Jaki kabel do diagnostyki Octavii 1Z- VCDS

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kamas
    odpowiedział(a)
    Panowie chcialem sie upewnic czy ten kabel bedzie ok do mojej octavii i czy uwazacie to za dobra oferte. Potrzebuje do 1.8tsi cdaa koniec 2009r.
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    BIMER, brać ten drugi taki już przyszłościowy

Zostaw komentarz:

• BIMER
    odpowiedział(a)
    Koledzy, pomóżcie proszę mi zrozumieć o co chodzi z tymi kabelkami i wybrać odpowiedni.

Miałem O1, miałem niebieski kabelek za 30zł, vag-coma 311 lub 409 albo był polski vag i to wszystko chodziło i było jasne. Teraz kupiłem O2 i są schody.

Na Allegro są kable jakieś commander głównie do kluczyków i immobilajzera, są też droższe po 150-160zł z funkcją adaptacji, ale to też jakiś super commander i po angielsku. A czy jest interfejs z polskim vcdsem, który umożliwi wypalenie DPFa ? Jak nie ma z polskim to już trudno niech będzie z angielskim, ale jaki to ma być dokładnie kabel, żeby chociaż podejrzeć w jakim stopniu jest DPF zapchany i czy dają do niego pełne oprogramowanie VCDS lub sam link do niego ?

Drążę temat i padają sugestie HEX-CAN i aliexpress za 20 dolarów. Wchodzę tam, ale nie wiem na co patrzeć, są po 18 dolarów, są po 30, ale i są po 160. Nie wiem czym się różnią. Brać z Aliexpress, czy w Polsce też są dostępne ?

Zostaw komentarz:

• Msm
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    Msm, żartujesz sobie z tym ELM?!
    Nie mam taki i tyle, jesli jest zły to kupię nowy

PS 6.08.2016

Sprawdzone dziś i elm 327 działa tylko na Scantools

Zostaw komentarz:

• @winek@
    odpowiedział(a)
    Pojawiła się nowa wersja Release 16.8.0 z datą 1.08.2016

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Msm, żartujesz sobie z tym ELM?!

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Msm,według mnie z VCDS 15.7 nie ma szans aby to ruszyło.

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    Z tego co się orientuje to z VCDS pójdzie tylko kabel VCDS a nie elm 327.
    Nawet podaje ci komunikat że nie znaleziono kabla (interwejsu)

Zostaw komentarz:

• Msm
    odpowiedział(a)
    Witam

Posiadam kabel elm 327 ale wersja 1.3 sprzed kilku lat służył do poprzednich aut.
    Zainstalowałem kabel wszytsko na to wskazuje ale wysykakuje taki błąd
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    ten kabel nadaje się tylko do Octavii 1

Zostaw komentarz:

• hms199
    odpowiedział(a)
    jaki kabel octavia II 1.9 2004

witam czy ten kabel podejdzie pod octavia II 1.9 http://allegro.pl/najlepszy-interfej...408960276.html i czy podejdzie pod nowsze auta (rocznikowo)

Zostaw komentarz:

• szamoT1984
    odpowiedział(a)
    HEJ,
    Pytanie takie...swego czasu bylem w posiadaniu audi a B6 I zakupilem sobie kabelek plus soft vagcom10.6 do niego(zdjecie) bylem wstanie porobic kilka ciekawych modow,byl przydatny.
    Teraz jezdze Octavia IIfl 1.6tdi w automacie 2010r.Chcialem zobaczyc czy sa jakies bledy itp Nie moge sie polaczyc z autem...czy mam logowac sie innym modelem auta z dostepnej listy modeli aut,czy moze potrzeba nowszego oprogramowania??czy jest to mozliwe zmienic soft majac ten kabel??
    dzieki za pomoc zainteresowanym!

[ Dodano: Pon 11 Lip, 16 22:44 ]
    :?:

[ Dodano: Pon 11 Lip, 16 22:45 ]
    :?:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• ramzes1983
    odpowiedział(a)
    Koledzy czy jest możliwość zakupu klona vcds z polskim oprogramowaniem bo te które znalazłem są EN? Jeśli tak prosze o link.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Potrzebuję przeskanować Mercedesa A 2006r, co poza Elmem podejdzie? Macie jakieś doświadczenia?

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    ksieciujarek19, aliexpress tam znajdziesz

Zostaw komentarz:

• ksieciujarek19
    odpowiedział(a)
    Witam. Czy macie namiar na interfejs diagnostyczny po szynie can. Auto Skoda Octavia RS z 2007 r BMN. Chciałbym pogrzebać troche przy aucie ale nie wiem co zakupić. . A na stronie Dhgate.com nie wyświetla VCDS-a . Dziękuję i pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• tgmaverick
    odpowiedział(a)
    samtech84,
    A w jakiej cenie będziesz miał te kabelki, bo potrzebuje coś do Octavii 2 FL z 2009.

Zostaw komentarz:

• winek0
    odpowiedział(a)
    Pojawiła się nowa wersja Beta 16.5.0
    Data Version 20160506

Zostaw komentarz:

• samtech84
    odpowiedział(a)
    Nie, musisz mieć hex-can np vcds.
    Jak ktoś by potrzebował to będę miał na zbyciu kilka kabelków vcds 15.7

Zostaw komentarz:

• tymol
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Jutro jadę oglądać ocatvie 2 rok prod 2004, rok modelowy 2005 i chciałbym ją sprawdzić pod kątem błędów. Czy uda mi się to takim ot "kabelkiem" http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line...tyku-obd2.html

Zostaw komentarz:

• Apophis
    odpowiedział(a)
    ja miałem octavie 2 z 2006 roku

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Wojtenio, wiem o tym ale koledzy się pytają więc niech spróbują. :szeroki_usmiech W starym 11..11.3 podmieniałem labelki na spolszczone ale przy 15.7 nawet się tym nie interesuje.

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Koledzy chyba nie za bardzo wiecie jak w nowych kablach są odczytywane opisy i adaptacje . W starych wersjach prawie wszystko było w plikach Labels , gdzie można było je po zdekodowaniu i przetłumaczeniu podmienić , a w nowych bardzo dużo jest już odczytywane z plików Rods i tu niestety zabawa się już kończy .
    Podmiana plików labels nic nie da .

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    DJ MŁODY
    U mnie takie samo auto i ten sam silnik - chodzi 12.12

Zostaw komentarz:

• DJ MŁODY
    odpowiedział(a)
    próbowałem na 15.7 chinol ale coś nie do końca chce to śmigać

Zostaw komentarz:

Pracuję...