a jest to możliwe, żeby opona 205/50/17 run on flat ważyła ok.14kg :?: sama felga katalogowo waży 9kg, ale jak zważyłem całość po zmontowaniu to wyszło ok.23kg :shock:
Jak waszym zdanie bedzie ta felga podchodzila do czarnej o2 FL
Skoro ladujesz 15 jak mniemam chcesz miekko, tanio i mniej palic?? Jak na 15 ok, wzor nie zmiejsza optycznie felgi, generalnie kazda org fela wyglada wzglednie ladnie na octavii.
Jak chcesz miec ladniej i nie bardzo drozej bierz 16, to fajny kompromis kosztow, spalania i komfortu, a znacznie lepiej wyglada na oct.
Witam, koledzy co prawda nie posiadam Octavi ale bliźniaczego Leona II.
Mam kilka pytań odnośnie felg, niestety nigdzie nie mogę uzyskać odpowiedzi na nie :?
1-czy nadkola, i te wszystkie sprawy związane z miejscem pod felgę są takie same w Octavi II, Leonie II, Golfie V i Audi a3?
2-co sądzicie o feldze (co prawda do Leona II ale mam nadzieję że dużych różnic z Octavią II nie ma) ET35, 7cali szerokości i 16' (seria to ET50, 6,6 cala szerkości i 16') Opona pełna seria 205/55 R16. Nie będzie tarć itd?
Ogólnie taką felgę już kupiłem i jeżdzę na niej i nic nie zaobserwowałem, żadnych przycierek ani nic. Jednak nie jeździłem z pełnym obciążeniem jeszcze.
Wg konfiguratorów różnica to 21mm na zewnątrz i 9mm do środka. Martwi mnie tylko (stwierdzone wizualnie) że rant opony jest mniej więcej równo z błotnikiem-patrząc z przodu auta (boję się że przy skrajnym dobiciu opona styknie się z błotnikiem chociaż nie wiem czy jest taka możliwość w ogóle :P )
3-czy szersza felga z oponą będzie jakoś bardzo źle wpływała na blachę błotnika (chodzi o jakiś syf czy piasek spod kół) warto jakoś zabezpieczyć błotnik jakaś folia bezbarwna czy coś teges czy nie przejmować się?
Z góry dzięki za może troszkę głupie pytania ale mam nadzieję, że mi pomożecie
Pozdrawiam
Witam.Mam pewne pytanko.Jezdze na oponkach z felgami ET35,w zapasowce natomiast mam oryginalne skodowskie ET,bodajze ET50.Czy jak zlapie,,gume,, to moge wymienic kolo i nie bedzie zadnych problemow?
lu5asz, możesz, jazda nieszaleńcza i do wulkanizatora. Na łukach może się auto trochę inaczej zachowywać, ale dramatu nie będzie. Różnice ok 15mm na et miałem w poprzedniej o1, na zapasie jechałem ok 30km i różnicy w prowadzeniu nie było.
A czy mamy na forum kogoś sprawdzonego kto sprzedaje felgi? Niby w Skodzie promocja jest na alufelgi albo na komplety z zimówkami, ale może ktoś by przy okazji zarobił zamiast dealera.
Do mojego koloru auta (beż cappucino) niewiele pasuje Chyba tylko srebrne Możecie coś polecić do takich oponek co by na moim kolorku dobrze pasowało??
Wzor rzecz gustu, ja tylko doradze kup cos z tego enzo, dezent, dotz, att, bedzie tanie ale nie tandetnie. Poza tym przy 15 unikaj wzorow z rantem, bedzie wygladac jak 14tka.
Ja na zime mam 16tki dezent re, moge polecic 15 tez beda ladne i latwe w myciu.
maxpaynemm, do beż cappucino pasuje też ciemna felga - czarny, gafit/antracyt. Podany wzór jest ok. ET bierz w okolicy 40, przy takiej szerokości będzie dobrze wyglądało.
Koledzy doradzcie.
Mialem juz kupowac 17 lecz wsadzilem taki oto zawias:
I teraz mam dylemat , gdyz auto jest juz dosc twarde i dobrze sie prowadzi, wiec nie chcialbym juz bardziej go utwardzac, ktos wie, czy jest duza roznica w komforcie na malych nierownosciach przy 225/45/17 w por do 205/55/16 ??
ps. Argumenty typu wez 17 bo ladniejsze mnie nie przekonuja, wiem o tym, ale kwestia dotyczny glownie roznic w komforcie.
Komentarz