Zamieszczone przez meridomaniak
O2 FL i płyn chłodniczy
Zwiń
X
-
O2 FL i płyn chłodniczy
Witam
Mam Panowie pytanko które mnie nurtuje a mianowicie, kupiłem swoją O2 FL 1.8TSI nową rok temu w październiku i po jakimś pół roku zapaliła się kontrolka że za mało płynu chłodniczego więc dolałem do wyższej kreski i olałem.
Wczoraj ponownie zapaliła się i znowu sprawdzam a tam rzeczywiście mało tego płynu więc ponownie dolałem do wyższej kreski.
Czy tak może być? Czy przejmować się tym czy olać?
-
-
wlewając płyn też miałem podobnie...dziwnym trafem po wymianie na koncentrat SWAG nr 99 90 1381 problem ustał. Nie miałem żadnego ubywania od wymiany, wcześniej układ też był szczelny. Jest trochę drogi, ale moim skromnym zdaniem b.dobry
Zamieszczone przez kaczkaloloto znaczy za pierwszym razem wlalem wode destylowana bo nie mialem tego koncentratu...
teraz dopiero wlalem koncentrat"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ceed1Bzdura. To, że wlał trochę wody nie oznacza, że przez to ubywało mu płynu. Raz można wlać trochę wody destylowanej, innym razem trochę koncentratu i nie ma to znaczenia. Wszystko pięknie samo się wymiesza. Taka dolewka to tylko kilka % pojemności układu.
Koniecznie serwis i niech szukają skoro za gwarancję płacisz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaczkalolookazalo sie ze pompa wody jest nieszczelna i do wymiany
Ale do rzeczy, cudów nie ma, jeśli płynu szybko ubywa, to gdzieś jest przeciek. Ciekawe, że miałem wcześniej Matiza i tam przez 6 lat nigdy nie dolewałem płynu, tylko do wymiany do wymiany. Generalnie to było autko ... 6 lat i tylko lałem benzynę + standardowe przeglądy, żadnych awarii.
Komentarz
-
-
przeciekająca pompa
też czeka mnie wymiana pompy a co za tym idzie rozrządu ... przez przeciekającą pompę - do tego płyn zostawia niezmywalne plamy na podjeździe - wymieniałem rozrząd z pompa 65 tys km temu więc szybko ją trafił szl... ciekawe jakiej firmy była .. bo nie pamiętam (sprawdzę przy wyciąganiu bo i tak trza ją zwrócić do ASO)- kupiłem obecnie nową w ASO - strasznie lekka - zrobiona z plastiku i aluminium - ciekawe ile wytrzyma ... - co ciekawe na pudełku oznaczenie kodowe pompy dla silnika BJB a na samej pompie kod silnika BXE - mam nadzieję że w ASO nic nie namieszali i przy wkładaniu nie okaże się że nie pasuje ...
Komentarz
-
Komentarz