miguello, jak by tak wyglądało to by było git
u mnie na seryjnym zawiasie pewnie będzie stało wyżej. Cos jak tutaj:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IcaqPWvQMaA[/youtube]
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
lilo, na 31 stronie dopiero znalazłem te fotki Twojego auta
już myślałem, że dojdę do końca tematu.
ale skoro tam napisałeś, że przy załadowanym aucie nic nie obciera no to gites majonez
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
[ Dodano: Nie 12 Cze, 11 17:27 ]
a i znalazłem coś fajnego:
Zalecane szerokości opon do szerokości felgi.
Na tą samą szerokość obręczy można zazwyczaj założyć kilka opon o różnych szerokościach. Poniższa tabela prezentuje, jakie istnieją relacje pomiędzy szerokością opony i felgi.
Rok z Bagien, Obcierać może i nie, zależy w którym miejscu ale i tak ET dyskwalifikuje IMO. Max ET to 35 dla O2, żeby było bez kłopotów, chociaż na seryjnym zawiasie ktoś może Ci powiedzieć , że przód wystaje poza obrys.
Używki odrzuciłem. Jakoś trudno by mi było przekonać samego siebie, że rezygnuję z - bądź co bądź - nowych felg (ori stalówki), na rzecz pewnej niewiadomej dla samego wyglądu.
Anićka ma pakiet na bezdroża (w przymierzalniach dobierałem sobie Scouta) i do dupy wygląda ze szprychami (szczególnie za małymi).
Szukam dalej...
Żebym tylko nie został z kołpakami Gaspra :diabelski_usmiech
Rok z Bagien, naprawdę, jak dobrze sprawdzisz felgi to w używanych nie ma nic złego, ale rozumiem obawy. miguello, no właśnie napisałem, że nie wiem na 100% czy obcierać nie będzie, pamiętam swoje 7,5 x17" w serii to już przód przy ET 35 dla pewnego diagnosty był kłopotem a te 3 mm mogłyby zrobić różnicę. Siakoś mnie te ET 32 nie przekonuje.
No ja właśnie nie rozumiem co ludzie maja przeciwko felg czy opon używanych...
przecież jeżeli kupisz nowe i polatasz na nich sezon to one też juz są używane. podobnie opony. To co dyskwalifikuje je do dalszej eksploatacji?
A jeżeli kupuje się używki to wiadomo, że trzeba dokładnie je sprawdzić przed zakupem.
W tamtym roku kupiłem po jednym sezonie 18" Tomason TN1 z oponami Conti za 2 tys za cały komplet gdzie same fele kosztowały ok 2500zł.
no albo rybka albo akwarium. Nie ma mozliwości kupić nowych dobrych felg za 1000zł. Nawet chińskich :P
Ja tam uzywek nie skreslam. Przed zakupem felgi na wywazarke, poturlaja sie i widac czy cos je boli. A jak nie odbieram osobiscie, to tylko aukcja allegro gdzie gosc mi ma napisac ze sa proste, nie spawane itd itp
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz