A ja dzisiaj znalazłem dlaczego rzuca mi autem.
A to co zobaczyłem zjeżyło mi włosy :P
Przyczyna jest w lewym tylnym kole. A ja szukałem z przodu i wymieniłem całe zawieszenie + regeneracja magla :P
Zresztą sami popatrzcie: http://www.fotozoom.join.pl/patryk_f.../kolo%20LT.avi
plik waży 40 MB
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Koło na filmiku telepie się jak żyd po pustym sklepie.
Ale dokładnie w którym elemencie zawieszenia jest ten problem?
U mnie dupa zamiata ale jeszcze nie doszedłem co tam się sypnęło.
Koło na filmiku telepie się jak żyd po pustym sklepie.
Ale dokładnie w którym elemencie zawieszenia jest ten problem?
U mnie dupa zamiata ale jeszcze nie doszedłem co tam się sypnęło.
Najprawdopodobniej problem tkwi w wahaczach lewym i prawym o numerze 1K0 501 529F i 1K0 501 530C. W nich jak kolega już napisał odchodzi guma od ramienia i przesuwa się w nim. U mnie też w lewym tylnym kole się na 50% obwodu rozwarstwiła a na prawej jeszcze się trzyma. Jednak w związku z faktem, że trzeba geometrię ustawiać po wymianie wahacza wymieniam z dwóch stron. Jeszcze jedna sprawa, jak sprawdzisz zawieszenie tylne na szarpakach to ta usterka nie uwidacznia się. Dopiero jak jak się brechą lub śrubokrętem dużym się dźwignie zrobi to wtedy się pokazuje.
No i niedawno bujanie powróciło. Okazało się, że tym razem to drugi drążek kierowniczy/wahacz z tyłu. Od razu go wymieniłem i znów jest cacy :diabelski_usmiech
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
mirek_p11, a jaki był powód twojej wymiany amorków? U mnie przód ma po 30% sprawności (75tkm przebiegu). I jakie amortyzatory założyłeś. Ja chce może bilstein b6? Ale jeszcze się zastanawiam.
Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz