[O2FL] Pytanie do elektryka :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bolek121
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2008
    • 126
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

[O2FL] Pytanie do elektryka :)

Światła zamontowane w zeszłym tygodniu ops: ale fotki dopiero dzisiaj :szeroki_usmiech
    Sebastian J.
  • gruto
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1262
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

[O2FL] Pytanie do elektryka

Jak w temacie ......proszę o podpowiedź - pod który bezpiecznik się podpiąć aby w momencie przekręcenia gałki świateł już w pozycję świateł postojowych dostać prąd na kabelek na 4 diody . Dodam że nie wchodzi w rachubę wlutowania się w kabel , wiem że idzie sie podpiąć pod bezpiecznik , no i tu pytanie do fachmanów który dokładnie (jaki nr ) dodam iż niunia jest z rocznika 05.2010 elegance tdi . Nie chcę niczego popalić , i wolę zapytać . Tak jak wspomniałem do podpięcia tylko 4 diody na 12 V nic więcej , będą służyły delikatnemu podświetleniu wnęk na czerwono podczas jazdy . Dzięki z góry za pomoc !

Komentarz

• obrus
      Elegance
      • 2011
      • 783
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

A nie lepiej pociągnąć footlight zamiast na nogi to nad koła?

Komentarz

• gruto
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1262
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

obrus, poproszę po polsku - jaśniej :roll:

Komentarz

• Wojtenio
          L&K
          • 2012
          • 1095
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

On chciał Ci powiedzieć byś pociągnął z podświetlenia dywaników ,ale wtedy wpinasz się w CECM .

Komentarz

• gruto
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1262
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

eeee taki dobry to ja nie jestem .......kumpel ma pod bezpiecznik i też fajnie śmiga .....tylko że to ford

Komentarz

• Wojtenio
              L&K
              • 2012
              • 1095
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Wojtenio, Nie wiem czy któryś bezpiecznik ma właśnie napięcie po włączeniu świateł , najczęściej są albo stałe albo po zapłonie a resztą steruje CECM i to właśnie z niego są prowadzone przewody do poszczególnych odbiorników .

[ Dodano: Czw 08 Lis, 12 19:41 ]
              Zamieszczone przez gruto
              eeee taki dobry to ja nie jestem .......kumpel ma pod bezpiecznik i też fajnie śmiga .....tylko że to ford
              To nie jest takie straszne ale najlepsze jest w tym że możesz tym sterować tzn zmniejszać lub zwiększać intensywność świecenia .

Komentarz

• obrus
                Elegance
                • 2011
                • 783
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Raczej nie ma na bezpiecznikach, gdyż przewody do lamp wychodzą właście z CECM. Podłączenie pod oświetlenie stóp to tylko 1 kabelek do CECM + minus, bez ucinania niczego, a można regulować jasność. No i nawet diody nie robią zamieszania z błędami.

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

to jest styk co się nazywa 58d.
                  ale mam złą wiadomość - w skrzynce bezpieczników znajdziesz wyłącznie styki - na stałe z aku, po stacyjce i na stałe z aku, ale wyłączane w momencie rozruchu silnika. Nie ma czegoś takiego jak bezpiecznik postojówek.

najprościej Ci będzie wziąć zasilanie np. z przycisku od ESP - tam też jest takie podświetlenie. Nie musisz nic lutować w instalacji, wystarczy Ci taka przejściówka:

Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

Pracuję...