okioki, kto mi taki numer odwali :satan :?:
"check brake pads!" - Klocki Hamulcowe VCDS
Zwiń
X
-
"check brake pads!" - Klocki Hamulcowe VCDS
Witam wszystkich forumowiczów.
Ostatnio na wyświetlaczu wyświetla mi się "check brake pads!" i się zastanawiam czy to już czas na wymianę klocków czy tylko mogę sprawdzić w jakim stanie one są i jeździć dalej.
A kolejne pytanie to czy mogę sprawdzić VCDS które czujniki zadziałały przy którym kole było by fajnie ale może być tylko info czy przód czy tył.
No i Kolejne pytanie z doświadczeń której firmy klocki hamulcowe polecacie BOSCH, TRW cz innych producentów.
Dzięki za infoO2 1.8 TSI 2010
-
-
Zamieszczone przez DARO_83się zastanawiam czy to już czas na wymianę klocków czy tylko mogę sprawdzić w jakim stanie one są i jeździć dalej->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Jeszcze trochę pojeździ, ale trzeba się szykować do zmiany klocków lub klocków i tarcz. Obejrzeć powinien mechanik. TRW nie polecam, nie pylą, nie ścierają się - nie działają. A do tego znam przypadek gdzie okładzina cierna odkleiła się od mocowania. Po prostu tragedia.
Bosch już jak najbardziej tak. Ale jeśli masz jeszcze ori tarcze to polecam ATE, świetnie sprawują się z tarczami ATE, a takie szły na pierwszy montaż. Generalnie powinno się dobierać klocek do tarczy, ale o tym są inne wątki.
Tutaj naprawdę nie ma co oszczedzać, to jest Wasze bezpieczeństwo. Zwłaszcza mocniejszym autem jak 1.8 TSI trzeba móc się zatrzymać. Różnica w cenie TRW a dobrych klocków to kilkadziesiąt złotych, to daje mniej niż grosz na kilometr, więc warto to przeanalizować, bo potem może być płacz: "ten przede mną to wyhamował, ale ja jakoś nie dałem rady...", a nie dałem rady bo zaoszczędziłem 40 zł na klockach.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
coś ściemniasz z tymi TRW.
sam mam u siebie założony komplet tarcz i klocków od nich.
"nie pylą, nie ścierają się - nie działają"- u mnie wręcz przeciwnie, ścierają się, pylą i działają.
przed wymianą byłem w salonie skody, oglądałem superba combi 2.0 tdi 170 koni 4x4 i miał taki komplet założony.
tak więc założyłem, przejechałem już ponad 20 000 km i polecam. może dlatego że kupiłem w normalnym sklepieu kumpla a nie z alledrogo.
Komentarz
-
-
TRW to zamiennik klasy oryginału, a czasami i pierwszy montaż
też nigdy się nie zawiodłem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlenAby nie paliła się kontrolka należy kable czujnika zewrzeć ze sobą?
I czy istnieją inne powody palenia się lampki okładzin.
1xnie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoTradycjonaliści zmieniają klocki na nowe->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlenI czy istnieją inne powody palenia się lampki okładzin.
uszkodzenie kabli czujnika lub obluzowanie mocowania jego gniazdaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Tradycjonaliści zmieniają klocki na nowe
A swoją drogą, to jak czujnik wkurza faktycznie można sobie zewrzeć kabelki ew w VCDS zmienic kodowanie i go po prostu wyłączyćProjekty architektoniczne / wnętrz
Wizualizacje architektoniczne
Grafika 3D
Rysunek architektoniczny na zamówienie
Komentarz
-
Komentarz