Nowe logo Skoda

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rafał Oskar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez modoc007 Zobacz wpis
    witam mam emblematy o oznaczeniach
    5J0 853 621 A CZ
    5J0 853 621 CZ

Czy będą pasować do Octavi II FL Hathback 2010 r. ??
    Będą oba - podejdą bez niczego ...

Zostaw komentarz:

• modoc007
    odpowiedział(a)
    witam mam emblematy o oznaczeniach
    5J0 853 621 A CZ
    5J0 853 621 CZ

Czy będą pasować do Octavi II FL Hathback 2010 r. ??

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Praktycznie calosc koloru czerwonego jest do spiłowania (znaczek z podanego przez mnie linku jest plaski po calosci, mozna tez szczlifowac sam znaczek)
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Musisz jakims dremelkiem wybrac praktycznie calosc az zobaczysz sam stelarz (krzyzyk). Wtedy znaczek sie ladnie chowa. Generalnie wybierasz material po calosci, przykladajac co jakis czas jak wyglada. Jak ci odpowiada- dobry klej wklejasz i skladasz poduszke.

Zostaw komentarz:

• michul3k
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez smajler Zobacz wpis
    Ja kupiłem znaczek na kierownica od patryk23, troszke trzeba porzeźbić i efekt jest super znaczek 3D (tutaj masz linka https://www.dhgate.com/product/brand...l%7C0843064139 ), są też naklejki lub z wystrzelonego airbaga metalowy znaczek i on pasuje bez rzeźbienia
    Jak się zabrać za tą wymianę i ile rzeźby trzeba i co dokładnie rzeźbić?
    Widziałeś naklejki 3d, które będą wyglądały jak nowe znaczki skody na airbag do naszych O2?

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Tył zawsze pasuje:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
    bez foty się nie liczy
    Troszkę zmniejszyłem ale może widać, że pasuje
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Przemek_i ktoś na szrocie będzie miał jak znalazł

tylko mi powiedz na który oddajesz

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Przemek_i ktoś na szrocie będzie miał jak znalazł

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Ja kupiłem znaczek na kierownica od patryk23, troszke trzeba porzeźbić i efekt jest super znaczek 3D (tutaj masz linka Brand New Srs Air Bag Cover Emblem For Skoda Airbag Cover Badge Steering Wheel Cover Logo Steering Covers For Cars Steering Wheel Cover From Winnyzhao, $11.06| DHgate.Com ), są też naklejki lub z wystrzelonego airbaga metalowy znaczek i on pasuje bez rzeźbienia Załączone pliki

Przy takim przebiegu to szkoda już cokolwiek zmieniać

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Ja kupiłem znaczek na kierownica od patryk23, troszke trzeba porzeźbić i efekt jest super znaczek 3D (tutaj masz linka https://www.dhgate.com/product/brand...l%7C0843064139 ), są też naklejki lub z wystrzelonego airbaga metalowy znaczek i on pasuje bez rzeźbienia
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Oxel
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Oxel Zobacz wpis
    Na przód 90mm "Emblemat / Nowe logo Skoda 2015 Front/Rear 80mm Połysk" - 6V0853621A FOD - za 79 zł.
    Na tył 88 mm "Emblemat / logo Skoda Superb 3 3V0853621 FOD Rear 90mm Połysk" - 3V0853621 FOD - za 78 zł.
    Teraz myślę o zmianie na kierownicy i kluczyku.
    Poprawka, 3V0853621 na przód, a 6V0853621A FOD na tył.

Na kierownicę kupiłem emblemat na Allegro za 15 zł. ale zupełnie nie pasuje. Średnica 42mm to za mało bo brakuje jakieś minimum 2mm i logo jest zbyt płaskie i niestety nie da się go przykleić bo na brzegach za bardzo odstaje. Z kierownicą daję sobie spokój.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Założone, są to znaczki z czarnym matem nie połyskiem. Wszystko pasuje idealnie w otwory przód jak i tył. W aso kupiłem dwa za 130zl.

bez foty się nie liczy

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Ja kupiłem takie:
    5J0853621AUL
    5J0853621A AUL
    Jeszcze nie klejone, ale jka przykladałem zielone org to przedni miał w tym samym miejscu bolce więc zakładam, że będzie pasować. Chińskie jakie mam aktualnie front jest z O3 i tam musiałem troszke podszlifować znaczek aby nie oddstawał.
    Założone, są to znaczki z czarnym matem nie połyskiem. Wszystko pasuje idealnie w otwory przód jak i tył. W aso kupiłem dwa za 130zl.

