[O2] Octavia 1.6 MPI na Taxi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalak
    Classic
    • 2014
    • 3

KALENDARZ OCP 2014

1. rafiki - 4 szt. - odbiór osobisty
    2. eaglemirek - 2 szt.
    3. Wojtas_Poznań - 1 szt.
    4. Biszczu - 1 szt.
    5. maksiu - 3 szt. - odbiór osobisty
    6. Wally - 2 szt. - wysyłka
    7. octavia2222 - 1 szt.-wysyłka
    8. 2.0-16v Michał - 1 szt. wysyłka
    9. mirek_p11 - 3 szt. wysyłka
    10. mrfazi - 2 szt.
    11. SP9XWW - 2 szt.
    12. piotrex - 1 szt.
    13. felix_1981 - 2 szt.
    14. arturas03 - 2 szt.
    15. andrzej1962 - 1 szt - wysyłka
    16. aniol - 1 szt.
    17. DJ MŁODY - 1 szt.
    18. georgg - 1 szt. wysyłka
    19. sebastian7905 - 2szt -wysyłka
    20. endryu - 1 szt. - wysyłka
    21. rodaczek - 1 szt. - wysyłka
    22. JanuszSz-1 szt.
    23. AdamB - 1szt.
    24. maymer - 1 szt. wysyłka
    25. kamil92x - 1szt.
    26. Tomy_2000 - 1 szt. wysyłka
    27. mariuszpolice - 1 szt.
    28. Nokius - 1 szt
    29. lilo - 2 szt.
    30. ruwado - 1 szt. - wysyłka
    31. spc - 2 szt.
    32. Piotr76 - 4 szt.
    33. shado - 2 szt. - wysyłka
    34. blackrs- 3 szt
    35. 1bizkit - 1 szt. - wysyłka
    36. mike007007 - 1 szt. - wysyłka
    37. wielb - 2 szt.
    38. Nexus - 2 szt.
    39. cordoba12 - 1 szt - wysyłka
    40. Puchacz - 20 szt.
    41. leonn – 1 szt.
    42. Grzegorz56 - 2 szt. - wysyłka
    43. arekrsl1 - 1 szt. - wysyłka
    44. Le-Ce 1 szt. - wysyłka
    45. kowal 2002 - 3 szt.
    46. 4tech - 1 szt.
    47. BADYL - 1 szt.
    48. tom007 - 2 szt.
    49. Evil - 1 szt. - wysyłka
    50. zajas - 1szt. - wysyłka
    51. Rabin - 1szt.
    52. Deo - 2szt.
    53. pstrykacz - 1 szt.
    54. orzel720 - 2 szt.
    55. dominik9420 - 1 szt.
    56. rufus1777 - 1 szt.
    57. kudłaty78 - 1szt.
    58. alberto1625 - 2 szt.
    59. mgawron90 - 1 szt.
    60. michal_octavia - 2 szt.
    61. greg44 - 1 szt.
    62. kabanos - 2 szt. - wysyłka
    63. Andy90 - 3 szt. - wysylka
    64. lukaszw1 - 1 szt.
    65. markjas - 1 szt. - wysyłka
    66. Diablo228 - 1szt. Wysylka
    67. daniel.krech - 1szt.wysyłka
  • EnDrIu WAWA
    Classic
    • 2013
    • 20

Witam Panowie,

Moj ojciec smiga na taksowce, jezdzi obecnie Nissanem Almera z 99r. Pora na zmianę auta. Znależliśmy w jednym z salonow uzywana 13 miesieczna Octavie II 1.6 HB z LPG, przebieg 14000km za 47 000zl. Z wyposazenia to raczej bida z klima (nie wiem czy standard dla tego auta). Co sadzicie o tej cenie? Przegladalem allegro, ale jakos nic bardziej ciekawego nie znalazlem.

