Mi też o to chodziło :P
Jest bardziej sztywno , nie ma bujania , większa przyczepność a nawet dziury są mniej odczuwalne ( mowa o małych dziurach , przy kraterach już nie jest tak wesoło )
Polecam przy okazji alusy.pl , uporali sie w tydzien a z dokumnetow, ktore wyjalem z pudla, sciagali z OZ Germany. Zestaw kompletny, ze srubami i pozadnymi pierscieniami centr.
Cena bezkonkurencyjna, waga tez, z tego co realnie dostepne, tylko ultraleggery sa lzejsze (6,7 kg) ale znacznie drozsze.
Tippo, ale wyglądają na bardzo małe niestety choć felga jest bajka jeśli chodzi o jakość.
Ja dziś też zamawiam z alusy.pl komplecik TenzoR. :szeroki_usmiech
Tippo, ale wyglądają na bardzo małe niestety choć felga jest bajka jeśli chodzi o jakość.
Moze na fotce, na zywo jest ok nie wydaje sie mniejsza niz ori, 16 ogolnie nie jest duza
Poza tym, nawet ladniej sie kompunuje z autem niz myslalem, a jakosc faktycznie godna polecenia. Ogolnie czarna fela do rosso brunello, rzecz gustu, mojej coreczke 5 letniej, sie bardzo podoba, zonie tez A jak dla mnie, hmm... wyglada to po prostu inaczej :P.
Tippo, foto wyszło bardzo dobrze w słusznym rozmiarze a Mihau, drze łacha :terefere że to nie 17-tka :szeroki_usmiech
a auto umyj i zrób fotki :szeroki_usmiech
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Witam,
interesuje mnie zakup ori felgi PYXIS 6.5x15 ET50
ZALECANY ROZMIAR OPONY do tej felgi to:
6,5J x 15", ET 50, opona 205/60 R15
6,5J x 15", ET 50, opona 195/65 R15 - do używania z łańcuchami
Pytanie czy jak założe letnią oponę 195/65 R15, która była oryginalnie na stalowkach będzie to dobrze wyglądało i czy wysokość koła sie nie zmieni - generalnie czy można zauważyć jakąkolwiek róznicę?
Pytam bo teoretycznie do opony 195/65 R15 zalecaja felgę 6,0J x 15", ET 47 ...
Ewentualnie może ktoś ma tak założone?
Z góry dzięki za odpowiedź.
czy jak założe letnią oponę 195/65 R15, która była oryginalnie na stalowkach będzie to dobrze wyglądało i czy wysokość koła sie nie zmieni - generalnie czy można zauważyć jakąkolwiek róznicę?
Możesz ją zakładać, będzie pasować
195/65R15 jest zamiennikiem do 205/60R15 i odwrotnie
opona 195/65R15 ma średnicę 634,5 mm
opona 205/60R15 ma średnicę 627 mm
darek0808, 195/65/15 idzie fabrycznie do O2, więc się o nic nie martw. Wysokość koła po zmianie felg się nie zmieni. Po zmianie opon minimalnie. 205 będzie droższa w zakupie, a jak masz dobre 195 to nie ma co zmieniać.
Dzięki Panowie za odp. A szerokość 6,5 nie będzie za duża do opony 195? Auto jest nowe, i nie chce popełnić błędu w doborze tych felg... A chciałbym felgi ori. Zestaw pyxis można zakupić za 1200 pln więc cena nie jest zła. Opon nie planuje zmieniać na 205.
Komentarz