Nowe logo Skoda
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
a jak wyjąć ten znaczek z tyłu na klapie podważyć czymś ? (octabia 1 )trzeba coś piłować ? bo jak słyszałem tutaj mają dodatkowo bolce ?pomożecie ?
Zostaw komentarz:
-
-
sziaba, i to cała filozofia. Dobrze jeszcze jest podgrzac starego kuraka :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
lesstar, metodą na sznurek, nitkę albo żyłkęWciskasz delikatnie pod krawędź znaczka i ciągnąc w dół ruszaj na boki jak byś odcinał :idea: Potem z dołu do góry i z lewej do prawej
Zostaw komentarz:
-
-
Naczytałem się o tych nowych emblematach Skody, ale już wcześniej przyszła mi myśl żeby sobie założyć nowe. Rozmiary i symbole są już znane. Czy ktoś może napisać jak zerwać stare logo? Tylne jak rozumiem jest na dwa uchwyty i wchodzą na klik. Jak jednak wyjąć stare logo, czym podważyć żeby przy brzegu lakieru nie uszkodzić? No i jak ściągaliście znaczek z przodu?
Dzięki z góry. Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
-
Borsuk2, była chwilowa przerwa w opadach deszczu i za chwilę znowu lało więc się nie opłacało
2.0-16v Michał, na lato planuje też czarno srebrne felgi więc całość będzie wyglądała elegancko
Zostaw komentarz:
-
-
problem rozwiązany - do OII i OII FL podchodzą te same loga
Znalazłem ori przód za 45zł i tył za 55zł, także niedługo już je dostanę. Będą pięknie pasowały do białego lakieru
[ Dodano: Sro 15 Sty, 14 12:37 ]
Trochę czasu minęło, ale przesyłam zdjęcia z montażu:
Z tyłem nie było problemu, natomiast z przodu musiałem usunąć stary klej.
potwierdzam, że do OII kombi przed FL pasują te:
Logo na przód 1ST853601AAUL - trzeba jedynie odciąć bolce mocujące.
Logo na tył 5J0853621AAUL - pasuje "plug and play"Załączone pliki- wp_000836_807.jpg (84,1 KB, 2341 odsłon)
- wp_000835_115.jpg (81,1 KB, 2341 odsłon)
- wp_000830_870.jpg (92,6 KB, 2341 odsłon)
- wp_000828_600.jpg (59,4 KB, 2341 odsłon)
- wp_000827_238.jpg (73,3 KB, 2341 odsłon)
- wp_000824_883.jpg (71,3 KB, 2341 odsłon)
- wp_000821_103.jpg (91,5 KB, 2341 odsłon)
- wp_000820_504.jpg (122,7 KB, 2342 odsłon)
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez BARTIGSkontaktowałem się z firmą handlującą nowymi częściami do Skody, która robiła już kilka takich podmianek.
Do OII przed FL podejdą te:
Logo na tył 5J0853621AAUL - pasuje "plug and play"
Jak to wygląda, możesz zobaczyc w temacie o moim aucie.
PS. Te bolce odskakuja od delikatnego pukniecia :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Skontaktowałem się z firmą handlującą nowymi częściami do Skody, która robiła już kilka takich podmianek.
Do OII przed FL podejdą te:
Logo na tył 5J0853621AAUL - pasuje "plug and play"
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedWersja z citigo miała inaczej bolce, ten co ja napisałem jest dedykowany do octavek.
Zostaw komentarz:
-
-
Ok, to tył już mam pewny. A przód nie ma czasem inaczej rozmieszczonych bolców mocujących ?
Zostaw komentarz:
-
-
Guest replied5J0 853 621 A AUL ma 80 mm i jest na tyło, klapy w FL i przed są takie same więc będzie pasował.
O ile średnica w grilu przed FL jest taka sama jak po to 5J0 853 621 AUL który ma 88 mm będzie pasował.
Zostaw komentarz:
-
-
Powiedzcie mi proszę które znaczki podejdą do OII RS kombi 2008 rok przed FL ? Czytam ten temat 2 razy i sam już nie wiem czy wybrałem dobre numery.
Przód : 1ST853601AAUL 88mm
Tył : 5J0853621AAUL 80mm
Będą ok ?
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli standard ASO nie wiem co sprzedaje. No cóż podjadę do innego.
Zostaw komentarz:
-
-
w ifi jest wyszczególnione, a same emblematy nie są takie same. Mają różne wymiary i jedno jest bardziej zagięte (to z maski)
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie jak to jest, dzwonię do Skody na Gruchacza w Warszawie i koleś mi mówi że występuje jedynie w Etce kod 5J0 853 621 A AUL i to jest taka sama średnica na przód i na tył a kod 5J0 853 621 AUL w ogóle w Etce nie występuje. Nie wiedza kolesia czy ja coś źle podaje?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bohenTe nowe logo do kluczyka ma numer 3T0 837 891 A.
Zostaw komentarz:
-
-
Wiadomo, ale w moim wypadku naklejki nie pasują wcale. Więc jeśli ktoś liczy na naklejkę na kierze czy dekielkach to się zawiedzie.
[ Dodano: Pon 23 Wrz, 13 19:37 ]
Kapselki 5JA 601 151 FOD na Pegasusach:
Zostaw komentarz:
-
-
Przy zakupie kpl. naklejek za ok. 35zł w moim przypadku nie należy się spodziewać efektu jak Ori eblematy gdzie jeden jest za ok. 70zł, u mnie na kierownicę pasuje na felgi też a przód i tyl jest nieco mniejszy ale do przyjęcia. Ja przy zakupie nie nastawialem sie że bedą idealne, pewnie za jakiś czas na przód i tył założę Ori ale na kola i kierę w zupełności mi to wystarcza
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: