Nowe logo Skoda

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Koledzy, wymieniają znaczki zgodnie z rokiem modelowym pojazdu więc mam takie, z jakimi Octa wyjechała z fabryki - zielona kura

Zostaw komentarz:

• Miszel
    odpowiedział(a)
    Na jaki typ znaczków wam wymienili: stary czy nowy?

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rauxel Zobacz wpis
    Wymieniłem znaczki z kuponem
    Tez sie zglosilem na ta akcje, do o2 fl te znaczki tez podejda idelanie??

Zostaw komentarz:

• stryjek998
    odpowiedział(a)
    Kol Mateusz Główka na FB posiada i mam założone już w swojej Skodzie

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Dostałeś te błyszczące ?

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Wymieniłem znaczki z kuponem. Cena i warunki wymiany zalezą od ASO. We Wrocławiu Centrum TMT chciało 150 zł za znaczki z wymianą. Gall ICM wydał mi do ręki dwa za cenę 75 PLN i 1 PLN Impreza się opłaca bo jeden kosztuje w sieci tyle co placilem za dwa i mam pewność co do oryginalności.

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    dołączam się do pytania..
    ile sobie cenią za znaczki?
    to są już te z połyskiem?
    do octavii II przed i po lifcie są takie same? tak samo z rs?

Zostaw komentarz:

• KuASY
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sharkin Zobacz wpis
    Nowe logo skody

witam
    Jest teraz fajna promocja na nowe logo Skody.

http://twoja.skoda.pl/serwis/?utm_so...1606_ASO_perfo

Orientuje się kolega jaki koszt promocyjny wymiany znaczków?

Zostaw komentarz:

• sharkin
    odpowiedział(a)
    Nowe logo skody

witam
    Jest teraz fajna promocja na nowe logo Skody.

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• rolkar
    odpowiedział(a)
    Czy może ruszyło się coś w temacie?

Zamieszczone przez arielcpu
    O kurka, ja właśnie do tej pory nie zmieniłem znaczków to chyba się wstrzymam bo może ktoś dobry poda numery tych nowych z błyszczącym tłem.

Zostaw komentarz:

• arielcpu
    odpowiedział(a)
    O kurka, ja właśnie do tej pory nie zmieniłem znaczków to chyba się wstrzymam bo może ktoś dobry poda numery tych nowych z błyszczącym tłem.

Zostaw komentarz:

• Ciacho123
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez eaglemirek
    Te nr pasują idealnie bez kombinowania - 5J0 853 621 A AUL - przód
    - 5J0 853 621 AUL - tył
    Nie wiem czy to było poruszane tutaj, ale te numery dotyczą logo w wersji z matowym czarnym tłem w środku, a od jakiegoś czasu wszystkie nowe Skody posiadają loga z błyszczącym czarnym tłem. Ja też o tym nie wiedziałem i kupiłem te matowe, a pewnie do mojej czarnej wolałbym błyszczące środki, no ale cóż, i tak wygląda świetnie.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Jestem i ja po wymianie logo :P Trwało to moze z 5 minut .Srubokret,szmatka i poszło
    Efekt zajebisty

Zostaw komentarz:

• kingg
    odpowiedział(a)
    A jeszcze się zastanawiam czy oryginalny znaczek od strony grilla ma te dwa centrujące bolce lekko fabrycznie rozgrzane końce (patrzyłem od spodu i tak mi to wygląda) żeby nie wypadł ? Należało by je spiłować lub usunąć - wtedy znaczek wyjdzie łatwiej - tzn odklei się.
    Może się mylę.

Zostaw komentarz:

• gumis1982
    odpowiedział(a)
    - 5J0 853 621 A AUL - przód
    - 5J0 853 621 AUL - tył

Czy te znaczki będą też pasowały do Octavii II 2008 kombi (nie FL)?

Zostaw komentarz:

• chrzanek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lesstar
    Mocna i cieńka żyłka wędkarska. Musisz ją wsunąć pod brzeg logo i przecinać klej stary klej który trzyma znaczek. I z przodu i z tyłu tak samo, i tak samo ostrożnie żeby lakieru na brzegach nie uszkodzić. Ewentualnie jakaś podkładka, gruba szmatka lub kawałek gumy przyłóż na brzegu koło logo i podważ znaczek czymś cieńkim. Ja tak zdejmowałem.
    Resztki starego kleju usunąłem psikając WD-40 i ścierając szmatką, ale wiekszość poleci jakieś acetony czy benzyny ekstrakcyjne.
    Jeśli wybierzesz żyłkę, nie potnij sobie palców.
    WD-40 ma właściwości tak rozpuszczające jak i smarujące.
    Więc i tak przed naklejeniem nowego trzeba odtłuścić stąd lepsza np. benzyna ekstrakcyjna
    Zamiast żyłki polecam plecionkę wędkarską a mechanicznie tak jak kolega wyżej radzi .

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Te nr pasują idealnie bez kombinowania - 5J0 853 621 A AUL - przód
    - 5J0 853 621 AUL - tył

Zostaw komentarz:

• kingg
    odpowiedział(a)
    Ja też kupiłem niby 88mm a przyszedł z numerem 3V0 853 621 A jest 90mm
    ale mierzyłem na grillu też jest prawie 90mm tak jak by nie było różnicy - jedynie jest dziwnie wygięty i to mnie niepokoi, jak ściągnę stary to zobaczę jaka jest różnica czy podejdzie
    Wcześniej ktoś opisywał że przedni ( ten 88mm) też lekko odstaje to ja już nie wiem gdzie jest prawda.

Zostaw komentarz:

• lesstar
    odpowiedział(a)
    Mocna i cieńka żyłka wędkarska. Musisz ją wsunąć pod brzeg logo i przecinać klej stary klej który trzyma znaczek. I z przodu i z tyłu tak samo, i tak samo ostrożnie żeby lakieru na brzegach nie uszkodzić. Ewentualnie jakaś podkładka, gruba szmatka lub kawałek gumy przyłóż na brzegu koło logo i podważ znaczek czymś cieńkim. Ja tak zdejmowałem.
    Resztki starego kleju usunąłem psikając WD-40 i ścierając szmatką, ale wiekszość poleci jakieś acetony czy benzyny ekstrakcyjne.
    Jeśli wybierzesz żyłkę, nie potnij sobie palców.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    krzygaj, nie wiem jak logo, ale ze sprzedawcą mam niemiłe doświadczenia. Poza tym tu masz 29 zł/szt. czyli 58 zł/kpl. a u bosss19 masz nowe logo za 80 zł/kpl.

Zostaw komentarz:

• krzygaj
    odpowiedział(a)
    [O2] Wymiana logo

Koledzy ze starego loga zeszła mi powłoka bezbarwna i nadszedł czas na wymianę loga na masce i klapie bagażnika.
    Podpowiedzcie mi proszę jak się zabrać do demontażu loga tak żeby nic nie zepsuć?

Dodatkowo chciałem się zapytać jak sprawdzają się "zamienniki" dostępne na allegro? jest sens w nie się bawić?
    konkretnie myślałem np o takim: http://allegro.pl/nowy-znak-emblemat...094077832.html

Z góry dzięki za pomoc i sorki za ewentualne powielenie tematu.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    zdjęcie pogladowe dla pytajacych o wielkość znaczka przedniego.

Zostaw komentarz:

• xjakub
    odpowiedział(a)
    georgg,
    Przód P&P: http://allegro.pl/nowy-oryginalny-zn...954618489.html

Ten dokładnie zamówiłem A przyszedł 90mm. Ale może ja jakoś dziwnie mierzę bo na moje oko mój na aucie ma identyczne wymiary. Aczkolwiek nr znaczka podałem wyżej, to jest z tej aukcji

[ Dodano: Pią 18 Mar, 16 21:37 ]
    Pierwszy znaczek kupiłem właśnie w Chorzowie od kolegi boss19 (z posta OCP na facebooku) to również się okazał 90mm i do tego nie wygięty, więc zwróciłem.
    Chyba nie znajdę 88mm... Na aukcji allegro facet pisze wyraźnie że 88mm a mi przychodzi 90mm (zewnętrzna średnica) z numerem 3V0 853 621 A.

Na pewno ten znaczek nie podejdzie? Mierzy się zewnętrzną średnicę, tak? Już z miarką poszedłem do auta i ten ori zielony na przód wygląda mi bardziej na 90mm niż 88 :evil: :evil: :evil:

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ciekavy
    xjakub, nie prościej napisac do bosss19
    Na forum sprzedaje nowe kury
    Ale to trzeba wiedzieć. :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

Pracuję...