Jaki kabel do diagnostyki Octavii 1Z- VCDS

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pawnowy
    A czy jest możliwość zgrania pliku labels od wersji PL i go podmienić w chińczykach.....
    jak znajdziesz kogoś kto ci takie labelki z oryginalnego VCDS udostępni to zawsze możesz spróbować. Wątpię tylko czy znajdziesz chętnego. Skopiować i wkleić zawsze się da.

Zostaw komentarz:

• pawnowy
    odpowiedział(a)
    Ciekavy, nie pytałem o rozwiązanie oczywiste tylko o możliwość :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    pawnowy, może VCDS za 2k zł a nie za 100?

Zostaw komentarz:

• pawnowy
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio
    karoldab82, można podmienić labels ale mam tylko do centr.elekt.
    A czy jest możliwość zgrania pliku labels od wersji PL i go podmienić w chińczykach.....ostatnio byłem u mechanika i podłączał swojego vcdsa i wszystkie bity miał ładnie opisane a przynajmniej w moim 15.7.1 wiele opisów bitów jest niedostępnych nawet po angielsku :? Czy ktoś coś w tym temacie?

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Majki891, Obsługiwane są chyba wszystkie auta do 2013, albo nawet później. Nie ma znaczenia czy to o1 czy o2, może to być też Golf, czy Seat.

Zostaw komentarz:

• Majki891
    odpowiedział(a)
    Apophis, a co miałeś za Oktavkę , czy ten kabel jest sygnowany do O1 czy do O2 ?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    karoldab82, można podmienić labels ale mam tylko do centr.elekt.

Zostaw komentarz:

• karoldab82
    odpowiedział(a)
    Witajcie.
    Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem VCDSa 15.7.1. Wiadomo Made in China
    I małe pytanko. Czy istnieje jakieś tłumaczenie z wersji ENG. tych wszystkich bajtów? Co za co odpowiada?
    Angielski u mnie nienajgorszy ale problem jest z "technicznym" słownikiem.

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Apophis
    odpowiedział(a)
    z racji że pozbyłem się swojej Octavii mam do zbycia kabel 12.12. chętnych zapraszam na prv

Zostaw komentarz:

• Dwarf
    odpowiedział(a)
    Tak też zrobiłem i póki nie wykonam "then run SART_VCDS.exe" z instrukcji to apka się odpala, a jak tylko pozamienia rzeczy z tego pliczku to przestaje.

PS. Nie chcę ryzykować uwalenia kabla przy pierwszym podłączeniu więc chciałem wszystko z instrukcją zrobić idealnie (-:

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Dwarf, u mnie na Win 7 starter działa bez problemu, tylko cały katalog ross-techa trzeba wrzucić nortonowi na listę wyłączeń ze skanowania, bo można się zdziwić

[ Dodano: Pią 11 Mar, 16 15:40 ]
    Link do obrazu będziesz miał za 10-15 minut

Zostaw komentarz:

• Dwarf
    odpowiedział(a)
    Czytałem, zastosowałem się, nie pomogło (-: Poproszę, w miarę możliwości, na adres [email protected]. Dzięki!

Próbowałem odpalać na Windows 7 (Enterprise x64) i 8 (także Enterprise x64).

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Dwarf, a instrukcję instalacji czytałeś? Później mogę podesłać Ci obraz mojej płytki, z której śmiga bez problemu

Zostaw komentarz:

• olszak2000
    odpowiedział(a)
    Podaj maila to dziś Ci prześlę kopię mojej płytki. a na jakim konkretnie systemie to odpalasz?

Zostaw komentarz:

• Dwarf
    odpowiedział(a)
    Dobra, pocudowałem, pokombinowałem, ale chyba coś jest nie tak. Otóż z dołączonej płytki zaisntalowałem soft, ale nie da rady odpalić aplikacji. Po prostu po podwójnym kliku nic się nie dzieje. Najpierw myślałem, że to może Norton blokuje, ale spróbowałem nad dwóch innych kompa bez antywirusa i nic - każdy po prostu automatycznie ubija proces zanim nawet pojawi się okienko aplikacji. Ma ktoś może gdzieś samego exe z wersji 15.7 żeby sprawdzić czy to wina tego co jest na płycie? Z góry dzięki!

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    georgg, dokładnie eeprom ogólnie całkiem przydatny rodzaj pamięci

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    Zamieszczone przez rafiki
    Za co odpowiada 18?
    Rozwiń listę i poczytaj. :idea:
    i bój się słowa eeprom (czy jakoś tak) :P

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Za co odpowiada 18?
    Rozwiń listę i poczytaj. :idea:

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    rafiki, oświetlenie :idea: :?:

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    dawcio, tyle wiem, ale tak bardziej konkretnie mi chodzi. Za co odpowiada 18? (że za elektrykę, to wiem :P)

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    a tak wracając do tematu, to z ciekawości ktoś mógłby w prostych słowach wyjaśnić co takiego jest w 18, że lepiej nie ruszać
    z tego co wiem jak zmieni się ustawienia w b18 można skopać całą elektronikę(zgłupieje) -tak było u mnie...

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    dawcio, pytanie retoryczne :diabelski_usmiech a tak wracając do tematu, to z ciekawości ktoś mógłby w prostych słowach wyjaśnić co takiego jest w 18, że lepiej nie ruszać :?:

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    rafiki, ja też nie i nie mam potrzeby,ale możemy :?:

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    dawcio, ale żeby nie było, ja się grzebania w 18 nie podejmuję :P

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    rafiki, musimy kiedyś się spotkać na małego spota i