Czy ktos z was kombinował z wymianą montażem loga /nakleji na kierownicy.
Jakby ktoś coś wykombinował ze znaczkiem na kierze w O1 to też będę wdzięczny za info :wink:
Czy ktoś zna odpowiedzieć na powyższe pytanie ? Zmieniam kierę na RS i poduszkę mam z seata także muszę zmienić logo i chciałbym założyć już nowe :twisted: ??
Przednie i tylne logo jest już jasne :
5J0853621AAUL
5J0853621A
magdalena30, tylko logo 5J0 853 621 AUL pasuje do grilla O2 P&P (bolce pasują w miejsce fabrycznych otworów). Pozostałe, tj. 5JA 853 621 AUL i 1ST 853 630 A AUL też będą pasować rozmiarem ale trzeba wyłamywać te bolce z tyłu.
i o to chodziło, dziękuję za pomoc.
Wobec powyższego nie sprzedaję a po prostu wyłamię bolce.
U mnie logo z przodu i tyłu już wymienione, użyłem opalarki, trzeba podgrzać klej, możecie delikatnie po każdym podgrzaniu złapać logo i na boki spróbować przekręcać je, po 5 min takiego podgrzewania powinno puścić.
magdalena30, tylko logo 5J0 853 621 AUL pasuje do grilla O2 P&P (bolce pasują w miejsce fabrycznych otworów). Pozostałe, tj. 5JA 853 621 AUL i 1ST 853 630 A AUL też będą pasować rozmiarem ale trzeba wyłamywać te bolce z tyłu.
ale tyle to ja sobie sam znalazłem i wiem Pytam natomiast jaka różnica jest między tym co kupiłem a np. tymi co pokazałeś z aukcji. Czy różnica tych milimetrów jest na tyle ważna,że emblemat który kupiłem nie podejdzie ??
Panowie może ktoś zmierzyć suwmiarką emblemat pasujący do Octavii 2 na przód ?
Z tego co widzę tu w postach cześć ta ma numer katalogowy -
Nr:
5J0853621AUL
5JA853621AUL
a ja z uwagi na chwilowe podniecenie zakupiłem nr. 1ST853630A (wymiar +/- 89,6mm)
Przykładając "na oko" niby powinno pasować ale jeśli ma być jakaś wiocha to wolę to sprzedać póki nie używane i kupić kolejne.
Czy oprócz tych bolców z tyłu(które i tak należy wyłamać) coś jeszcze poza wielkością jest ważne przy prawidłowym dobraniu logo ???
ja to robię plastikowym narzędziem do podważania tapicerki - 3 sekundy i logo nie ma - trzeba tylko uważać z przodu, bo ten chromik to jest ... żenująco słaby. Inna wada tego rozwiązania to, to że stare logo nadaje się na śmietnik bo jest zgięte z jednej strony. Nie mniej jednak sposób skuteczny i bezstresowy.
Możesz zdradzić gdzie kupiłeś takie narzędzie? W moim tylnym znaczku pod tą zewnętrzną warstwę podeszła woda więc i tak nadaje się do wyrzucenia. Przedniego też raczej nie planuję już nigdzie wykorzystywać.
Jednak dopiero późnym popołudniem zabiorę się za wymianę...
[ Dodano: Pią 18 Kwi, 14 18:10 ]
Nowe emblematy zamontowane . Auto postało trochę na.słońcu, zastosowałem metodę siłową i poszło.
ja to robię plastikowym narzędziem do podważania tapicerki - 3 sekundy i logo nie ma - trzeba tylko uważać z przodu, bo ten chromik to jest ... żenująco słaby. Inna wada tego rozwiązania to, to że stare logo nadaje się na śmietnik bo jest zgięte z jednej strony. Nie mniej jednak sposób skuteczny i bezstresowy.
Z tego co widzę, to macie młode auta. U mnie gdzie auto z 2007 roku przedni znaczek tak mocno się przywulkanizował, że odszedł razem z warstwą chromu która jest pod nim. Zniszczeń prawie żadnych nie ma, ale łatwo nie było!
https://www.dropbox.com/s/xyfnimc7v8...330_124802.jpg - tak wyglada przód po zdjęciu i wyczyszczeniu. ja użyłem linki metalowej cieniutkiej z powłoka plastikowa (żona miała na zbyciu 1m) i to sie nieźle sprawdziło.
Z przodu masz wtopiony plastik, trzeba podłubac troche nożykiem tyl powinien elegancko odejśc tylko masz 2 bolce centrujące wiec do okoła tego musisz. Wystaw samochód na słońce albo odgrzej suszarka/opalarka - musi zejsć.
Panowie kupiłem nowe logo do tyłu i przodu...próbowałem odkleić stare przy pomocy nitki(plecionki wędkarskiej), podważałem nożykiem, cienkim śrubokrętem. Nic nie pomaga, trzymają się dosłownie jak przyspawane
Maci pomysł jak to odkleić?
wyłącz serce :wink: i siłowe rozwiązanie - tylko nie wyłączaj głowy aby lakieru nie uszkodzić :lol:
przednie jak dobrze żyłką przetniesz to samo odpadnie, przy tylnym trzeba się chwilkę pomęczyć, najlepiej naciąć w koło żyłką a następnie płaskim śrubokrętem podważyć nie uszkadzając oczywiście lakieru. Ja pod tylni delikatnie wsunąłem plastikową szpatułke do szpachli i potem śrubokrętem podważałem ( of cors między szpatułką a znaczkiem )
Panowie kupiłem nowe logo do tyłu i przodu...próbowałem odkleić stare przy pomocy nitki(plecionki wędkarskiej), podważałem nożykiem, cienkim śrubokrętem. Nic nie pomaga, trzymają się dosłownie jak przyspawane
Czy ktos z was kombinował z wymianą montażem loga /nakleji na kierownicy.
Są jeszcze dwie opcje - wymiana całej kiery na nową, np od superbmana, i wtedy jest nowe logo >>> KLIK <<<. Tak jak napisal - kierownica możliwa do zamontowania ze zmianą poduszki powietrznej również do:
Skody Octavii 2 FL
Skody Superb 2 do 2013
Fabii 2 FL do 2013
oraz Octavii 2 TOUR
Lub wymiana samego logo z poduszki z nowej kiery (tyle ze nie wiem czy mozna to dostac osobno bez poduszki i nie mierzylem srednicy)
na briskoda ktos zmontował cos takigo w kierze od Golfa GTI:
Piknie, ale jak przy zderzeniu przetnie ci gebe na pol, juz tak piknie nie bedzie.
Misiek juz myslal o tym ale wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa zarzucil. Znaczek musi byc od danej poduszki, zeby sie rozpadl przy wybuchu odpwiednio.
Zostaw komentarz: