Zamieszczone przez adamusiek
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
Witajcie
Jestem na etapie zamawiania auta i mam problem.
Waham się pomiędzy felgami 16", a 17". Silnik w moim przyszłym aucie to 1.4 TSI 122KM. Bardzo obawiam się dużego spadku osiągów. Czy ktoś z Was z tym silnikiem ma porównanie? Może macie letnie 17" 225, a zimówki 205, lub 195? Czy jest spora, zauważalna różnica w osiągach?
Pozdrawiam,
Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryulilo, adamusiek, A gdzie wasze artystyczne uniesienia
Zamieszczone przez endryuA jakie wasze zdanie na temat wzoru felgi
Ale skoro sam się prosisz to napiszę ci swoją opinie
1. stanowczo za mały rozmiar , będzie bujać jak kajakiem podczas sztormu :P
2. wzór oklepany i nudny
3. brakuje jednej dziury na śrubę :szeroki_usmiech
4. kolor strasznie pospolity
5. Te felgi mają się tobie podobać a nie nam więc wybór należy do ciebieDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloAle skoro sam się prosisz to napiszę ci swoją opinie
Zamieszczone przez lilo1. stanowczo za mały rozmiar , będzie bujać jak kajakiem podczas sztormu
Zamieszczone przez lilo2. wzór oklepany i nudny
Zamieszczone przez lilo3. brakuje jednej dziury na śrubę
Zamieszczone przez lilo4. kolor strasznie pospolityZamieszczone przez lilo5. Te felgi mają się tobie podobać a nie nam więc wybór należy do ciebie
Dziękuję za uwagi i proszę inne :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez hizokuMam upatrzone felgi 6Jx15H2 ET45 Audi,
Felgi stalowe + kołpaki nie oryginalne (oryginalne szybko zmieniają właściciela, sam się już przekonałem) to kaszanka.
Ładna felga, markowa na rozmiar 15 to i tak kaszanka.
Pozostaje tylko wybrać optymalne mniejsze zło Ten model felg z audi jest bardzo popularny na allegro, ma bardzo zbliżone wymiary do oryginału i dobry stosunek cena/jakosc.
Widziałem o2 na takich alu, razem z deklami ze znaczkiem audi i nie było wiochy Na wielu podzespołach skody od fabryki są wybite 4 kółka Zawsze można ściągnąć dekle, a może są zamienniki bez loga.
Jeszcze się nie zdecydowałem, ale coraz bardziej się skłaniam na te z audi.
Komentarz
-
-
hizoku, dla nas "kepeluszników" :szeroki_usmiech 15" jest brana bardzo serio pod rozwagę :idea: Ale inne wzniosłe dusze maja odmienne zdanie :blah
Dlatego musimy wybierać co nam odpowiada kO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hizokuWidziałem o2 na takich alu, razem z deklami ze znaczkiem audi i nie było wiochy
hizoku, jak Ci się podobają to bierz, zawsze to lepsze niż stalówki z pokrywkami. Sam mam na zime alu audi (tylko ze 16), a taki wybór dlatego, że na alledrogo jest ich od cholery i nawet na sztuki, więc jak się zimą jakaś buba przytrafi z felgą to za 150 plnów dokupić można sztuke bezproblemowo.
Kapsli też nie zmieniałem, kolega doradził żeby lepej tego nie robić bo ponoć logo audi daje +5KM i 10Nm :diabelski_usmiech
A wzór ten imo na skodze wygląda b.dobrze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuCo sądzicie o felgach ATS Exclusive Line V. Rozmiar 6,5x15 5x112 ET45, osadzenie 57mm zamontowanych do O II FL kombi :?: Jakieś sugestie, opinie, uwagi :?: Może ktoś używa takie felgi :?:
Proszę o uwagi dotyczące tego rozmiaru.
Komentarz
-
-
cysterniarz, o nie zauważyłem na spocie, że masz z audi felunek.
Widziałem na octavii 2 pod salonem Seata na Mieszka często stoi. Wcześniej miała założony ten wzór http://allegro.pl/oryginalne-alufelg...187592919.html
Teraz ma http://allegro.pl/felga-aluminiowa-a...184042139.html z deklami
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftnawet nie wiem jak to 1.6TDI bedzie z tym jezdzic,
1,9 na razie w standardzie.
Asfaltu nie rwie, dyskomfortu nie odczuwam, zwiększone zużycie paliwa = jak zimówki (jw).
Wygląd i zachowanie na zakrętach - bezcenne. :wink:
pzdr
Komentarz
-
-
Jestem na etapie zamawiania auta i mam problem.
Waham się pomiędzy felgami 16", a 17". Silnik w moim przyszłym aucie to 1.4 TSI 122KM. Bardzo obawiam się dużego spadku osiągów. Czy ktoś z Was z tym silnikiem ma porównanie? Może macie letnie 17" 225, a zimówki 205, lub 195? Czy jest spora, zauważalna różnica w osiągach?
Zachowanie za to na drodze jest wyraźnie odczuwalne z bardzo dużym plusem dla 17"
Miałem mieszane uczucia przy zamawianiu samochodu czy brać 16 czy 17 " i teraz wiem że dobrze zrobiłem. Spalanie na letnich i zimowych możesz sobie porównać u mnie na motostat
Ja ze swojej strony polecam :!:
Dużo zależy też od opon. Z salonu wyjechałem na Fuldach kierunkowych, Od samego początku głośne, kiepskie zachowanie na wilgotnej drodze, po 17kkm wyząbkowały. Teraz mam Conti3 i niebo a ziemia :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Rok z Bagien, Ile razy prostowales juz te 17" jezdzac po Lodzkich bocznych drogach.
Ja kraze po takich fajnych lokalnych uliczkach gdzie nie ma asfaltu, a wiosna i po opadach robi sie ciekawie tzw. drogi utwardzone :diabelski_usmiech
A co do spalania, to ciekawe stwierdzenia, bo jakos widze roznice miedzy 17" P Zero a 16" GY UG8 :roll:
Komentarz
-
-
Co do spalania potwierdza się to co wynika z poniższego testu:
Oponę niestety nieco słychać i ma podwyższone opory toczenia.
A do tego temperatura zewn. robi swoje. Suma sumarum 5,7 - 6,3 l/100.
I na zimowych 15 i na letnich 17.
Co do dziur, jeździłem tylko trochę w zeszłym sezonie. To co teraz jest na jezdni to niestety masakra, aż żal zakładać alu. :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hizokuWidziałem o2 na takich alu, razem z deklami ze znaczkiem audi i nie było wiochy
bo pisząc o kaszance to właśnie o to mi chodziło a nie o rozmiar.
założyć takie felgi do O2 to już jest szczyt perwersji http://allegro.pl/orygina...2187592919.html :haha: , jeszcze tylko 4 kółka na gril przykleić i mamy audi.. :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez Rok z BagienDla 1,9 przy oponach 225/50/17 wrażenia z jazdy są niemal identyczne jak dla zimówek (195/65/15)
eaglemirek, Ty też nie odczuwasz obciążenia jakie daje zwiększone tarcie pomiędzy 195 a 225 :?:
no to ja już nic nie rozumiem ... , jakbyście mieli po 200KM to bym rozumiał , ale tak to nie rozumiem..
a może zróbcie test przyśpieszenia 0-100 , 60-100 na jednym i drugim rozmiarze ? bo ja stawiam że 1.5s ucieka Wam na pewno przy waszych silnikach :szeroki_usmiech
pawel934, jeżeli nie musisz się dowartościowywać i lansować dużymi felgami to przy tym silniku zostań na 16 . ewentualnie pomyśl nad 1.8 jeżeli lubisz przycisnąć bo w 1.4 niema czym za bardzo..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz