Nowe logo Skoda

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• klarus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez spj Zobacz wpis
    Ach, te ich słodkie pierdzenie na fb
    Napisałem w prywatnej wiadomości

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Ach, te ich słodkie pierdzenie na fb

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Napisałem do SKODA Polska na ich profilu fejsbukowym zapytanie, jak to jest właściwie z tą akcją: wymień na nowy, gdzie niektórzy dostają nowe-stare logo...
    Otrzymałem odpowiedź, że logo wymieniane jest na takie samo kolorystycznie jak było.
    Na moje zastrzeżenie, że w różnych ASO różnie to jest, mi akurat wymieniono na nowe logo, otrzymałem odpowiedź że trzeba o to pytać w najbliższym ASO...
    No to wyraziłem opinię, że akcja jest bardzo źle zsynchronizowana w całej Polsce, skoro jedni dostają nowe a inni stare zielone, i gdyby to mi wciśnięto nieaktualny znaczek, to byłbym wkurzony i nie zapłacił...
    Na to SKODA Polska podziękowała mi za opinię i poinformowała, że zostanie przekazana do odpowiedniego działu... A i że pozdrawiają...
    Ostatnio edytowany przez klarus; 28949.

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Ja ponad miesiąc wiec cierpliwości :P

Jak ktoś jest zwolennikiem maksymalnie oryginalnego wyglądu auta to stary znaczek jest akurat

Zostaw komentarz:

• KuASY
    odpowiedział(a)
    W ASO Częstochowa 75 zł. List jakoś ponad tydzień czekałem.

Zostaw komentarz:

• macherstudio
    odpowiedział(a)
    KuASY a jak jest z ceną, mnie uprzejma i miła Pani powiedziała, że jest to zależne od ASO, w sumie po telefonie już tydzień czekam na list i czekam ....

Zostaw komentarz:

• KuASY
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg

To ja bym im grzecznie podziękował.
    Wziąłem same znaczki bez wymiany
    Kwestia gustu , z tym nowym logo. Dla mnie bez różnicy byle znaczki nie były zmęczone.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez KuASY Zobacz wpis
    Byłem w ASO. Dobierają po numerze VIN. Ja mam z 2008r więc dostałem stare logo. Zapłaciłem 75zł za oba. Wymiana kosztuje 130zł.
    To ja bym im grzecznie podziękował.

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    No to jakieś jaja kosmiczne Panowie... Skoda zmieniła logo, a ktoś robi przekręt i wyprzedaje stare i nieaktualne, pozbywa się zapasów których nikt by nie kupił, jak zeszłorocznej gazety, a Wy za to płacicie...

To po co ta cała akcja wymień znaczek na nowy...? jak dostajecie stary...

Jak zadzwonili do mnie z Poznania, to pierwsze co, upewniłem się czy wymiana na nowy...
    W rozmowie z ASO tak samo...
    I wygląda na to, że w Gdańsku w ASO u Plichty nikt nie wpadł na to, aby tak kręcić...
    Ostatnio edytowany przez klarus; 28949.

Zostaw komentarz:

• KuASY
    odpowiedział(a)
    Byłem w ASO. Dobierają po numerze VIN. Ja mam z 2008r więc dostałem stare logo. Zapłaciłem 75zł za oba. Wymiana kosztuje 130zł.

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    ... I auto od razu o 3 lata młodsze

Zostaw komentarz:

• misaki
    odpowiedział(a)
    Tak jak kolega TomekVRS, też zmieniłem w swojej rs na nowe logo. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jakie numery pasują do przed lifta, to podaję:

5J0 853 621 AUL PRZÓD

5J0 853 621 A AUL TYŁ

Razem : 75pln z kuponem 2 za 1

Pasują idealnie w miejsce starych. Mocowanie na taśmę dwustronną, mi niestety nie udał się uratować starych... przy demontażu zniszczyły się

Zostaw komentarz:

• macherstudio
    odpowiedział(a)
    Jak wymieniać to tylko na nowe, efekt look niesamowity.

Zresztą zobaczcie sami:
    https://mojaskodaoctavia.blogspot.co...nowe-kury.html

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Coś mało fotek tu wrzucacie

Tak to wygląda na czarnej:

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    klarus do mnie też dzwonili z SAP i mimo deklaracji co do ASO, to zmieniałem logo w innym niż zadeklarowane- nikt nie robił problemów

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Nowe logo już na aucie
    wrzucę jakieś foto jak pstrykne coś za dnia.

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Zamontowal ktoś ten znaczek: ?? 3V0 853 621 A.

Doczytałem, ze ktoś taki miał, Ale jak to wyglądało podczas montażu? Pasuje??

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Miszel, zadzwoń do ASO w twojej okolicy i zapytaj na jakie zmieniają w ramach promocji.
    Bo jak już zamówisz kupon promocyjny i zadzwonią do ciebie z Poznania, to będziesz musiał się zdeklarować, w którym ASO chcesz skorzystać z wymiany. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

Zostaw komentarz:

• Miszel
    odpowiedział(a)
    W takim razie czy ktoś wymieniał na nowy typ (mając oryginaly zielony znaczek) na terenie Śląska?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    W ASO w Gdańsku u Plichty zakładają czarne. Nikt tam nie słyszał o opcji z zielonymi kurami. Info sprzed 2 miesięcy, jak zmieniałem u siebie w O2FL.

Zostaw komentarz:

• Matfiejkos
    odpowiedział(a)
    Potwierdzam wersję użytkownika Rauxel - też słyszałem na podlaskim spocie, że ASO wydaje takie znaczki, jakie oryginalnie były na aucie (dobierane pewnie na podstawie numeru VIN). W ASO do Octavii I/II czarnych kur nie dostaniesz (choć jak widać, zależy gdzie).

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Co kraj to obyczaj, co ASO to inaczej - vide mój pierwszy post w temacie... Ja się cieszę za te oryginalne bo przy nowych musiałbym zmieniać tez napis na klapie i znaczek na kierownicy. :P Poza tym jakoś to zielone logo mi się podoba.

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Dziwne... pierwsze słyszę o takim przypadku... może dlatego, że zastrzegłeś, iż nie chcesz nowych...

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    To nie wiem... Ja zastrzegłem, że nie chce nowych tylko oryginalne. Dodatkowo podobno nowe od O3 nie pasują bo mają inny rozmiar. Pracownik ASO od razu powiedział, że dostanę takie emblematy, jakie były oryginalnie.

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rauxel Zobacz wpis
    Koledzy, wymieniają znaczki zgodnie z rokiem modelowym pojazdu więc mam takie, z jakimi Octa wyjechała z fabryki - zielona kura
    Żartujesz chyba?
    Ja mam z 2009 i wymieniono na nowe

Zostaw komentarz:

Pracuję...