywiście obowiązkowo z rantem jeżeli się da to również wzmacniane.

Nośność opon ma być minimum 91 ?

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14106
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez KrisSz
                                            Wezmę w takim razie 4x 7,5 R17 z ET35. Zakładam że przód nie będzie ocierał ???
                                            KrisSz, Ja mam takowe (oponki 225) i nic nie obciera a już na pewno nie przód :!: Lekkie przycierki miałem przy oponach Fulda ale to przy załadowaniu tyłu na muldach i na tylnych kołach :!: Jak zmieniłem na Conti już takich sensacji nie ma mimo usilnych moich prób :szeroki_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

KrisSz przy et35 tył może mieć przycierki a przód jednak minimalnie wystaje chyba że przyjdzie zawias -35mm to będzie na styk, ja mam et45 i jest idealnie aczkolwiek przy oponie 235 mam przycierki o tylne nadkola przy większym dodatkowym obciążeniu :!:

Dodam że felgę mam 8.5 cala, przy 7.5 nie powinno być problemu :wink:
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• KrisSz
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 14

Super. Dzięki za pomoc. Jeżeli chodzi o oponki będę celował albo Bridgestony RE050A, R070 lub S001 - ostateczności w uniroyale rainsporty.

Może ktoś zna w Wawie kogoś kto zrobi mi dobrą cenę na te felgi (najtaniej znalazłem coś koło 470 PLN per sztuka)

Komentarz

• Octavia2Limited
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 322

Co myślicie o takim zestawie > 8.5 x 19" ET 29 + gumy 235/40 (zawiecha -35mm) ? mam w nadkolach jeszcze po kilka cm prześwitu.
                                                  * CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
                                                  * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• Ayu
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 4154

Octavia2Limited, IMO za małe ET.

Komentarz

Pracuję...