A wracając do tematu - wystarczy kupić sam przełącznik zespolony w dobrej wersji (np ten http://skodateile.cz/index.php?pg=pr...enu=%C5%A0koda )
czy faktycznie trzeba jeszcze moduł zmieniać tak jak pisze kross12?
misiek^wro, gdzie tam, zwykła kiera bez MF (znaczy przytulna skórka coś mi ją niedawno przysłał :twisted: )
aaa
Steering wheel: SW: 5K0 953 521 BJ HW: 5K0 953 569 C
Moze mi ktos powiedziec jak ma sie sprawa montazu tempomatu w Ambiente MY2011? Co dokladnie trzeba kupic/wymienic poza manetka? I czy sa juz te manetki ogolnie dostepne?
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych www.nawmar.pl
raczej nie odpali, bo musisz też zmienić moduł w przypadku minta.
Tak, ale jak wygląda sprawa z tymi modułami w MY2011? Ktoś już sprawdzał jakie są montowane, i czy da się w razie czego normalnie je wymienić? Mam nadzieję, że nie są jakoś inaczej montowane (zespolone z czymś). Tu:
Pisałem to już w innym wątku, ale tu może też się komuś to przyda:
Mam już zamontowany komputer i tempomat.
Wystarczyło wymienić manetki (zespolone) i odpowiednio wszystko zaprogramować.
Reasumując - Octavia 2 FL Mint - prod. 2011:
- sterownik montowany fabrycznie obsłuży komputer i tempomat,
- manetki są zespolone, wiec jak juz trzeba obie wymieniać, to lepiej brac taka z komputerem i tempomatem.
Ja zalatwilem wszystko w salonie skody we Wrocławiu, więc nie znam oznaczen sterownika i manetek, w Serwisie zamawiali manetki - dobierając je wg danych auta, a sterownik porownywali z tym z Toura z kompem i byl taki sam.
Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
numer części znajduje się na manetkach
jakbyś zdjął osłonę górną koluny kierownicy (bez żadnych śrubek - palcami schodzi) to mógłbyś go po prostu odczytać.
Witam
Podłączę się pod temat. Mam Minta z 2011 i chciałbym uruchomić komputer pokładowy.
Auto jest służbowe i nie mogę mu nic wymieniać (manetki). Czytałem, że po uruchomieniu kompa VAG-iem, pokazuje się na wyświetlaczu zasięg na paliwie, a mnie chodzi o chwilowe spalanie. Czy można na "krótko" zmienić wyświetlane dane?
ok
to nic kupuje manetke zespolona i dzialam w MY 2012 O2FL
To co mam w swojej:
manetki:
5KO 953 502K
góra moduł:
5KO 953 521 BH
przód moduł:
5KO 953 569 C
Valeo zespolone manetki model:
279.898
W Tourze tempomat jest oferowany w wersji silnikowej 1.6. Do 1.4 nie można zamontować tempomatu? :szeroki_usmiech
musisz pytać kolegów bardziej zaawansowanych, jeżeli elektronika taka sama, to może się da. Rozbierz górną osłonę nad kierownicą, wystarczy pociągnąć od strony kierownicy i lekko puści, sczytaj numery i googluj.
Jakby co to mam komplet do octy, a nie podchodzi bo mam zespolony:/
pticek, Potwierdzam wypowiedź kolegów mam dokładnie taki sam moduł J527 jak twój i tempomat uproszczony made by CICI śmiga na pokładzie, więc z oryginałem też by nie było problemu .
Komentarz