szkoda, pewnie tak ....ale co po mocy jak wczoraj znów łoiłem jakiegos golfika i koła sie kręca na mokrym jak się dołoży,,, :|
Ile Nm wytrzyma DSG
Zwiń
X
-
cybant, hehe , na to chyba nikt nie zna odpowiedzi , jak nikt tego nie zakatował w jakiś sposób , no i czy olej był wymieniany , bo to pewnie dość ważna rzecz..., teraz tylko co robić jak się kupi używane dsg, jechać od razu na zmianę oleju :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwcybant, hehe , na to chyba nikt nie zna odpowiedzi , jak nikt tego nie zakatował w jakiś sposób , no i czy olej był wymieniany , bo to pewnie dość ważna rzecz..., teraz tylko co robić jak się kupi używane dsg, jechać od razu na zmianę oleju :?:
Komentarz
-
-
Sa firmy, które twierdzą że DSG to najwytrzymalsza ze skrzyń koncernu VAG, trzeba tylko wymienić kilka elementów ;-) A teraz tak całkiem poważnie, rumuńska O2 na big turbo którą robiłem wieki temu dalej jeździ, z tym że klient zdecydował się podnieść moc do 240KM co oznacza ok. 420Nm przy 4000rpm więc całkiem sporo. I jeździ to już bez problemów kilka lat. Ile razy do mnie dzwoni to pytam się jak skrzynia i zawsze słysze odpowieź "OK"
Zrobiłem też kilka modów na większym turbo do amerykańskiej Jetty 105PD na DSG z momentem powyżej 400Nm i ok. 210PS i też nic się jeszcze nie rozleciało.
A teraz odnośnie tych nowych CR, w USA jeździ to właśnie z DSG (wersja 140KM) i zrobiłem tam kilka mocnych modów, myśle że granice 400Nm/180KM i to takie najgorsze bo z dołu i też jak na razie jeździ ;-)
Dlatego myśle że można spokojnie podnieść te magiczne 350Nm momentu do 400 a moc do 200+.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwteraz tylko co robić jak się kupi używane dsg, jechać od razu na zmianę oleju :?:
koszt wraz z ori filtrem 300zł
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pią 30 Sty, 09 10:32 ]
Zamieszczone przez AligatorDlatego myśle że można spokojnie podnieść te magiczne 350Nm momentu do 400 a moc do 200+.
Aligator kuszące , bardzo kuszące... :twisted:
już dłuższy czas myślę o spotkaniu z Tobą...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123koszt wraz z ori filtrem 300z
co do DSG wydaje mi się, że szybciej padnie koło dwumasowe niż sama skrzynia-ja mam fabrycznie 161KM i 358Nm (tyle mi stwierdził serwis gdy kwalifikowali dwumasę do wymiany) i nie zauważyłem,zeby cos się działo ze skrzynią, pomimo, że magiczne 350Nm mam od nowości przekroczone.
Obecnie mam 71000km i właśnie będę wymieniał swoje koło(2)masowe :diabelski_usmiech
a po wymianie trzeba będzie pomysleć o jakims lajtowym wirusie
[ Dodano: Nie 15 Mar, 09 18:08 ]
Zamieszczone przez leszekmwuż dłuższy czas myślę o spotkaniu z Tobąprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwjakie masz objawy
zasadniczo oprócz "hałasowania" nie mam jakichś specjalnych objawów
serwis pogłączył mnie pod kompa, jeździli, testowali i ocenili, że to 2masa
oczywiście podjechałem tez do kolegi który pracuje w serwisie VW i "na ucho" potwierdził diagnozę
a co z twoją 2masą?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymetaliczne "pobrzękiwanie" na wolnych obrotach
a nierówna praca na wolnych obrotach na postoju to podobno norma w O2 i w 1.9 i w 2.0.
mi na razie wymienili przegub i to nic nie dało a teraz czekam na dwumasę.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwmi na razie wymienili przegub i to nic nie dało a teraz czekam na dwumasę.
porażająca jest cena części -3200pln-Skoda albo 2700pln- VW albo Sachs 1100pln
skąd takie roznice? :diabelski_usmiech
robocizna w serwisie 1100pln-2-3 godziny robotyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwa ta sachsa na pewno jest do dsg
masz nr części 03G 105266 BD- to podają w serwisie
w zalezności od rocznika były wkładane albo jedne albo drugie(bodajze przy LUK-u była jakas akcja serwisowa wymiany dwumas)
tu jest namiar na czeska stronkę z ceną dwumasy
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-di...octavia-2.html cena 379Euro
z tego by wynikało, że do silników 1,9 105 KM i 2,0 140KM i 170KM (silniki AZV,BKD,BMM i prawdopodobnie silniki BJB,BKC,BXE,BLS) ze skrzyniami DSG pasuje jedna dwumasa
ja już obdzwoniłem wiele miejsc (łącznie z kolegami z forum, ktorzy mają tą część w ofercie) i okazuje się, że są te dwumasy dostępne poza serwisem i to nawet w miarę normalnej cenie
link do niemieckiej stronki
http://www.riedel-autorecycling.de/c...72211025&ext=1 o ile dobrze rozumiem cena 175 Europrzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdylink do niemieckiej stronki
http://www.riedel-autorec...472211025&ext=1 o ile dobrze rozumiem cena 175 Euro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftto jest mierzone na inercji czy na obciazeniowce
tu masz mój wykres z V-techa
ale z czym to się je to ja już nie wiem
dodatkowo moge powiedzieć, że Nm mierzył tez serwis jak kwalifikowali mi 2masę do wymiany-robili jazdy testowe z kompemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofttroche zawyza Nm i KM
o koniach nie mówię bo nie wiem
[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 23:18 ]
juz po wymianie 2masy :diabelski_usmiech
wszystkie dolegliwości (wokalne) ustały- co prawda zamiast obiecanych 2-3 godzin spedziłem w serwisie 6 godzin chuchajac na karki mechaników ale jak na razie OK :lol:
[ Dodano: Pią 20 Mar, 09 17:11 ]
z relacji serwisu nie jest tragicznie z DSG
nie mieli na razie(mówię o gdyni) żadnych padających DSG,ale za to w 4 wymieniali juz koła dwumasowe(moje to piąte ops: )
ale na forum VW Turana czytałem, że zdarzają się przypadki padania i to nawet w tych nie czipowanych egzemplarzachprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
W mojej OII jest chip na 170KM i 440NM, silnik BMM z DSG. Auto sprowadziłem od naszych sąsiadów i już taki program miała, na początku mnie to przerażało ale zrobiłem już ponad 10tys km i śmiga jak talala Chciałbym zmniejszyć trochę NM bo jednak trochę się obawiam że coś odmówi dalszej współpracy ale musiałbym mieć ori program :/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luke84W mojej OII jest chip na 170KM i 440NM, silnik BMM z DSG. Auto sprowadziłem od naszych sąsiadów i już taki program miała, na początku mnie to przerażało ale zrobiłem już ponad 10tys km i śmiga jak talala Chciałbym zmniejszyć trochę NM bo jednak trochę się obawiam że coś odmówi dalszej współpracy ale musiałbym mieć ori program :/superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz