Ogarnia ktoś temat?
Ja na powaznie chce zapytac :
co oprocz kompletnego motoru, skrzyni DSG ( bo jest inna niz w dieslu ), wiazki, komputra oraz licznikow ( choc tutaj wiem, ze nie trzeba ... ) bede potrzebowal?
Pewnie, przy zalozeniu ze kupie silnik nowszy niz 2009 zaczna sie chocki klocki z masa innych rzeczy :szeroki_usmiech
Ja na powaznie chce zapytac :
co oprocz kompletnego motoru, skrzyni DSG ( bo jest inna niz w dieslu ), wiazki, komputra oraz licznikow ( choc tutaj wiem, ze nie trzeba ... ) bede potrzebowal?
Pewnie, przy zalozeniu ze kupie silnik nowszy niz 2009 zaczna sie chocki klocki z masa innych rzeczy :szeroki_usmiech

I generalnie tyle (wliczając jeszcze to, o czym jackq77 pisze). Zapewne poduszki inne, co za tym idzie customowe zawieszenie silnika - musi być idealnie po środku. 4x4 nie musisz wkładać, jeśli nie chcesz - wkładasz wtedy skrzynię bez 4x4 i z bani
Ale wnioskuję, że chcesz ten silnik uturbić (jakieś ~20.000PLN)? Bo seryjnie szczerze powiem dupy nie urywa. Nie wiem, czy nie lepiej wstawić np. 2.0 TSI z Audi S3 jak się już chcesz bawić (265KM).

Komentarz