Nowe logo Skoda

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ulysse
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PieTrzaK
    Zamieszczone przez siemi1
    Czy ktos z was kombinował z wymianą montażem loga /nakleji na kierownicy.
    Jakby ktoś coś wykombinował ze znaczkiem na kierze w O1 to też będę wdzięczny za info :wink:
    Czy ktoś zna odpowiedzieć na powyższe pytanie ? Zmieniam kierę na RS i poduszkę mam z seata także muszę zmienić logo i chciałbym założyć już nowe :twisted: ??

Przednie i tylne logo jest już jasne :
    5J0853621AAUL
    5J0853621A

Znalazłem aukcje kolegi z ukrainy.

Czy ktoś kupował od niego ? Jak to wygląda ?

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    magdalena30,

Zostaw komentarz:

• magdalena30
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bohen
    magdalena30, tylko logo 5J0 853 621 AUL pasuje do grilla O2 P&P (bolce pasują w miejsce fabrycznych otworów). Pozostałe, tj. 5JA 853 621 AUL i 1ST 853 630 A AUL też będą pasować rozmiarem ale trzeba wyłamywać te bolce z tyłu.
    i o to chodziło, dziękuję za pomoc.
    Wobec powyższego nie sprzedaję a po prostu wyłamię bolce.

Zostaw komentarz:

• Soomood
    odpowiedział(a)
    U mnie logo z przodu i tyłu już wymienione, użyłem opalarki, trzeba podgrzać klej, możecie delikatnie po każdym podgrzaniu złapać logo i na boki spróbować przekręcać je, po 5 min takiego podgrzewania powinno puścić.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    magdalena30, tylko logo 5J0 853 621 AUL pasuje do grilla O2 P&P (bolce pasują w miejsce fabrycznych otworów). Pozostałe, tj. 5JA 853 621 AUL i 1ST 853 630 A AUL też będą pasować rozmiarem ale trzeba wyłamywać te bolce z tyłu.

Zostaw komentarz:

• magdalena30
    odpowiedział(a)
    ale tyle to ja sobie sam znalazłem i wiem Pytam natomiast jaka różnica jest między tym co kupiłem a np. tymi co pokazałeś z aukcji. Czy różnica tych milimetrów jest na tyle ważna,że emblemat który kupiłem nie podejdzie ??

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    magdalena30, 88mm

Zostaw komentarz:

• magdalena30
    odpowiedział(a)
    Panowie może ktoś zmierzyć suwmiarką emblemat pasujący do Octavii 2 na przód ?
    Z tego co widzę tu w postach cześć ta ma numer katalogowy -
    Nr:
    5J0853621AUL
    5JA853621AUL

a ja z uwagi na chwilowe podniecenie zakupiłem nr. 1ST853630A (wymiar +/- 89,6mm)
    Przykładając "na oko" niby powinno pasować ale jeśli ma być jakaś wiocha to wolę to sprzedać póki nie używane i kupić kolejne.
    Czy oprócz tych bolców z tyłu(które i tak należy wyłamać) coś jeszcze poza wielkością jest ważne przy prawidłowym dobraniu logo ???

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• xcracer
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    ja to robię plastikowym narzędziem do podważania tapicerki - 3 sekundy i logo nie ma - trzeba tylko uważać z przodu, bo ten chromik to jest ... żenująco słaby. Inna wada tego rozwiązania to, to że stare logo nadaje się na śmietnik bo jest zgięte z jednej strony. Nie mniej jednak sposób skuteczny i bezstresowy.
    Możesz zdradzić gdzie kupiłeś takie narzędzie? W moim tylnym znaczku pod tą zewnętrzną warstwę podeszła woda więc i tak nadaje się do wyrzucenia. Przedniego też raczej nie planuję już nigdzie wykorzystywać.

Jednak dopiero późnym popołudniem zabiorę się za wymianę...

[ Dodano: Pią 18 Kwi, 14 18:10 ]
    Nowe emblematy zamontowane . Auto postało trochę na.słońcu, zastosowałem metodę siłową i poszło.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    ja to robię plastikowym narzędziem do podważania tapicerki - 3 sekundy i logo nie ma - trzeba tylko uważać z przodu, bo ten chromik to jest ... żenująco słaby. Inna wada tego rozwiązania to, to że stare logo nadaje się na śmietnik bo jest zgięte z jednej strony. Nie mniej jednak sposób skuteczny i bezstresowy.

Zostaw komentarz:

• aronus
    odpowiedział(a)
    Z tego co widzę, to macie młode auta. U mnie gdzie auto z 2007 roku przedni znaczek tak mocno się przywulkanizował, że odszedł razem z warstwą chromu która jest pod nim. Zniszczeń prawie żadnych nie ma, ale łatwo nie było!

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    https://www.dropbox.com/s/xyfnimc7v8...330_124802.jpg - tak wyglada przód po zdjęciu i wyczyszczeniu. ja użyłem linki metalowej cieniutkiej z powłoka plastikowa (żona miała na zbyciu 1m) i to sie nieźle sprawdziło.

Zostaw komentarz:

• xcracer
    odpowiedział(a)
    Dzięki Panowie . Auto grzeje się teraz na słońcu, o 12:30 będę miał przerwę i zrobię drugie podejście.

Wally ja do swojego auta zawsze podchodzę z sercem :-P

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Z przodu masz wtopiony plastik, trzeba podłubac troche nożykiem tyl powinien elegancko odejśc tylko masz 2 bolce centrujące wiec do okoła tego musisz. Wystaw samochód na słońce albo odgrzej suszarka/opalarka - musi zejsć.

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez xcracer
    Panowie kupiłem nowe logo do tyłu i przodu...próbowałem odkleić stare przy pomocy nitki(plecionki wędkarskiej), podważałem nożykiem, cienkim śrubokrętem. Nic nie pomaga, trzymają się dosłownie jak przyspawane

Maci pomysł jak to odkleić?
    wyłącz serce :wink: i siłowe rozwiązanie - tylko nie wyłączaj głowy aby lakieru nie uszkodzić :lol:

Zostaw komentarz:

• conan
    odpowiedział(a)
    przednie jak dobrze żyłką przetniesz to samo odpadnie, przy tylnym trzeba się chwilkę pomęczyć, najlepiej naciąć w koło żyłką a następnie płaskim śrubokrętem podważyć nie uszkadzając oczywiście lakieru. Ja pod tylni delikatnie wsunąłem plastikową szpatułke do szpachli i potem śrubokrętem podważałem ( of cors między szpatułką a znaczkiem )

Zostaw komentarz:

• xcracer
    odpowiedział(a)
    Panowie kupiłem nowe logo do tyłu i przodu...próbowałem odkleić stare przy pomocy nitki(plecionki wędkarskiej), podważałem nożykiem, cienkim śrubokrętem. Nic nie pomaga, trzymają się dosłownie jak przyspawane

Maci pomysł jak to odkleić?

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Re: Nowe logo na kierownicy

Są jeszcze dwie opcje - wymiana całej kiery na nową, np od superbmana, i wtedy jest nowe logo >>> KLIK <<<. Tak jak napisal - kierownica możliwa do zamontowania ze zmianą poduszki powietrznej również do:
    Skody Octavii 2 FL
    Skody Superb 2 do 2013
    Fabii 2 FL do 2013
    oraz Octavii 2 TOUR

Lub wymiana samego logo z poduszki z nowej kiery (tyle ze nie wiem czy mozna to dostac osobno bez poduszki i nie mierzylem srednicy)

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Tippo
    Do czarnego auta, moim zdaniem obowiazkowo takie logo
    dokładnie

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez WM66
    Wszystko pasuje jak trzeba
    Do czarnego auta, moim zdaniem obowiazkowo takie logo

Zostaw komentarz:

• WM66
    odpowiedział(a)
    Wszystko pasuje jak trzeba
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Tippo
    odpowiedział(a)
    na briskoda ktos zmontował cos takigo w kierze od Golfa GTI:
    Piknie, ale jak przy zderzeniu przetnie ci gebe na pol, juz tak piknie nie bedzie.
    Misiek juz myslal o tym ale wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa zarzucil. Znaczek musi byc od danej poduszki, zeby sie rozpadl przy wybuchu odpwiednio.

Zostaw komentarz:

• PieTrzaK
    odpowiedział(a)
    Jakby ktoś coś wykombinował ze znaczkiem na kierze w O1 to też będę wdzięczny za info :wink:

Zostaw komentarz:

• buldoggg
    odpowiedział(a)
    Rozumiem ale mimo to lepiej zmienic wszędzie

Zostaw komentarz:

Pracuję...