[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
namo
-
o to to, jakby kros szukał...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
namo
Moje też przyszły. Zakładam jutro. Na klapce od baku nie ma wymienionego rozmiaru 225/40 R18. Czy przez to moja "zwykła" Octavia będzie dziwnie jeździć lub czy mogę coś zepsuć takimi dużymi kołami?
Komentarz
-
Zamieszczone przez namoczy mogę coś zepsuć takimi dużymi kołami?Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
namo
Napiszę kilka słów jak się jeździ na 225/40/R18 (moje poprzednie 195/65/R15)
Podczas jazdy odczuwalny jest ich dźwięk, taki jakby mocno napompowanej piłki. Są głośniejsze, słychać jak się toczą. Jadąc autostradą nie ma efektu bujania w pionie i poziomie, samochód zdaje się być przyklejony do drogi. Mijanie przy dużych prędkościach tirów jest nie odczuwalne, nie ma tego efektu odbicia powietrzem przy którym trzeba było oburącz trzymać kierownicę. Układ kierowniczy zrobił się twardszy, nie znosi auta, nie trzeba korygować toru jazdy. Zakręty to czysta przyjemność, czuć położenia samochodu na łuku w każdej chwili, wchodzi jak po sznurku. Zębów raczej sobie nie powybijam, faktycznie bardziej czuć drogę czy jest szorstka czy gładka. Dziury omijam :-)
Nie żałuję, fajnie się jeździ. Polecam :-)Załączone pliki
Komentarz
-
namo
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez OCPtaxico na to 1,4 TSI?
Witam.
Do Pana 1.4 TSI możemy zaproponować ok. 140-150ps 230-240nm.
Koszt 1800 zł
Pozdrawiam
Komentarz
-
namo
Jestem po wycieczce autostradą A4 Katowice-Kraków-Katowice. Na 225/40/R18 auto prowadzi się pewnie i stabilnie jakby przyklejone do asfaltu. Według mnie to jest "komfort jazdy". Nie odczułem spadku dynami. Byłem częstym bywalcem lewego pasu. Spalanie średnie takie samo jak przy 195/65/R15.
Komentarz
-
To już ostatni dzwonek na decyzję o wyborze 205/R16 Proxima czy 225/17 Pegasus nadal nie jestem zdecydowany , jak różnią się odczucia pomijając wygląd. Silnik 150 km kombi Family+
800 zł dopłaty do R17 Pegasus. I czytałem gdzieś że przy wyborze R17 nie ma pełnowymiarowego koła zapasowego a jedynie dojazdówka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazek103To już ostatni dzwonek na decyzję o wyborze 205/R16 Proxima czy 225/17 Pegasus nadal nie jestem zdecydowany , jak różnią się odczucia pomijając wygląd. Silnik 150 km kombi Family+
ja ostatnio pojeździłem i doszedłem do wniosku, który może zaprzeczy moim wypowiedziom sprzed lat, ale chyba wcale nie uważam, że 16 cali to idealny kompromis między komfortem a możliwością SZYBKIEGO i PEWNEGO pokonywania zakrętów
Uważam jednak, że 16 nadal nie dają takiej możliwości, nadal jest na nich niepewnie, może odrobinę mniej niż na 15 - 195, ale wciąż niepewnie, za to komfortowo, natomiast na 17 już czuję się bardzo dobrze, za to niekomfortowo o ile to możliwe :lol: (co mi osobiście nie przeszkadza)
takie są MOJE najnowesze odczucia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazek103I czytałem gdzieś że przy wyborze R17 nie ma pełnowymiarowego koła zapasowego a jedynie dojazdówka.
eaglemirek, Biorac pod uwage, ze zima auto pali odpowiednio wiecej to te 0,5l bez problemu widac roznicy.
Komentarz
-
Komentarz