w_majer, Spokojnie :!: ja mam 17" et 35 seryjny zawias i nic nie przyciera :!:
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
Dzięki wielkie!
w takim razie zamawiam!
jak założę nowe koła to powrzucam parę fotek...
[ Dodano: Czw 20 Cze, 13 09:42 ]
skontaktowałem się jeszcze z gościem, który chce mi sprzedać te felgi...i mówi mi, że lepiej wziąć oponę 205/50/R17 gdyż wejdzie spokojnie, a jednak zawieszenie mniej obciążone, a na naszych drogach jest jak jest...
[ Dodano: Czw 20 Cze, 13 11:26 ]
mam zamiar zakupić te felgi
w zasadzie już kupiłem...
a co powiecie na temat opon do takich felg?
mam tu parę propozycji:
możecie coś doradzić?Było 113,9/265
JEST 144,1/303 powered by GCS Tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majer
a z opon baruma , przynajmniej będzie w miarę miękki i nowy. z tym ze w tej cenie bez problemu kupisz w każdej normalnej wulkanizacji , może jeszcze i z montażem.
spytaj sie sprzedawcy felg jak wygląda ich reklamacja gdy po 5 miesiącach zacznie Ci odchodzić lakier bezbarwny na połączeniu ze zwykłym , a na pewno zacznie..
masz instrukcje użytkowania/sposobu mycia felg ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
narazie jeszcze jest możliwość zrezygnowania z tych felg, gdyż nie są zapłacone i jutro ma dojść do transakcji, więc nie polecasz?
gdzie znaleźć dobre felgi, używki mogą być a żeby były "na lata"?
[ Dodano: Czw 20 Cze, 13 15:29 ]
te byłyby lepsze?
P.s.
sorry że tak cały czas się dopytuję, ale jeszcze nie kupowałem nigdy felg i nie znam się...mówię otwarcie.
[ Dodano: Czw 20 Cze, 13 15:29 ]
więc to też są chiny...?
[ Dodano: Czw 20 Cze, 13 15:32 ]
czy takie?
jak się ma ET tych dwóch opcji do wyglądu samochodu?
co opłaca sie bardziej kupić?Było 113,9/265
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majerP.s.
sorry że tak cały czas się dopytuję, ale jeszcze nie kupowałem nigdy felg i nie znam się...mówię otwarcie.
z tych linków które podałeś ostatnio to 1 i 3 sa to ori felgi skodowskie. ten link w środku to oczywiście chiny. zadzwoń do pana sprzedawcy i spytaj czy mają wytłoczony znaczek skody gdzieś.. :diabelski_usmiech .
szukaj --- ALCAR
ATT
wejdź sobie tutaj --- http://www.rtec.pl/index.php?L=7
coś na pewno dobierzesz. jakby co to pytaj na pw.. ,a najlepiej w swojej wulkanizacji , tylko jakiejś rozgarniętej.. :roll:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Dzięki za pomoc. Póki co tamto dziadostwo odwołałem... a teraz będę szukał jakichś innych. W razie pytań będę pisał.
[ Dodano: Pią 21 Cze, 13 12:56 ]
Temat felg powraca....mam dobrą ofertę na nowe felgi Anzio....zastanawiam sie nad modelem Turns Czarne Matowe 7,5x17"....one mają trzy różne ET 35,42,50...które będą optymalne do mojego szkodnika?
może ktoś ma jakieś sugestie odnośnie innych modeli Anzio...jak coś to bardzo proszę pisać.Było 113,9/265
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majerTemat felg powraca....mam dobrą ofertę na nowe felgi Anzio....zastanawiam sie nad modelem Turns Czarne Matowe 7,5x17"....one mają trzy różne ET 35,42,50...które będą optymalne do mojego szkodnika?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
kupiłem felgi 17" ori skody....nie drogo...używki... 7,5x17....
teraz pytanie jakie opony?
gdyż do 17 zalecają 225/45...jednak jest możliwość podobno założenia nawet 205/50...albo 215/45 lub 215/50/....
chodzi mi o to, że nie chciałbym aby felga wystawała poza oponę a podejrzewam że przy 205 mogłoby tak być...Było 113,9/265
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majerposzlo...Apollo
Jak tylko stracą trochę bieżnika ławo wylądować poza drogą, jakość nie jest ich mocną stroną.
Hindusi z "Apolllo" są właścicielami Vredensteina ale nie znaczy, że adopotowali swoje technologie w kierunku do Europy a raczej odwrotnie i Apollo wykorzystuje wiedzę jaką miał Vredek wcześniej.
Nie rozumiem, jak można oszczędzać aż tak bardzo na czyś co jest jedynym stycznym elementem auta z podłożem.
Już bym wolał jeździć na 16" ale z super oponami niż na 17" z naciągniętym czymś takim.
Ale nie mój cyrk nie moje małpy...
Komentarz
-
-
bylem w s.point w krakowie...pytalem o opony...vredsteiny porownywalem z tymi....facet powiedzial ze nie ma roznicy, ze te same materialy sa uzywane do produkcji jednych i drugich...parametry mialy takie same.
nie znam sie wiec moj blad....mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle jak napisales.ops:
Było 113,9/265
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majerposzlo...ApolloO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majerfacet powiedzial ze nie ma roznicy,
kolego, po to są testy opon i fora takie jak to aby liznąć wiedzy
ja na 18" mam załozone opny marki AVON(na takich kupiłem auto), po jednym sezonie wolałem załozyć 17" i SportContacty niż jeździć na tym wynalazkuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majera jak myslicieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w_majera jak myslicie jest opcja, żeby oddać opony które wczoraj kupiłem i wziać u nich vredstein?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Panowie....ale powoli:
jeśli już powoływać się na najnowszy test ADAC to nie jest tak źle jak piszecie...
opona Apollo uzyskała zadowalający poziom....fakt Vredeek ma mnie punktów.
Już się zestresowałem, że na tym w ogóle nie da się jeździć...
zobaczymy...w każdym bądź razie nasze polskie drogi to nie tor wyścigowy gdzie z niebotycznymi prędkościami mam zamiar się poruszać.
P.s. a w ogóle to dzwoniłem i mają mi dać znać...jak się da to zmienię...jak nie...to musztarda po obiedzie i zobaczymy jak się będzie jeżdzić.
pierwsze wrażenie takie...że o wiele lepiej samochód się prowadzi niż wcześniej na oponach 205/55/16...a przejechałem się tylko po mieście
[ Dodano: Wto 25 Cze, 13 11:44 ]
oddzwonili...mam podjechać zobaczą w jakim stanie są opony i jeśli nie są zużyte (a niby jak mają byc jesli na felgach są niecałe 24h! i zrobiłem może 30 km to mieście) to wymienią...dopłacić trzeba róźnice w cenie, ale to normalka.
[ Dodano: Wto 25 Cze, 13 13:40 ]
no i wymienione
założone Vredestein Ultrac Sessanta
ma być bezpieczniej to będzie.
hotrain wcale nie chodziło o oszczędności...poprostu zaufałem "doświadczonym" oponiarzom...Było 113,9/265
Komentarz
-
-
w_majer, jeśli już ufać testom ADAC to tylko od poziomu oceny "dobry". Co i tak później nie pokrywa się za bardzo z rzeczywistością, bo sytuacje na drodze a i same drogi (główny powód) są inne.
Przecież nasz asfalt w obrębie jednej ulicy może mieć kilka składów to jak to równać do niemieckich warunków?
Co do wulkanizatorów - fakt, trzeba mieć zaufanego.
Komentarz
-
-
oczywiście masz rację...dróg nie ma co porównywać, wulkanizatora trzeba mieć sprawdzonego (a ja w Krakowie dopiero zaczynam teraz się gościć po salonach mechanicznych z uwagi na brak czasu zaglądnięcia do zaufanych w Zakopcu), a najlepiej opinię zasięgnąć od kogoś kto przetestował "produkt".
Na Vredestainach jeździ tu parę osób więc mam nadzieję że i ja będę ich szczęśliwym użytkownikiem.
Dzięki wszystkim za pomoc i dyskusję.
Do zob w innym topicu...Było 113,9/265
Komentarz
-
Komentarz