rafiki, ja mam jednak nadzieję, że to akumulator. Jeśli faktycznie to sterownik silnika to może być kiepsko
SKRZYNIA DSG
Zwiń
X
-
SKRZYNIA DSG
Witam
Mam mały problem, auto zostawiłem u mechanika by wymienić koło dwu masowe wraz z sprzęgłem itp, okazało się ze moje auto nie posiada sprzęgła:/ jest to możliwe ze skoda OII
2005 r DSG 6 biegowy 2,0 TDI nie ma sprzęgła ? trochę mnie to zdziwiło bo jak pytałem w
salonie SKODY to mi powiedziano za wszystko 5 tys :/ i nie wiem teraz czy serwis SKODY to takie naciągacze czy to prawda co powiedział mój mechanik. Ma ktoś jakaś większa wiedze ode mnie w tej sprawie ?
Albo mam sprzęgło ale hydrauliczne czy cos w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomocSKODA OCTAVIA 2.0 TDI
140 KM DSG, 2005 r
-
-
snakol86, przecież to jest automat :roll:
tam nie ma klasycznego sprzegła
poszukaj w internecie np Google jak zbudowane jest DSG
u ciebie wymienia się sama dwumasę(ale jest drożasza i inna niż w manualu)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez snakol86jak nie wymienię go teraz czy będą w przyszłości jakieś komplikacje z tego powodu
a DSG cięzko na "pych" odpalić :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Witam
Mi się wydaje że pali mi ok 14-13 l :/ wczoraj zatankowałem za 100 zl o 6 30,
zrobilem do dzisiaj 80 km i juz mam 2 badz 3 kreski przed rezerwa :/ a komputer
pokazuje mi ze mam paliwa na 240 km :/ a jak zatankowalem pokazywal mi 330 km.
do pracy od domu mam 7.5 km silnik sie do końca nie nagrzewa itp. jak jeżdżę powoli to
komputer mi dodaje km tzn. mam na kompie ze mam paliwa na 200 km jade ekonomicznie na
trasie to wskakujemi o 10 lub 20 km wiecej do przejechania na baku :/ jest to mozliwe ze takie
rzeczy mi się dzieją ? czego to może być wada itp ?SKODA OCTAVIA 2.0 TDI
140 KM DSG, 2005 r
Komentarz
-
-
Witam
Przymierzam się do kupna O2 1,9TDI z DSG z 2007 roku. Ogólnie samochodem jeździ się dobrze. Skrzynia pracuje bez zarzutu. Możecie podpowiedzieć jak ta skrzynia się sprawuje powyżej przebiegu 200tyś km. Opinie ma złe, szczególnie trwałość sprzęgieł, mechatroniki, dwumasy itp. Jak bardzo prawdopodobna jest awaria tej skrzyni? Nie chcę się narazić na duże koszty serwisowania tego samochodu.
Jak przeglądam forum, odnoszę wrażenie że DSG szybciej padnie w 2.0 TDI i ogólnie w silnikach z większą mocą? Czy dość poważne awarie skrzyń między przebiegiem 200-300tyś km to problem z początków DSG (2003-2003 rok) czy wciąż są duże problemy z tymi skrzyniami?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pseudonimodnoszę wrażenie że DSG szybciej padnie w 2.0 TDI i ogólnie w silnikach z większą mocą
Zamieszczone przez PseudonimOpinie ma złe, szczególnie trwałość sprzęgieł, mechatroniki, dwumasy itp.przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Nie slyszalem o zgonie sprzegiel w DSG6
Mechatronika ma pewna wade, ale da sie to ogarnac.
Dwumasa pada wszedzie :twisted:
A serwis jak kazda skrzynia automatyczna, bez serwisu padaja wlasnie po 150-200kkm, podreanimowane jada do zadowolonego Polaka z przebiegiem 80kkm i jest lament, bo skrzynia padla.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNie slyszalem o zgonie sprzegiel w DSG6
Mechatronika ma pewna wade, ale da sie to ogarnac.
Dwumasa pada wszedzie :twisted:
A serwis jak kazda skrzynia automatyczna, bez serwisu padaja wlasnie po 150-200kkm, podreanimowane jada do zadowolonego Polaka z przebiegiem 80kkm i jest lament, bo skrzynia padla.
Sprzęgła też piszą że padają, ale tylko jak oleju nie wymieniasz na czas. Ale łatwo znaleźć opinie, że przy 100tyś też coś pada, a koleś miał nową i wymienił olej przy 60tyś. Odnosi się wrażenie, że nie mam i tak na to wpływy.
I najważniejsze pytanie czy da się ocenić stan skrzyni przy kupnie używanego samochodu? Wiadomo kupię i od razu olej i filtr wymienię, ale jak sprawdzić czy poprzedni właściciel to robił.
A co do usterek to każdy portal motoryzacyjny podaje podobnie jak tutaj:
Automatyczne przekładnie dwusprzęgłowe to już nie tylko DSG Volkswagena, ale także wiele innych konstrukcji innych mare…
A chcę kupić Octavie z przebiegiem 220tyś. Jak na silnik nie jest to przesadnie dużo. Jak padnie dwumasa trudno, taki urok, sam mam D-4D i też to mam. Ale jak skrzynia całkiem padnie, a są takie przypadki że nie można odjechać jak na tym filmiku, wcale nie należy do rzadkości:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Co ciekawe, jak się wpisze w wyszukiwarkę "1.9TDI DSG" to dużo jest filmików o awariach, problemach, to też o czymś świadczy, że coś ogólnie jest nie tak.
Więc czy mogę coś zrobić przed kupnem po za przejechaniem się i stwierdzeniem że obecnie jest ok, ale nie wiem co jutro?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pseudonimczy da się ocenić stan skrzyni przy kupnie używanego samochodu
Zamieszczone przez PseudonimSprzęgła też piszą że padają
Zamieszczone przez Pseudonim1,9TDI
Zamieszczone przez Pseudonimwcale nie należy do rzadkości
kilka osób mialo naprawianą mechatronikę- naprawa mechatroniki to koszt ok 500-800pln
i tyle w temacie
i żeby uciąć twoje kolejne pytania- wiem o czym mówię, bo mam trzecie auto z DSG6przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Pseudonim, nie wiem co gorsze super legendy czy autentyczne fakty
Zamieszczone przez PseudonimRozumiem że przy tym przebiegu szybciej padnie Turbo niż DSG?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz