Całkiem nieźle, na pewno lepiej niż 225/45. Większy profil opony to mniejszy prześwit pomiędzy felgą, a błotnikiem. Auto nie stoi jak na szczudłach.
No chyba, że masz obniżone zawieszenie....
Zamieszczone przez piramida
Jak jest z trakcją i szybkim pokonywaniu łuków? Duża jest różnica pomiedzy 225 a 205 bo wysokosć gumy jest podobna?
Jak dla nie ma różnicy, trakcja jest bardzo podobna, w zakrętach trzyma się tak samo dobrze, wysokość gumy jest jak w 225 jednak optycznie lepiej wygląda. Mniejsza szerokość to mniejsze zużycie paliwa :wink:
Niby nie dużo bo 0,2 na 100km ale zawsze coś...
http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Dziś zapadła decyzja - lecę w malowanie felg na następny sezon jeśli zdecyduję się zostawić 17-tki, ale ło matko bosko, jeździłem dziś Audi A3 Sportback 2.0 TFSI, s-line dodatki i zakochałem się w 18-tkach :roll: (felgach) - ten konkretny model miał antracytowo szary lakier na felgach. Zrobiłem prawie 200km i strasznie mi się podobało, jazda na krawędzi przyczepności i ESP dawało często znaki. No i wygląd, pycha! :szeroki_usmiech
Całkiem nieźle, na pewno lepiej niż 225/45. Większy profil opony to mniejszy prześwit pomiędzy felgą, a błotnikiem. Auto nie stoi jak na szczudłach.
No chyba, że masz obniżone zawieszenie....
Zamieszczone przez piramida
Jak jest z trakcją i szybkim pokonywaniu łuków? Duża jest różnica pomiedzy 225 a 205 bo wysokosć gumy jest podobna?
Jak dla nie ma różnicy, trakcja jest bardzo podobna, w zakrętach trzyma się tak samo dobrze, wysokość gumy jest jak w 225 jednak optycznie lepiej wygląda. Mniejsza szerokość to mniejsze zużycie paliwa :wink:
Niby nie dużo bo 0,2 na 100km ale zawsze coś...
dzięki, mi pomiedzy 225 a 205 pali około 1 litra mniej, zastanawiam sie nad zimówkami własnie w rozmiarze 205/50/17 i być może na lato również ten sam rozmiar, zobaczę jeszcze bo planuje kupić lekkie felgi i byc może własnie będą to 17 zamiast obecnych 18 :roll:
Myślę, że różnica 1L to trochę za dużo... 02-05L/100km jest chyba wartością bardziej rozsądną... chociaż zależy jak kto jeździ...
Zamieszczone przez b8tz
A co myślicie o ENZO H
Felgi bardzo wytrzymałe. Godne polecenia tak jak DOTZ. Kiedyś miałem model IMOLA 15". Felgi nie do zdarcia. Jeżdżone prawie cały rok, a po 4 sezonach i porządnym myciu wyglądały jak nowe.
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Moi mili doradźcie proszę, bo już się pogubiłem - mam teraz felgi 7,5x17 ET56 i na nich oponki 225/45/17 - czy na szerokość felgi 7,5" pasować będzie oponka 205/50/17 ?
Nie zapominajmy o tym, że opona będzie bardziej naciągnięta a przez to będzie bardziej dostawać w i ścianki będą bardziej wrażliwe na uszkodzenia. Do szerokości opony 205 polecana szerokość felgi to 6,5 cala, a dopuszczalna 7.
Moi mili doradźcie proszę, bo już się pogubiłem - mam teraz felgi 7,5x17 ET56 i na nich oponki 225/45/17 - czy na szerokość felgi 7,5" pasować będzie oponka 205/50/17 ?
Jasne, że będzie pasować...
Zdjęcia jak wygląda pokazał Ci już tazunio.
Jak chcesz to też wrzucę fotkę jak to wygląda u mnie.
Panowie czy 8"x17" i ET 35 nie będzie o nic czasem trzeć w o2 ??
albo 8Jx18 ET41.?
Które są "lepsiejsze".
Nie chciałbym kupić a potem się wqrwiać że coś trze...
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
lukasz3112, obie na seryjnym zawiasie nie powinny trzeć( chociaż te et35 to w zależności od producenta), jeśli planujesz jakieś springi lub coś innego to bierz et41. Ja mam 8x18 et 43 i jest idealnie
Komentarz