Czy to auto da rade wytrzymac dosyc ciezkie warunki pracy? Wiadomo jak to taxi bedzie klepac sporo km. O silnik z tego co wyczytalem nie mam sie co martwic, bo jest dlugowietrzny , natomiast zastanawiam sie nad zawieszeniem. Jakiego typu jest tam zawias? Mam A4 z wielowahaczowym zawieszeniem i jest dosyc problematyczne (trakcja za to doskonala). Czy trzeba mocno dbac o OII zeby jezdzila bezawaryjnie? Czy posiada jakies czesci, ktore duzo kosztuja (jak dwumas etc)?

Jutro jade obejrzec to auto, powiedzcie mi na co zwrocic uwage(nie mowie o rzeczach takich jak przy zakupie kazdego auta-jak bezwypadkowosc etc)? Wiem, ze trzeba sprawdzic tylne sprezyny, ale czy jeszcze ma jakies wady?

Komentarz

• Prezes52
      RS
      • 2012
      • 6427
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

W Tarnowie stoi Octacvia I Tour z silnikiem 1.9 combi za 35tyś rocznik 2010 przebiegu 84tys km poszukaj stoi u dilera Auto Bączek troche przespałeś 3 miesiące temu nową Octavie 2 Tour miałbyś za 47 tyś z silnikiem 1,6 MPI

Mariusz
      Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• EnDrIu WAWA
        Classic
        • 2013
        • 20

Dzieki za odp. diesel nie wchodzi w gre, jezeli Octavia to tylko 1.6 MPI. Hmmm...a to byla jakas ograniczona czasowo akcja czy moze jeszcze gdzies trafie taka sztuke? Widze kolego, ze masz taki model jak szukam...mozesz odp. na temat awaryjnosci zawieszenia etc?

Komentarz

• Wojtenio
          L&K
          • 2012
          • 1095
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A może warto się rozejrzeć za fabrycznie nową OCTAVIĄ z silnikiem 1.6 . W tej chwili dają duże rabaty chyba nawet dla tego silnika 16 tys. , to wtedy cena nie jest taka duża , w stosunku do tego co podałeś wyżej to masz nowe auto .
          No fakt że to tylko FAMILI ale po rabacie 46 550 zł . Może warto i rozważyć to .

Komentarz

• Prezes52
            RS
            • 2012
            • 6427
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

EnDrIu WAWA, nie wiele moge Ci powiedzieć swoją mam od 2 miesięcy z przebiegiem 3tyśkm o dieslu mógłbym Ci sporo powiedzieć w firmie mamy 3 Skody 2 z 1.9 i ostatnia 2,0 jedna ma 300tyś km bez większych problemów jedynie 2 masa łożyska i czujnik ABS auto ma 4 lata druga też 1,9 2 lata ma najechane 120 tyś tylko wymiana oleju i ze 2 żarówki ostatnia ma rok przebieg 30 tyś jedynie tylko opony były zmieniane na zimowe :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pią 18 Sty, 13 20:40 ]
            Wojtenio, za 46 chyba nowej 1,6 MPI nie wychaczy mimo sporych rabatów choć dokładnie nie wiem musiałbym podpytać kolegi z salonu

Mariusz
            Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Wojtenio
              L&K
              • 2012
              • 1095
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Wrzucili nową ofertę chyba chcą się szybko wyzbyć bo O III już w marcu :

Komentarz

• blazer47
                Drive
                • 2011
                • 65

Zamieszczone przez Wojtenio
                http://www.skoda-auto.pl/models/Octavia/Cenniki
                Jakby tylko kombiaki były dostępne na produkcji...

Komentarz

• EnDrIu WAWA
                  Classic
                  • 2013
                  • 20

Zamieszczone przez Wojtenio
                  http://www.skoda-auto.pl/models/Octavia/Cenniki
                  Wielkie dzieki! W sumie to nie wiem czy nie poczekac do wejscia OIII, wtedy OII powinna jeszcze staniec . Dobrze, ze zalogowalem sie na to forum! Dzieki chlopaki!

Komentarz

• Prezes52
                    RS
                    • 2012
                    • 6427
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

blazer47, od stycznia do marca maja tylko combi produkować taka wiadomość dał mi kolega z Salonu jak zamiawiałem do firmy Octavie

Mariusz
                    Spoty Tarnowskie

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Takie dziwne pytanie.

A czym koledzy na postoju smigaja?? Same zgnite okulary lub okular po lifcie ??

Przeciez po Wawie jezdzi od groma Octavii II.

47 to chyba ciut duzo za roczne auto, biorac pod uwage za ile nowe golasy szly. Chyba ze to FLka, a nie Tour.

Dwie pancerne nowe gumy do wahaczy kosztuja z wymiana max 300zl. Amortyzatory 1000zl. Klocki jak do kazdego innego auta.

Jak jezdzi tego pelno w kazdym miescie, to wg. mnie oznacza to ze to sa dobre auta.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4720
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez EnDrIu WAWA
                        Wielkie dzieki! W sumie to nie wiem czy nie poczekac do wejscia OIII, wtedy OII powinna jeszcze staniec . Dobrze, ze zalogowalem sie na to forum! Dzieki chlopaki!
                        W Marcu to możesz zastać na salonowych parkingach jedynie kurz po ostatnich wyprzedanych O2, bo nie sądzę żeby do tego miesiąca coś zostało poza pojedyńczymi niechanymi sztukami w białym kolorze, o ile nawet takowych nie łykną floty mniejszych firm i firemek.

Jeśli myślisz o O2 z 1.6 MPI, to śpiesz się.
                        Jeśli myślisz o O3, przyglądaj się rozwojowi sytuacji.

Ważna sprawa odnosząca się do LPG :!: W O3 na 100% nie zaznasz już silnika 1.6MPI (w mniejszym Rapidzie, z tego jaką gmina wieść niesie - raczej tak samo), w to miejsce będą same silniki TSI i TDI z DPFem, więc o gazie zapomnij, o ile nie chcesz się motać z instalacjami LPG do silnika TSI za ceny podchodzące do 7-9 tysięcy i wątpliwą w ekonomii i technice eksploatacją, a to już przy zawodzie do którego chcesz zadedykować pojazd, mija się z jakąkolwiek logiką finansową.

Gdybym miał szmal to sam bym rwał w tym momencie O2FL wyprzedażową, ale...narzeczona czeka, za sale trzeba uregulować, zespół tez kosztuje, kucharka musi mieć na bigos, garniacz, lakierki i....piękna nowiutka, wymarzona O2FL poszła w diabły owiesic

PS:...ale auto kupie zawsze, a wyjątkowej kobiety nie spotkam drugi raz
                        Artur

Komentarz

• Northeusz
                          RS
                          • 2010
                          • 1677
                          • Octavia I (1U2)
                          • AUM 1.8 20VT 150 KM

W Rapidzie jest MPI - 1.2 :zastrzelic, a co do O3 Skoda zapowiedziała już, że pojawi się wersja fabryczna z LPG. Ciekawe tylko jaki silnik i czyje instalacje będą montować. Jeśłi chodzi o nowe 1.6 MPI to wiadomo, że ludzie wykupią, ale nie róbmy z 1.6MPI "gralla silnikowego". Obecnie są wyprzedaże zeszłorocznych, więc ceny będą spadać, a będą chcieli to wysprzedać przed pojawieniem się O3. Na rynku samochodów używanych podejrzewam, że również będzie zawsze wybór niemały 1.6 MPI.
                          Ciekaw jestem, czy Skoda z ofertą silnikową O3 utrzyma pozycję lidera, bo chyba będzie to nieco trudniejsze.
                          r2r, co prawda to dopiero szykowanie, ale szerokości na Nowej Drodze . A później powiesz małżonce, że dbając o jej bezpieczeństwo zmieniasz furacza na nowego, a to i oszczędności, które małżonka może spożytkować dogodnie i po swojemu
                          Pozdrawiam
                          Northeusz

Komentarz

• KAMILPOLSKA
                            Classic
                            • 2012
                            • 39
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CHGA 1.6 MPI 102 KM

Od roku jeżdżę O2 na taxi i po przesiadce z laguny jestem bardzo zadowolony z wyboru, jedynie fotele nie są zbyt wygodne po kilku godzinach. Poza tym jak najbardziej polecam

Komentarz

• t271828
                              Elegance
                              • 2008
                              • 928

Re: Octavia 1.6 MPI na Taxi

standard dla tego auta). Co sadzicie o tej cenie?
                              Czy to auto da rade wytrzymac dosyc ciezkie warunki pracy? Wiadomo jak to taxi bedzie klepac sporo km. O silnik z tego co wyczytalem nie mam sie co martwic, bo jest dlugowieczny , natomiast zastanawiam sie nad zawieszeniem.
                              samochod jest dobry, ale cena bez rewelacji - troche przespales dobry moment na zakup OII.

Obecnie na allegro mozna kupic nowe OIIFL za 55 tys. i moze warto to rozwazyc.

Natomiast jesli ma byc naprawde tanio i bezproblemowo to warto pomyslec nad OI Tour z tym samym silnikiem - tam nie ma wielowahacza. Tyle, ze klienci na tylnej kanapie beda mieli mniej miejsca na nogi.

Komentarz

• Northeusz
                                RS
                                • 2010
                                • 1677
                                • Octavia I (1U2)
                                • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez t271828
                                Obecnie na allegro mozna kupic nowe OIIFL za 55 tys. i moze warto to rozwazyc.
                                Jak ostanio widziałem ogłoszenia, to za niecałe 60 tys można mieć z salonu jakieś wyposażenie z climatronikiem i multikierą, już zbliżone do Eleganca. Widziałem też jedno ogłoszenie używanego, bodajże rocznego, dosyć dobrze wyposażonego 1.6 MPI za ponad 62 tys. Ale może sprzedającemu nie zależy na sprzedaży przez najbliższy rok, a obiecał w domu, że postara się sprzedać . Jakby nie patrzeć to z silników dostępnych w O2 1.6 MPI do jazdy na taxi nadaje się chyba najlepiej. Dzielnie znosi różne niedogodności eksploatacji, a w ruchu miejskim wiadomo, że jest inaczej niż na trasie.
                                Pozdrawiam
                                Northeusz

Komentarz

• r2r
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4720
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Northeusz
                                  W Rapidzie jest MPI - 1.2 :zastrzelic,
                                  To jest dla mnie kpina z ludzi. Taki sarkazm ze strony Skody, który odbieram mniej więcej tak: "macie wieśniaczki, przecież tak błagacie o to MPI" :evil:

Zamieszczone przez Northeusz
                                  r2r, co prawda to dopiero szykowanie, ale szerokości na Nowej Drodze . A później powiesz małżonce, że dbając o jej bezpieczeństwo zmieniasz furacza na nowego, a to i oszczędności, które małżonka może spożytkować dogodnie i po swojemu
                                  Jedyne czego żałuję to że nie znajdę już wtedy w salonie O2FL, o której śniło się parę nocy, ale cóż...takie życie i ciężkie wybory przed mężczyzną :szeroki_usmiech
                                  Artur

Komentarz

• EnDrIu WAWA
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 20

Bylem w salonie, za 47000 to jest tour w ofercie, przebieg w okolicy 20000km. Nowka (niestety tylko kombi, bo do marca tak jak kolega wyzej pisal klepia jeszcze tylko w tej wersji nadwoziowej). Wyszlo 57000zl (metalik, gaz, klima). Cena wydaje sie ok. Chociaz w salonie mocno skupilismy sie na Rapidzie (wyglada genialnie, jest mniejszy, ale miejsca dla pasazerow jest podobnie). Wyszlismy z salonu przekonani, ze wezmiemy Rapida 1.2. W domu doczytalem, ze to silnik 3 cylindrowy i musielismy Rapida odrzucic...szkoda.

BTW: czy tour rozni sie tylko przodem czy moze jeszcze cos poprawili w OII?

Moze ktos przy zakupie zastanawial sie nad Chevroletem Cruze? Nie zdarzylem go obejrzec, bo salon byl juz zamkniety, ale cenowo i wielkosciowo porownywalne auta.

Musze poszukac po salonach jeszcze moze gdzie sie uchowal HB 1.6 2012 r. Jakbyscie cos wiedzieli to dajcie znac.

Komentarz

• Ths
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 317

EnDrIu WAWA,
                                      Ja rozważałem Cruze. Był to mój nr1 przed wizytą w salonie. Chciałem sedna z silnikiem 1.8 w wersji wyposażenia LT. Wynegocjowałem cenę 55 tys. LPG w salonie chcieli coś koło 3 tys.
                                      Jeśli chodzi o silnik to bardzo słaby dół do 4 tys nic się nie dzieje - samochód nie jedzie!!. Potwierdziły się opinie, które znalazłem w necie. Dodatkowo silnik 1.6 ponoć jeszcze gorzej.
                                      Samochód z wyglądu mi się bardzo podobał jednak jakość plastików porażka. Fotele są wg mnie fenomenalnie wygodne.
                                      Spalanie benzyny na jeździe próbnej (tylko z mojego przejazdu po mieście - nie było korków normalna jazda do 60 km/h) wyniosło coś ok 11 litrów a było to latem gdzie temp wynosiła ok 30 stopni C.
                                      Ogólnie wielkie rozczarowanie. Może jakby kosztował 45 tys. to bym się zastanawiał.

Komentarz

• EnDrIu WAWA
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 20

Ths dzieki! Nawet zerknalem sobie na cene Mazdy 3 skoro wyczytalem, ze myslales o Cruze a w podpisie masz Mazde, ale cene to maja z kosmosu

Komentarz

• Walt
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1065
                                          • Seat

niestety tylko kombi
                                          Tutaj masz na przykład "niekombi" :wink: http://otomoto.pl/skoda-octavia-fami...C24559425.html
                                          SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Ths
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 317

EnDrIu WAWA
                                            Z wyprzedaży rocznika M3 sedan 1.6 w wyposażeniu Exclusive są za 63 tys. http://otomoto.pl/mazda-3-1-6-mzr-ex...C25889023.html

Ja początkowo uparłem się na LPG montowane w salonie z zachowaniem gwarancji.
                                            Lista była bardzo wąska w związku z tym.

Mitsubishi Lancer 1.8
                                            Chevy Cruze 1.8
                                            Renault Scenic 1.6
                                            Renault Laguna 2.0

Ostatecznie stwierdziłem, że podołam bez przerabiania na LPG i lista się poszerzyła.
                                            Niby mazdowski silnik 1.6 można przerobić na LPG jednak brak hydraulicznej regulacji luzu zaworowego jakoś mnie zniechęca.

Komentarz

• EnDrIu WAWA
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 20

Walt dzieki w poniedzialek bede sobie dzwonil (BTW: swietnie mi sie czytalo Twoj topic o Twoim aucie-szczegolnie o wyjazdach )

Ths Mazda musialaby byc tansza od OII zebym sie nia zainteresowal doklaniej a tak to lipa. Chyba Skoda jest bezkonkurencyjna pod wzgledem tego co oferuje za te pieniadze.

Komentarz

• Walt
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1065
                                                • Seat

(BTW: swietnie mi sie czytalo Twoj topic o Twoim aucie-szczegolnie o wyjazdach )
                                                Bardzo dziękuję
                                                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Prezes52
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 6427
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

jak chcesz mieć 1,6 MPI to ostatnia pora by taka Octavie kupić ten silnik już nie bedzie produkowany nie spełnia norm ostatnie sztuki stoją na placach co do róznicy Toura i FL
                                                  przed zakupem specyfikowałowałem obie Tour wyszedł mnie 13tyś tanie z lepszym wyposażeniem jest Pakiet Optimum ( komputer, centralny zamek kluczyki scyzoryki, 8 głośników przednie szyby sterowane ) przważnie miały już podłokietniki z nawiewem na tył a O2 FL była goła bez komputera z 4 głośnikami jak jesteś zainteresowany nową to się śpiesz ostatnie sztuki stoja na placach jak chcesz mam znajomego w Tarnowie daje dobre ceny choć teraz to chyba już we wszystkich daja bo chą wyprzedać roczniki

Mariusz
                                                  Spoty Tarnowskie

Komentarz

Pracuję...