hotrain, nie masz za co przepraszać, zgadzam się z Tobą :wink: mogłoby być trochę więcej ale bałem się, czy przy mniejszym et przód nie będzie przenosił na kierownicę drgań albo innych cudów.
Na tył myślę o małym dystansie 12-15mm
Na moim zdjęciu mogą być trochę zdradliwe te czarne listwy na nadkolach, które trochę je poszerzają.
Lakiernicy maja takie fajne uchwyty, na ktorych klada felge i kreca ...
Nie wiem skad to dorwac, ale to takie przenosne urzadzenie do spr. czy jest prosta czy nie. Ogolnie jednak uzywane to loteria - ja jednak sie nigdy nie nacialem :szeroki_usmiech
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
mezzo-mix, bierzesz felgi razem z właścicielem do najbliższej wulkanizacji, tam panowie wrzucają felgi na wyważarkę i fachowym okiem mówią Ci czy felga jest prosta czy nie, koszt takiej usługi to od 0-20zł w zależności od zakładu :wink:
mam pytanie odnosnie srub, tzn. czy jesli kupuje alufelgi np. ktores z alcar'a (dotz, dezent itd.) to wiem, ze dostaje sruby do kompletu, tylko jakie sa to sruby? jakies ozdobne czy tez zwykle?
mam pytanie odnosnie srub, tzn. czy jesli kupuje alufelgi np. ktores z alcar'a (dotz, dezent itd.) to wiem, ze dostaje sruby do kompletu, tylko jakie sa to sruby? jakies ozdobne czy tez zwykle?
Jeśli kupujesz coś z Alcara to dostajesz klasyczny komplet śrub taki jak w linku przykładowe:
Ja sobie zapodałem 16'Vega oryginały i szczerze fajnie się prezentują na kombi.Oczywiście kupiłem je od kolegi Macek z forum po dobrej cenie z oponkami. 8)
Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
no tak sobie . w jakim rozmiarze :?: jak 17 to w miarę ok bo jak 15 to lipa straszna z tym szerokim rantem. uważaj na chemię. nie jeździj za szybko po mokrym :diabelski_usmiech . trzymaj w poszanowaniu i wiadomym miejscu gwarancję , mam nadzieję ze kupowałeś je w serwisie ogumienia , wtedy jakby co łatwiej z reklamacją
już kiedyś wspominałem ale moge jeszcze raz pwiedzieć .
przy zakupie felg niech nie będzie pierwszym wyznacznikiem kasa - felgi kupuje się na parę lat z zasady i czasami lepiej wydać parę groszy więcej żeby potem nie żałować że się nie dołożyło. pojedzcie do jakiejś wulkanizacji dobrej , wtedy możliwe że ktoś wam doradzi że to co wam się podoba niekoniecznie będzie wyglądało ok' na waszym modelu samochodu i waszym kolorze i rozmiarze który wybraliście. nie wszystkie felgi wytrzymują chemie na myjniach i nasze warunki atmosferyczne , o tym tez możecie się dowiedzieć w wulkanizacji. kupno alufelg jest o wiele bardziej skomplikowane jeżeli chodzi o dobranie niż kupno opon , naprawdę.
a jeżeli uważacie że nie mam racji to już wasza sprawa i róbta jak chceta...
Komentarz