Zostaw komentarz:

• Oxel
    odpowiedział(a)
    Dziś wymieniłem w swojej Octavii 2 FL loga zakupione w sklepie sklep.motohid.pl (UWAGA to nie SPAM)
    Na przód 90mm "Emblemat / Nowe logo Skoda 2015 Front/Rear 80mm Połysk" - 6V0853621A FOD - za 79 zł.
    Na tył 88 mm "Emblemat / logo Skoda Superb 3 3V0853621 FOD Rear 90mm Połysk" - 3V0853621 FOD - za 78 zł.
    Na tył emblemat pasuje idealnie zaś na przód troszeczkę czuć było że na skrajnych miejscach górnym i dolnym taśma przykleja się i puszcza, ale po kilkuminutowym podgrzaniu suszarką do włosów i mocniejszym dociśnięciu dłonią emblemat fajnie się ułożył. Wygląda świetnie.
    Nie wiem tylko czy nie przepłaciłem i czy w ASO nie dostałbym taniej ale teraz to już musztarda po obiedzie.
    Teraz myślę o zmianie na kierownicy i kluczyku.
    Ostatnio edytowany przez Oxel; 41820.

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Ja kupiłem takie:
    5J0853621AUL
    5J0853621A AUL
    Jeszcze nie klejone, ale jka przykladałem zielone org to przedni miał w tym samym miejscu bolce więc zakładam, że będzie pasować. Chińskie jakie mam aktualnie front jest z O3 i tam musiałem troszke podszlifować znaczek aby nie oddstawał.

Zostaw komentarz:

• willY_pdg
    odpowiedział(a)
    Witam odświeżę trochę temat. Chciałbym wymienić u siebie znaczki na nowy typ, jakie dokładnie pasują katalogowo bo przeczytałem temat i chyba z 3 wersje były podane. Posiadam O2 przed FL 2008 grudzień w Hatchback. Mógłbym prosić o numery vin do znaczków z góry dziękuję.

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)

Witam, znaczki pasują idealnie nie trzeba nic przerabiać, pasują nawet bolce w klapie i atrapie które pomagają równo osadzić znaczek. Poprzednie znaczki zeszły dosyć łatwo niestety uszkodziły się przy demontażu ale nie żałuję bo już się pościerały .
    Dokładne numery katalogowe to :
    - 5J0 853 621 A AUL - przód
    - 5J0 853 621 AUL - tył.
    Chciałbym zapytać czy osoba, która zakładała na przód znaczek to nic nie odstaje? Czy znaczek pasuje idealnie, przylega całą swoją płaszczyzną? czy potrzebne są jakieś modyfikacje dla obu wersji nadwozia?

Chodzi mi o problem jak na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=hzlHjyyWJ5E
    Ostatnio edytowany przez smajler; 44848.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Jeszcze co do krzywizny logo widziane od dołu.DSC_5285.JPG

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Dzięki

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
    zabieg "odmłodzenia" Mojego Cappuccino MPi.
    efekt lepszy niż przy "kręceniu licznika"

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Obiecałem dać znać po montażu więc tak:
    1. Logo na tył mojej O2FL pasuje idealnie, zgadza się krzywizna, rozmiar i pasują bolce
    2. Logo na przód pasuje pod względem rozmiaru, i krzywizny ale nie ma bolców. Jest jedna różnica ze starym logo - tamto jest wklęsłe od spodu a to od "majfrendów" jest płaskie ale spasowanie jest niezłe. Choć przez to że jest nie jest wklęsłe od spodu to nie przylega na całej powierzchni do grilla i to delikatnie czuć jak się je dociska.

Mogę z czysty sumieniem polecić zabieg "odmłodzenia" Mojego Cappuccino MPi.
    Poniżej kilka fotek po zabiegu:

20180217_154904.jpg20180217_154912.jpg20180217_154919.jpg20180217_161717.jpg
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Dam znaka jak zemontuję

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    To montuj i będę musiał zobaczyć w Rzeszowie jak to wygląda Jak wygląda ładnie i spasowane będzie to szkoda przepłacać

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Jak na mnie wyglądają jak oryginał :-)

Zostaw komentarz:

Pracuję...