Nowe logo Skoda
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Koledzy, wymieniają znaczki zgodnie z rokiem modelowym pojazdu więc mam takie, z jakimi Octa wyjechała z fabryki - zielona kura
-
-
Zamieszczone przez Rauxel Zobacz wpisWymieniłem znaczki z kuponem
Zostaw komentarz:
-
-
Kol Mateusz Główka na FB posiada i mam założone już w swojej Skodzie
Zostaw komentarz:
-
-
Wymieniłem znaczki z kuponem. Cena i warunki wymiany zalezą od ASO. We Wrocławiu Centrum TMT chciało 150 zł za znaczki z wymianą. Gall ICM wydał mi do ręki dwa za cenę 75 PLN i 1 PLNImpreza się opłaca bo jeden kosztuje w sieci tyle co placilem za dwa i mam pewność co do oryginalności.
Zostaw komentarz:
-
-
dołączam się do pytania..
ile sobie cenią za znaczki?
to są już te z połyskiem?
do octavii II przed i po lifcie są takie same? tak samo z rs?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sharkin Zobacz wpisNowe logo skody
witam
Jest teraz fajna promocja na nowe logo Skody.
http://twoja.skoda.pl/serwis/?utm_so...1606_ASO_perfo
Orientuje się kolega jaki koszt promocyjny wymiany znaczków?
Zostaw komentarz:
-
-
Nowe logo skody
witam
Jest teraz fajna promocja na nowe logo Skody.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy może ruszyło się coś w temacie?
Zamieszczone przez arielcpuO kurka, ja właśnie do tej pory nie zmieniłem znaczków to chyba się wstrzymam bo może ktoś dobry poda numery tych nowych z błyszczącym tłem.
Zostaw komentarz:
-
-
O kurka, ja właśnie do tej pory nie zmieniłem znaczków to chyba się wstrzymam bo może ktoś dobry poda numery tych nowych z błyszczącym tłem.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekTe nr pasują idealnie bez kombinowania - 5J0 853 621 A AUL - przód
- 5J0 853 621 AUL - tył
Zostaw komentarz:
-
-
Jestem i ja po wymianie logo :P Trwało to moze z 5 minut .Srubokret,szmatka i poszło
Efekt zajebisty
Zostaw komentarz:
-
-
A jeszcze się zastanawiam czy oryginalny znaczek od strony grilla ma te dwa centrujące bolce lekko fabrycznie rozgrzane końce (patrzyłem od spodu i tak mi to wygląda) żeby nie wypadł ? Należało by je spiłować lub usunąć - wtedy znaczek wyjdzie łatwiej - tzn odklei się.
Może się mylę.
Zostaw komentarz:
-
-
- 5J0 853 621 A AUL - przód
- 5J0 853 621 AUL - tył
Czy te znaczki będą też pasowały do Octavii II 2008 kombi (nie FL)?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lesstarMocna i cieńka żyłka wędkarska. Musisz ją wsunąć pod brzeg logo i przecinać klej stary klej który trzyma znaczek. I z przodu i z tyłu tak samo, i tak samo ostrożnie żeby lakieru na brzegach nie uszkodzić. Ewentualnie jakaś podkładka, gruba szmatka lub kawałek gumy przyłóż na brzegu koło logo i podważ znaczek czymś cieńkim. Ja tak zdejmowałem.
Resztki starego kleju usunąłem psikając WD-40 i ścierając szmatką, ale wiekszość poleci jakieś acetony czy benzyny ekstrakcyjne.
Jeśli wybierzesz żyłkę, nie potnij sobie palców.
Więc i tak przed naklejeniem nowego trzeba odtłuścić stąd lepsza np. benzyna ekstrakcyjna
Zamiast żyłki polecam plecionkę wędkarską a mechanicznie tak jak kolega wyżej radzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Te nr pasują idealnie bez kombinowania - 5J0 853 621 A AUL - przód
- 5J0 853 621 AUL - tył
Zostaw komentarz:
-
-
Ja też kupiłem niby 88mm a przyszedł z numerem 3V0 853 621 A jest 90mm
ale mierzyłem na grillu też jest prawie 90mm tak jak by nie było różnicy - jedynie jest dziwnie wygięty i to mnie niepokoi, jak ściągnę stary to zobaczę jaka jest różnica czy podejdzie
Wcześniej ktoś opisywał że przedni ( ten 88mm) też lekko odstaje to ja już nie wiem gdzie jest prawda.
Zostaw komentarz:
-
-
Mocna i cieńka żyłka wędkarska. Musisz ją wsunąć pod brzeg logo i przecinać klej stary klej który trzyma znaczek. I z przodu i z tyłu tak samo, i tak samo ostrożnie żeby lakieru na brzegach nie uszkodzić. Ewentualnie jakaś podkładka, gruba szmatka lub kawałek gumy przyłóż na brzegu koło logo i podważ znaczek czymś cieńkim. Ja tak zdejmowałem.
Resztki starego kleju usunąłem psikając WD-40 i ścierając szmatką, ale wiekszość poleci jakieś acetony czy benzyny ekstrakcyjne.
Jeśli wybierzesz żyłkę, nie potnij sobie palców.
Zostaw komentarz:
-
-
krzygaj, nie wiem jak logo, ale ze sprzedawcą mam niemiłe doświadczenia. Poza tym tu masz 29 zł/szt. czyli 58 zł/kpl. a u bosss19 masz nowe logo za 80 zł/kpl.
Zostaw komentarz:
-
-
[O2] Wymiana logo
Koledzy ze starego loga zeszła mi powłoka bezbarwna i nadszedł czas na wymianę loga na masce i klapie bagażnika.
Podpowiedzcie mi proszę jak się zabrać do demontażu loga tak żeby nic nie zepsuć?
Dodatkowo chciałem się zapytać jak sprawdzają się "zamienniki" dostępne na allegro? jest sens w nie się bawić?
konkretnie myślałem np o takim: http://allegro.pl/nowy-znak-emblemat...094077832.html
Z góry dzięki za pomoc i sorki za ewentualne powielenie tematu.
Zostaw komentarz:
-
-
-
georgg,
Przód P&P: http://allegro.pl/nowy-oryginalny-zn...954618489.html
Ten dokładnie zamówiłemA przyszedł 90mm. Ale może ja jakoś dziwnie mierzę bo na moje oko mój na aucie ma identyczne wymiary. Aczkolwiek nr znaczka podałem wyżej, to jest z tej aukcji
[ Dodano: Pią 18 Mar, 16 21:37 ]
Pierwszy znaczek kupiłem właśnie w Chorzowie od kolegi boss19 (z posta OCP na facebooku) to również się okazał 90mm i do tego nie wygięty, więc zwróciłem.
Chyba nie znajdę 88mm... Na aukcji allegro facet pisze wyraźnie że 88mm a mi przychodzi 90mm (zewnętrzna średnica) z numerem 3V0 853 621 A.
Na pewno ten znaczek nie podejdzie? Mierzy się zewnętrzną średnicę, tak? Już z miarką poszedłem do auta i ten ori zielony na przód wygląda mi bardziej na 90mm niż 88 :evil: :evil: :evil:
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: